Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 martie 2024, ora locală: 07:51

 

Dragoş îl aşteaptă pe tata

adăugat 17 iulie 2009, 17:52, la Eveniment

Părinţii şi avocatul familiei Boboc sunt convinţi că ucigaşii fiului lor pot fi găsiţi...

Sun la uşa apartamentului, îmi deschide stăpânul. Mă legitimez şi sunt invitat în casă. Nu reuşesc să mă descalţ şi aud de undeva o voce fericită de copil: „Ta-ta! Ta-ta!”. Îmi apare în faţă un băieţel, radiind, sărind, întizându-mi braţele. Nu ştiu ce să fac, şovăi... Brusc, piciul se dezmeticeşte, se opreşte şi mă examinează. Buza de jos parcă-i tremură, zâmbetul i se amestecă cu dezamăgire, dar, totodată, cu speranţă. Simt fiori reci atunci când pricep că micuţul din faţa mea aşteaptă din toată inima să-mi cadă deodată barba, să mă schimb la faţă şi să mă transform, ca printr-o frumoasă minune, în... Valeriu Boboc.„Îl aşteaptă zi de zi, aşa reacţionează la toţi bărbaţii”, îmi explică mamă-sa. Pe copilaşul din faţa mea îl cheamă Dragoş, el are un an şi 11 luni, dar speranţa lui nu se va împlini - tatăl său, care îl dezmierda Mărunţelu, nu se va mai întoarce niciodată, pentru că poliţia lui Papuc l-a băgat de viu, nevinovat, în groapă.

Valeriu Boboc: „În ţara asta nu ai viitor”




Valeriu Boboc a locuit într-un apartament din satul Bubuieci, împreună cu soţia, copilul, fratele şi părinţii. Născut la 5 mai 1985, într-o familie de intelectuali (tatăl - profesor de istorie, iar mama - de limbă română), Valeriu s-a bucurat de o educaţie aleasă şi a învăţat foarte bine atât la şcoala din sat şi la Liceul „Cervantes”, cât şi la Institutul de Relaţii Internaţionale. Sărăcia în care vieţuiesc învăţătorii în RM, însă, a schimbat radical situaţia din familia sa - tatăl său, Victor, s-a lăsat de pedagogie şi lucrează taximetrist, iar mamă-sa, Ala Boboc, a devenit şomeră. La rândul său, Valeriu a abandonat facultatea după un an, numai pentru că nu-i ajungeau trei mii de lei ca să plătească contractul. Căutând să-şi găsească un serviciu bine plătit, ca să trăiască mai bine, el a încercat să plece în Rusia, dar nu a reuşit. A lucrat la o spălătorie auto, la autoservice, iar în ultimul timp vindea curele la piaţă... Tot aici, vindea haine şi soţia sa, Natalia, cu care s-a căsătorit în 2007.



Oricum, venitul lunar al celor doi nu depăşea trei mii de lei. „În ţara asta e imposibil de trăit, aici nu ai viitor”, zicea deseori Valeriu. Din spusele părinţilor săi, în ultimele două săptămâni înainte de a fi omorât, el era foarte abătut, dar după 5 aprilie era totalmente dezamăgit, în special de „bătrânii noştri, care votează ca orbii”. „După alegeri, mi-a spus că s-a săturat de viaţa asta: „Din nou comuniştii au câştigat! Încă patru ani n-o să avem viaţă!”, îşi aminteşte cu lacrimi în ochi soţia sa, Natalia.

Natalia Boboc: „La 7 aprilie mi-a spus că e straşnic ceea ce se întâmplă”

Pe 7 aprilie, Valeriu n-a participat la protestele din centrul Chişinăului. Ca şi în alte zile, dimineaţa, a plecat cu Natalia la piaţă. Ea ne relatează despre ultima zi din viaţa lui Valeriu: „Noi vindeam în locuri diferite în piaţă. În ziua aceea, a trecut pe la mine Marcel, fratele lui, şi mi-a spus că în centru se petrec lucruri îngrozitoare. M-am grabit să-l anunţ şi pe Valeriu, pe la ora trei. Şi el mi-a zis: „Nu cumva să te duci acolo! Spune-le şi altora să nu se ducă! E ştraşnic ce se întâmplă!”. Au fost ultimele cuvinte pe care Natalia le-a auzit din gura soţului său... S-au înţeles să se întâlnească la ora cinci şi să meargă acasă împreună, dar când ea a venit la ora stabilită, el nu mai era. Cineva i-a spus că a plecat cu cinci minute mai devreme cu un prieten. „Mai târziu, am aflat că au avut nişte treburi prin oraş şi că s-au despărţit la ora opt. L-am mai aşteptat puţin şi m-am dus acasă. Nu puteam să-l sun, el nu avea telefon mobil - i l-a dăruit fratelui meu, de Anul Nou...”, adaugă Natalia.

