Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

19 martie 2024, ora locală: 04:09

 

Ce presupune deschiderea unei firme în Marea Britanie? Care sunt tipurile de societăți și cum să le înregistrezi

adăugat 01 iunie 2015, 06:04, la Românii de Pretutindeni • Articol publicat de Dumitru Pelin

De la an la an, Londra este listată printre orașele europene în care dezvoltarea afacerilor este cea mai favorabilă. Cred că nu este nici o exagerare să spunem că Londra este centrul financiar și de afaceri. Fiind un mediu favorabil pentru afaceri, este o încercare bună pentru a începe o afacere.

Conceptul de afaceri, obiectivele și măsurile pentru a pune în aplicare această idee este ceea ce ar trebui să știi înainte de a începe o afacere, să nu mai vorbim de trăsăturile personale care ajută sau impiedică implementarea acestor obiective. Unul dintre principalele obiective ale acestui articol este să încercăm să vă punem în lumină acest domeniu. 

Te întâlnești cu multe denumiri diferite care definesc tipul de afaceri. Acestea sunt următoarele: „Limited Liability Partnership”, „Private Limited Company”, “Public Limited Company”, non-profit “Limited Company”, Offshore – “International Company”, companiile „Onshore“, „Joint Venture“, „Franchises“, organizații „Charity“ etc. 

Există două tipuri principale de societăți: societate cu răspundere limitată închisă și societate cu răspundere limitată deschisă. În limba engleză: „Private Company Limited by Shares“ sau „Public Limited Company“ (abreviat: Ltd si Plc). Cele mai multe dintre companii sunt exact de aceste două tipuri.

Principala diferentă dintre societățile de tip închis și deschis este aceea că societățile de tip deschis pot oferi acțiunile investitorilor sau comercianților cu amănuntul. Ele pot fi incluse în listele London Stock Exchange sau Alternative Investment Market. Apropo, acest lucru nu este obligatoriu. Această înseamnă că societatea, comercializând titlurile, împrumută bani pentru extinderea unor afaceri sau în orice alt scop.

Trebuie remarcat faptul că aceasta nu este cea mai populară modalitate pentru dezvoltarea afacerilor printre începători. Mult mai atractivă este o companie cu capital integral privat, în alte cuvinte, societate cu răspundere limitată închisă. Aceasta este o societate al cărei număr de voturi ale fondatorilor - acționarilor depinde direct de numărul de acțiuni deținute de aceștia (din această cauză, astfel de companii sunt numite "Limited"). Principiul este simplu: mai multe acțiuni – mai mare influența la ședința acționarilor societății.

Societate cu răspundere limitată închisă
Acest tip de afacere este cel mai popular în rândul antreprenorilor începători. Cea mai atractivă este societatea cu răspundere limitată închisă. După părerea noastră, aceasta este o modalitate de a face afaceri mai bune decât „Sole Trader”. Potrivit legislației în vigoare, poți lucra ca un independent - poți împrumuta banii, poți achiziționa sau închiria proprietăți, poți încheia contracte. Rutina zilnică de afacere este similară cu cea a unui lucrător care desfășoară activități independente (în engl. self-employed) sau de parteneriat. Orice operațiune poate fi efectuată în numele societății.

Înregistrarea societății
Societațile sunt înregistrate și monitorizate de Companies House. Aici se trimit documentele în scopul înființării unei societăți.

I. Denumire potrivită
Denumirea potrivită a societății este foarte importantă. Un nume bun poate spune multe despre afacerea ta. Se poate spune despre calitate, stil, servicii sau poate reflecta imaginea pe care dorești să o creezi.
Cu scopul de a rezolva problema legată de denumirea societății, uneori trebuie să-ți pui „la muncă” imaginația, mai ales având în vedere că în Marea Britanie există aproximativ doua milioane de companii înregistrate și aproximativ douazeci de mii de companii se înregistrează în fiecare an. Trebuie amintit și faptul că unele cuvinte nu pot fi folosite in denumirea societății (în engl. sensitive words), cum ar fi Royal, State etc.