Tânăra care a declarat pentru PRO TV şi în instanţă, sub protecţia anonimatului, că a fost martora sfârşitului lui Valeriu era o cunoştinţă comună a lui şi a Nataliei. Aflându-se în acea seară în Piaţa Marii Adunări Naţionale, ea l-a observat pe Valeriu lângă tribună. „De nu se întâlnea cu fata ceea, poate că nu avea să se întâmple nimic. Dar n-a putut l-o lase, a stat s-o conducă...”, ne spune Ala Boboc. Potrivit martorei, după ora 24, Valeriu a vrut să-l sune pe tatăl său, ca să-l ducă acasă cu taxiul. Şi tocmai atunci a năvălit poliţia. De fapt, în acel moment, tatăl lui Valeriu se afla în preajma magazinului „Gemeni”. „Eram alături. Când vedeam focul acela, vroiam să mă duc să văd ce se petrece. Aveam presimţiri ciudate. S-a apropiat de mine un rus, speriat: „Vî ponimaete po-rumânski?” (Vorbiţi româneşte?). I-am spus că da, şi el: „A ia ne ponimaiu, mne nicego ne sdelaiut?” (Eu nu înţeleg româneşte, n-o să-mi facă nimic?). Rusul a precizat că în foc arde de viu un câine. M-am înfiorat. Era început la unu, când m-am pornit să văd... Dacă ajungeam, l-aş fi salvat pe băiatu-meu, dar chiar atunci a venit repede unul şi m-a rugat să-l duc la Poşta Veche”, afirmă Victor Boboc.

Victor Boboc: „Să nu aibă somn liniştit ucigaşii!”



Zadarnice au fost aşteptările familiei în noaptea următoare. Ala Boboc ne spune că niciodată până atunci nu s-a întâmplat ca Valeriu să lipsească noaptea, fără să-i anunţe. Şi aşteptarea a durat trei zile, timp în care părinţii l-au căutat pe la comisariatele de poliţie. Li se spunea că el nu e în lista reţinuţilor. „Vineri, la 10 aprilie, m-a sunat un necunoscut şi s-a prezentat de la poliţia sectorului Buiucani. Se interesa dacă avem un fiu şi i-am spus că avem doi. A specificat: „Valeriu”. Întrebându-l unde e băiatul, mi-a spus că nu ştie şi a cerut telefonul soţului”, susţine Ala Boboc. Tatăl lui Valeriu adaugă că poliţistul, contactându-l pe el, s-a prezentat „Ivan Ivanovici” şi l-a invitat la sector, refuzând să discute la telefon. „Mă aştepta la intrare în comisariat şi deodată m-a luat la întrebări: dacă fiul meu consuma alcool sau droguri. Am negat şi m-am interesat de ce-mi pune asemenea întrebări. Spunea că-l interesează. Apoi m-a invitat în birou, mi-a pus pe masă pozele cu Valerică ucis şi a zis: „Iaca, l-am găsit mort, în Piaţă”, ne povesteşte Victor Boboc. Şi astăzi, el se întreabă de ce feciorul său a fost ascuns timp de trei zile şi cine anume l-a dus la Spitaul de Urgenţă....
La 12 aprilie, cadavrul lui Valeriu Boboc a fost preluat de părinţi de la Centrul de expertiză medico-legală şi îngropat în aceeaşi zi. Erau Floriile - zi de mare sărbătoare. „L-am văzut gol la morgă, era vânăt peste tot, în special la coaste. Când mi-au spus că s-a intoxicat, am priceput că l-au ucis. Despre gaura imensă din capul lui procurorul Ion Matiuşenco spunea că-i o simplă zgârietură. Minciuni! Valeriu era cuminte, nu era bătăuş, iar poliţiştii s-au purtat cu dânsul mişeleşte, ca nişte călăi, ca nişte câini turbaţi. Sistemul i-a educat aşa şi - credeţi-mă -, de nu se va schimba guvernarea, vom fi persecutaţi cu toţii, nu vom avea altceva de făcut decât să fugim din RM. Totuşi, să nu aibă somn liniştit ucigaşii!”, ne mărturiseşte tatăl lui Valeriu. Iar maică-sa precizează că a pipăit pietul fiului său, deja în sicriu, şi a simţit că şi coastele îi erau rupte: „Pe cât sunt de înrăiţi, poliţiştii ăştia au nevoie de lecuire, de consultaţii la psiholog...”.
Hainele în care a murit Valeriu Boboc amintesc de declaraţiile lui Dumitru Iancev, şi el martor în acest dosar, care era de faţă când a început măcelul din noaptea spre 8 aprilie. Acesta susţine că a văzut cum doi poliţiştii îl băteau pe un tânăr cu patul armelor în cap, iar, la un moment dat, unul dintre ei a spus: „Aista-i gata!”. Iancev precisează că victima purta haine albastre. Natalia Boboc ne-a spus că soţul ei era îmbrăcat în seara cu pricina în blugi albaştri şi într-un pulover gri, care noaptea bătea în albastru. După deces, hainele au fost restituite familiei. Mama lui Valeriu ne spune că n-a putut să le privească, dar soţia sa susţine că erau însângerate. Mai mult, el purta sub pulover un maiou, expertiza medico-legală stabilind că sângele de pe acesta nu-i aparţinea lui Valeriu. De unde se confirmă declaraţiile altor victime ale poliţiei din acea noapte, precum că armata lui Papuc a încărcat oamenii în maşini unul peste altul. Astfel, Victor Boboc presupune că fiul său ar fi putut să fie dus la Salvare de aceeaşi maşină a MAI, din care a fost aruncat cadavrul lui Ion Ţâbuleac, găsit în preajma aceluiaşi spital. În acest caz, sângele de pe maioul lui Valeriu ar fi putut să-i aparţină lui Ţâbuleac.
Ala Boboc: „Scopul lor e să şteargă urmele”



Asupra familiei Boboc s-au exercitat, la început, şi unele presiuni. Când a demarat ancheta şi procurorul Matiuşenco a rugat ca Natalia să-i aducă hainele pentru expertiză, Ala Boboc i-a replicat că acestea vor fi transmise numai în prezenţa avocatului. „L-am rugat să nu o indispună pe Natalia, dar el mi-a replicat: „Să aduceţi hainele mai repede, că şi aşa aţi vorbit în presă prea mult”. Soţul meu l-a întrebat de ce mă sperie, dar el s-a făcut că nu ştie nimic. Fără îndoială, scopul lor e să şteargă urmele. De aceea au declarat la început că Valerică s-a intoxicat şi că era foarte beat... Acum au căzut ambele versiuni - nu le mai pot folosi”, mărturiseşte Ala Boboc.
La 15 iunie, corpul lui Valeriu Boboc a fost deshumat şi suspus unei expertize medico-legale internaţionale de către un expert din Marea Britanie. Procurorii refuză să prezinte chiar şi avocaţilor rezultatele expertizei, motivând că le-au primit în variantă electronică şi nu pot fi folosite ca probe. Între timp, Vladimir Ţurcan, şeful Comisiei comuniste pentru investigarea evenimentelor din 7 aprilie, a declarat că, potrivit expertizei, decesul lui Valeriu a survenit în urma unor lovituri în piept şi în inimă, dar tatăl victimei consideră că astfel comuniştii încearcă să ascundă cauza morţii - loviturile ce i-au spart fruntea fiului său. Faptul că guvernarea a încercat din start să ascundă crima ni-l demonstrează şi declaraţia ministrului Sănătăţii, Larisa Catrinici, din 10 aprilie: „De la început, nu am tratat acest caz ca urmare a unor probleme, dar, după ce expertiza medico-legală a constatat că nu este niciun motiv care ar fi provocat decesul unui tânăr la vârsta respectivă, practic toate organele fiind sănătoase, a rămas o singură suspiciune - intoxicaţia, care urmează să aflăm de la ce este. Metodologia expertizării unei intoxicări este destul de complicată, de aceea rezultatele finale ale acesteia durează în timp. Este cert faptul că, la cercetarea externă şi cercetarea morfo-patologică, nu s-au constatat careva motive de violenţă, care ar provoca acest deces". No comment.
Veaceslav Ţurcanu: „Identificarea ucigaşilor e posibilă”



În urma expertizei, sicriul cu cadavrul lui Valeriu a fost îngropat din nou, cu participarea preotului, care a pecetluit mormântul. Victor Boboc consideră că dosarul va fi investigat corect numai după alegerile din 29 iulie, deoarece comuniştii nu au acest interes: „E vorba de omor şi vinovaţii trebuie să facă închisoare pe viaţă sau pentru 25 de ani. Regimul ăsta n-are şanse să existe. Vă garantez că oricum vom căpăta dreptatea până la urmă, fiindcă RM trebuie să răspundă în faţa lumii pentru această crimă. Deci, dacă criminalii nu vor fi închişi, iar statul nu ne va restitui toate prejudiciile, vom apela la CEDO”.
Am încercat şi noi să aflăm motivele din care rezultatele expertizei internaţionale sunt ascunse de avocaţi. Ion Matiuşenco a declarat pentru TIMPUL că nu mai are în gestiune cazul Boboc, care a fost transmis altui procuror. „Nu mă provocaţi să fac comentarii, fiindcă nu am dreptul”, a adăugat el. Am aflat că noul procuror în cazul respectiv este Sergiu Canţâr, care ne-a spus că încă nu i-a fost transmis dosarul. La rândul său, avocatul Veaceslav Ţurcanu este convins că identificarea ucigaşilor este posibilă, dacă se va dori. El menţionează că familia Boboc va ataca în toate instanţele până când statul nu le va compensa daunele morale, iar făptaşii nu vor fi condamnaţi de instanţă.
Dragoş Boboc: „Tata...”