II. Documente
Înregistrarea societății este un lucru relativ simplu. Dacă dorești să înregistrezi o societate 
trebuie să alegi un nume, să completezi câteva formulare, să redactezi statutul societății, să plătești 20 £ pentru taxa de înregistrare (efectuând totul online este mai ieftin) și să trimiți totul către adresa indicată. 
Formularele și statutul societății trebuie să fie semnate și, unde trebuie, confirmate prin semnătura unui avocat. 
Adresa de expediere depinde de partea Marii Britanii în care societatea va fi înregistrată. Marea Britanie este împărțită în trei părți: Anglia și Țara Galilor (sunt împreună), Scoția și Irlanda de Nord. Adresele pot fi găsite online sau prin apel telefonic la Companies House.
Înregistrarea, în medie, durează zece zile. Într-adevăr, este posibil să se efectueze mai rapid (în aceeași zi), dar în cazul acesta, taxa de inscriere va fi considerabil mai mare.
În Anglia există multe companii care ajută să se înregistreze diverse structuri de afaceri. Ele ofera, de obicei, servicii de înregistrare a societății într-o modalitate menționată mai sus (care ia ceva timp) sau furnizează o societate deja înregistrată. Aceasta metodă este de asemenea cunoscută sub denumirea de vânzarea companiei „de pe raft" (în eng. of shelf). Iar la acest punct ar trebui sa menționăm câteva lucruri de ținut minte atunci când se achiziționează astfel de societăți.

Societatea "de pe raft" a fost (cel mai des) sau este înregistrată în numele cuiva. Persoana care achizitionează o astfel de societate ar trebui să se asigure că: 
1. secretarul și directorul societății sunt demiși și sunt înregistrate numele cumpărătorilor;
2. există hotarârea ședinței consiliului de administrație al societății;
3. acțiunile sunt transferate;
4. taxa „stamp duty” este plătită;
5. Companies House este informată cu privire la schimbarea adresei sediului social;
6. cumpărătorului îi sunt puse la dispoziție toate documentele necesare și anume: Memorandum and Articles of Association și alte certificate de acțiuni (în engl. Shares Certificates).
Toate acestea nu sunt greu de făcut, dar unei persoane neinformate îi poate lua timp suplimentar și bani.

Beneficii
- Răspundere limitată. Ca director, ești angajat (în engl. employed) și nu ești un lucrător care desfășoară activități independente (în engl. self-employed). În cazul în care societatea, pentru un motiv oarecare, nu poate continua activitatea și declară faliment, responsabilitatea ta depinde, în general, de numărul de acțiuni controlate de tine. Proprietatea ta personală este inviolabilă. Și invers, dacă afacerea crește, crește și partea ta din capital, în funcție de numărul de acțiuni deținute.
- Investiții. Un alt avantaj al societății cu răspundere limitată este acela că alții pot investi în afacerea ta prin achiziționarea acțiunilor societății. Un acționar nu este obligat să lucreze în cadrul societății, acesta poate fi doar deținătorul acțiunilor. Conducerea societății este de competența Consiliului de Administrație.

Repartizarea profitului
- Una dintre cele mai mari avantaje ale societății cu răspundere limitată închisă este că se pot folosi metode mai flexibile de repartizare a profitului. De exemplu, vă oferim câteva dintre ele:
- Directorii - acționarii pot alege un pachet de plată, adică un salariu mai mic, dar suma de bani plătită în dividende mai mare. Este valabil, mai ales, celor care au venituri semnificative.
- Opțional, poti angaja soțul sau alt membru al familiei, plătindu-i un salariu mic, care este scutit de impozit (în cazul în care venitul lui nu depășește minimul neimpozabil).
- De asemenea, este posibil să se împartă acțiunile între membrii familiei, reducând astfel valoarea de impozitare (sau eliminând-o cu totul).

Minusuri
Ca un minus am putea menționa numărul mai mare de documente contabile necesare depunerii la diferite organizații pe o perioadă de raportare (printre ele se număra și Companies House).
Cu toate acestea, de obicei, cele mai mari probleme nu se datorează principiului de dezvoltare al afacerilor, ci persoanelor implicate în afaceri. Dacă totul se face corect de la început, adică documente, probleme de contabilitate, raportare, atunci pentru probleme și neînțelegeri rămâne mai puțin spațiu.