În timp ce discut cu familia Boboc, Dragoş înţelege că nu sunt tatăl său. Ia o fotografie cu Valeriu şi mi-l arată cu degetul: „Ta-ta”. Natalia îmi spune că, văzându-l în sicriu pe tăticul, Dragoş credea că el doarme: „Tata, nani-nani...”. Aflu că Mărunţelu era cea mai mare bucurie a lui Valeriu... „Ucigaşul poate fi găsit, zice Victor Boboc. Ei nu vor ascunde veşnic rezultatul expertizei. Vecinii ne sfătuiesc să abandonăm cazul, dar copilul meu a fost ucis, oameni buni! Ucigaşii lui ar putea să vă ucidă şi copiii voştri, dacă vor fi lăsaţi în libertate!”. În colţul odăii, pe o măsuţă, în faţa unei poze cu Valeriu, arde o candelă. Băieţelul îmi arată încolo: „Ta-ta”. Mă umplu şi eu de speranţa lui naivă că „tata se va întoarce” şi îmi vine să urlu…

Autor: Pavel Păduraru
Sursa: www.timpul.md
Mi-au dat lacrimile! :-((((((((((((

Jos potaia comunistă! Votaţi Opoziţia!
A comentat Prinţesă 17 iulie 2009, 17:58
www.libertatea-ta.md

Site-ul Partidului Liberal
A comentat Prinţesă 17 iulie 2009, 18:00
"Refuz, rezist, sunt anti-comunist!"

http://www.ziua.ro/news.php?data=2009-07-17&id=33636
A comentat micael 17 iulie 2009, 18:16
TRAIASCA-TRAIASCA ARDEALUL MOLDOVA SI TARA ROMANEASCA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!J
A comentat regy 17 iulie 2009, 19:54
Jos PCRM !!!! La gunoi cu voi sau mai bine in iad,....sa ardeti de vii daca as avea putrea vas da eu personal foc....de vii sa ardeti..distrugeti vietile tinerilor..si a intregului popor romanesc..aflat in basarabia...
Lui Voronin in curge stupit din gura cind vb ...si el este presedinte sa te pui fata in fata cu mine..of doamne...
A comentat gheorghe 17 iulie 2009, 22:17
Extrem de trist pentru secolul 21! Dumnezeu sa-l odihneasca in pace atat pe Valeriu, cat si pe ceilalti 3 tineri ucisi desi am convingerea ca au fost mult mai multi morti, dar ca oamenii au fost amenintati sa nu declare nimic.

JOS COMUNISMUL!
A comentat Mihai Romanul 18 iulie 2009, 00:20
vreti sa scapati de comunisti?ok, atunci sa votati voi , generatia tanara,cu opozitia iar pe bosorogi, silitii sa voteze si ei cu opozitia,ca altfel nu se poate.treziti-va oameni buni!!!
A comentat RFG 18 iulie 2009, 08:36
fir-ar dracului de comunisti...D-zeu vede si poate intr-o BUNA zi se va intoarce tot impotriva lor!ff trist..cu acest caz tre d mers si in sua dak va fi nevoie....
A comentat Nujtza 18 iulie 2009, 08:36
JOS ROSCA,CUM DE A-TI BAGAT ASTFEL DE ARTICOL PE BASARABENI.RO?
A comentat iuk 18 iulie 2009, 09:20
cioronin este la fel ca ciausescu, doua fieare fara suflet, slugile lui cioronin si cioroana pusi la zid ca ciasca, Dumnezau sa dea putere Familiei de a trece peste pierderea fiului, sot si Tata , jos ciuma rosie
A comentat chris 18 iulie 2009, 11:43 | mergi sus ▲
e foarte trist,n-am putut sa citesc acest articol fara lacrimi.Dar foarte mult sper ca dupa 29 iulie totul se va schimba si vinovatii vor fi pedepsiti.
A comentat catea 20 iulie 2009, 13:41 | mergi sus ▲
A ramas micutul fara tata,mai bine Voronin cu toti comunistii lui sa ramina fara cap,ei ne-au destrus tineretul care n-are nici un viitor in Moldova,acuma si ne omoara,oare tot ii se permite ucigasului asta?
A comentat Vika 20 iulie 2009, 13:48 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1171 secunde