Autor: Anda
Sursa: www.angliamea.ro
Ați încercat să obțină împrumuturi de la bănci, fără succes? Urgent nevoie de bani pentru a ieși din datorii? Nevoie de bani pentru extinderea sau înființarea propria afacere? Obține un împrumut de la unul dintre cele mai importante companii de împrumut din Marea Britanie. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati prin e-mail: 24hourloanservice2011@gmail.com
A comentat 24hourloanservice2011 28 august 2015, 02:13
Betreff: UDA BANK MICRO Darlehen
E-Mail: david.felixlia@yahoo.com.au

Datum: 29-09-2015
UDA microfinanțare Bank wurde muri Versicherung Darlehen un WENIGER die
Privilegien seit 1994, obwohl în einigen Teilen der Welt gibt es jetzt
Internet-Betrügereien,
UDA wird von der Regierung zertifiziert und Neuer Aktualisierungen
wir geben, Kredite bei 4% Zins.
Wir verwenden keine Kredit-Geschichte Kredit zu genehmigen.
Prozess der Kreditversicherung mit Kreditkonditionen, mor keinen
Betrug oder Rechenfehler bedeutet.
viele Kunden trauen uns nicht, aber wir ihren Wunsch geben IHNEN noch.
brauche einen Kredit?
ruft heute +44703192182
Oder prin e-mail auf udabankcustomercare@gmail.com
A comentat ubmf 29 septembrie 2015, 10:29
Betreff: UDA BANK MICRO Darlehen
E-Mail: david.felixlia@yahoo.com.au

Datum: 29-09-2015
UDA microfinanțare Bank wurde muri Versicherung Darlehen un WENIGER die
Privilegien seit 1994, obwohl în einigen Teilen der Welt gibt es jetzt
Internet-Betrügereien,
UDA wird von der Regierung zertifiziert und Neuer Aktualisierungen
wir geben, Kredite bei 4% Zins.
Wir verwenden keine Kredit-Geschichte Kredit zu genehmigen.
Prozess der Kreditversicherung mit Kreditkonditionen, mor keinen
Betrug oder Rechenfehler bedeutet.
viele Kunden trauen uns nicht, aber wir ihren Wunsch geben IHNEN noch.
brauche einen Kredit?
ruft heute +44703192182
Oder prin e-mail auf udabankcustomercare@gmail.com
A comentat ubmf 29 septembrie 2015, 10:29
BEWARE: Do not use most of all these Private Money Lender here, there are not genuine and trustworthy mostly if they have a free email account i.e. yahoo, gmail, hotmail, live etc, that should arose your suspicion and be very cautious. If they have telephone number with international dialing codes from Nigeria (Africa ) & India then you have to beware. A genuine lender would have a legitimate website, personalized email address/account and not a free email account. I recommend anyone looking for a trusted/relaible lender to visit: CHESHIRE LOAN COMPANY LTD BASED IN THE UK & USA their credibility speaks for them far more in the industry than other lenders whom put up advertisement here to lure loan seekers out of their hard earned money. Contact CHESHIRE LOAN COMPANY LTD for your Business & Personal Loan, Mortgage Loans, Debt Consolidation and Real Estate Loans. Their Website: www.cheshireloancompany.com or Email: contacto@cheshireloancompany.com Skype Id: cheshireloan.company
A comentat Jelena Klusa 05 octombrie 2015, 16:28
aveți nevoie de un împrumut? Daca da sa ne contactati prin e-mail pentru mai multe informații. e-mail inf_service@outlook.com
A comentat JPMorgan Chase 22 noiembrie 2015, 20:57
Salut.
Aceasta este Kendrick Finance. Suntem aici pentru a crea o conștientizare a întregului publicului cu privire la faptul că suntem n organizatie care da afarã de împrumut pentru sectorul privat și public ale economiei. Ai nevoie de un termen lung sau împrumut pe termen scurt? Familie, societate individuală, sau organizație care are nevoie de un împrumut pentru a rezolva dificultățile financiare ale acestora ar trebui să se aplice pentru un împrumut. Oferim împrumuturi la o rată a dobânzii la nivelul de 2%. Asemenea, puteți obține împrumuturi de urgență, care pot fi prelucrate în termen de câteva ore. Contactati-ne acum pentru VIA

E-MAIL:

kendrickfinance@outlook.com

KENDRICK FINANCE
A comentat KENDRICK FINANCE 03 februarie 2016, 03:56


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Românii de Pretutindeni

,,Teatrul e ca o mamă, te face să te-ntorci mereu...” - Festivalul Cultural „Zilele Basarabiei” la Timișoara
,,Teatrul e ca o mamă, te face să te-ntorci mereu...”Și pentru că OSB Timișoara dorește ca ediția a XVIII-a a Festivalului Cultural ,,Zilele Basarabiei” să rămână în memoria tututor, te invită la încă un spectacol de teatru.Acestei piese îi va conferi unicitate faptul că actorii din cadrul Teatrului ,,B.P.Hașdeu” [...] mai mult
Enigmele istoriei. Masacrul de la Bălţi, Katyn-ul României
Unul dintre cele mai cutremurătoare episoade ale celui de-Al Doilea Război Mondial s-a petrecut la marginea oraşului Bălţi, din Basarabia, scrie eurostiri.ro
Zona mlăştinoasă din lunca râului Răut a devenit mormânt pentru mii de soldaţi români. Deocamdată, nimeni nu a organizat vreo campanie sistematică [...] mai mult
REPORTAJ TVR INTERNATIONAL: DISPAR ROMÂNII DIN SUDUL BASARABIEI?
Jurnaliştii TVR Internaţional ne prezintă comunităţile istorice de români aflate... „La un pas de România". Ei sunt cei care duc tradiţiile mai departe şi încă mai poartă vorba românească, deşi localitatea lor aparţine altui stat. Ei sunt românii din dreapta Tisei, din sudul Dunării sau din Valea Timocului, transmite [...] mai mult
Zeci de studenți basarabeni au protestat la Timişoara, acuzând fraudarea alegerilor din Republica Moldova
Circa 80 de studenți basarabeni au protestat la Timişoara, în Piața Operei și în fața Consulatului Onorific al Republicii Moldova, exprimându-și nemulțumirea pentru modul în care au decurs alegerile prezidențiale din Moldova.
Aproape 80 de studenţi basarabeni au pornit ieri seară, în jurul orei 19, din Complexul Studențesc [...] mai mult
BOMBA aruncată de Traian Băsescu la oră de maximă audienţă: „Se va produce peste cinci ani, peste şapte ani, dacă există condiţii politice”
Fostul preşedinte Traian Băsescu susţine că partidul unioniştilor din Republica Moldova a ajuns de la 3% la 30% în zece ani şi că unirea s-ar putea produce „peste 5 ani, peste 7 ani”, dacă populaţiile celor două ţări vor vota acest lucru prin referendum şi dacă parlamentele vor fi şi ele de acord.
„În 2005, procentul unioniştilor [...] mai mult
Ce a declarat astăzi Klaus Iohannis în legătură cu UNIREA celor două state românești
Președintele României, Klaus Iohannis, a declarat în urmă cu câteva minute la Adevărul Live că subiectul unificării cu R. Moldova trebuie discutat în mod concret, planificat.
„Evident că trebuie să discutăm foarte așezat, cu un plan pe termen lung, care va fi abordarea României în chestiunea unificării cu Moldova”, [...] mai mult
Moldovanca – un sat basarabean uitat în taigaua siberiană
În anul 1949, în raionul Ciuna, regiunea Irkutsk, unde acum se află satul Novociunka, au fost aduși deportații din Moldova și Ucraina. Deportații erau considerați „dușmani ai poporului”. Prima locație a deportaților de care vorbim aici, a fost kilometrul 120.
Oamenii locuiau în barăci, care [...] mai mult
FOTO // George Simiona fost REȚINUT. Traian Băsescu vine cu o reacție: „Slugoilor, ce tare vă doare unionismul”
UPDATE 16.57 „Ticăloşilor sau Julien tu cu ce te ocupi ? În România, liderii celor care au manifestat azi la Bucureşti pentru Unirea României cu R. Moldova au fost reţinuţi şi băgaţi în dube de jandarmi. Vai de capul vostru, adunătură de ticăloşi trădători de țară. Cioloş, cât de slugi puteţi fi voi, Guvernul [...] mai mult
Poza zilei! Comrat: Hai, murgule, la căruță, c-a rămas înc-o străduță!

 


Asfaltări cu cai, căruțe și baloane de gaz sovietice, acestea sunt tehnologiile de ultimă oră aplicate în regiunea cu pretenții separatiste din sudul Moldovei.


Jurnalistul Vitalie Călugăreanu a postat pe Facebook o fotografie sugestivă despre lucrările de plombare a drumuruilor în „capitala” UTA Găgăuzia. Astfel, [...] mai mult
Calea Ferată din Moldova oferă 98 de bilete gratuite la Iași, cu ocazia a 98 de ani de la Unire
În data de 27 martie a.c. se împlinesc 98 de ani din ziua în care Sfatul Ţării a votat în favoarea Unirii Basarabiei cu România. Cu această ocazie, Calea Ferată din Moldova oferă posibilitatea de a sărbători Unirea la Iaşi unui grup de elevi din cadrul singurului liceu cu predare în limba română din Tiraspol [...] mai mult

randat în 	0.3480 secunde