Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

29 martie 2024, ora locală: 07:49

 

Voronin compară vizita lui Băsescu la Chișinău cu cea a mareșalului Antonescu

adăugat 16 iulie 2013, 06:08, la Politică • Articol publicat de Octavian Balan

Vladimir Voronin compară vizita președintelui României Traian Băsescu la Chișinău, care va avea loc miercuri, 17 iulie, cu prima vizită la Bălți a mareșalului Ion Antonescu care a avut loc pe 17 iulie 1941, transmite UNIMEDIA.

Liderul PCRM crede că Băsescu nu din întâmplare a ales această dată pentru a săvârși această vizită în Republica Moldova. Voronin nu intenționează să aibă întrevederi cu șeful statului român.

„Nu a fost transmisă nicio solicitare pentru o eventuală întrevedere cu Băsescu. Cel mai important, că nici dorință nu există”, a menționat comunistul în cadrul emisiunii „Politica” de la TV7.

„Vreau să reamintesc ceva. Pe 17 iulie 1941, Antonescu a venit pentru prima oară în Moldova, la Bălți. Credeți că Băsescu vine dinadins pe această dată sau este o simplă coincidență? Când a venit Antonescu, a deschis patru lagăre de concentrare la Bălți și la Chișinău. Credeți că în politică totul este coincidență? Fasciștii germani și români au ocupat teritoriul Moldovei. În acest fel, prin această vizită, Băsescu încearcă să ne demonstreze legătura istorică dintre Moldova și România, pe care încearcă cu tot dinadinsul în toți acești ani să ne-o insufle”, a concluzionat Vladimir Voronin.

Amintim că liderul Partidului Comuniștilor s-a arătat deranjat de faptul că șeful statului vecin urmează să întreprindă o vizită oficială în Republica Moldova. Vladimir Voronin și-a exprimat nemulțumirea în cadrul unei proxime ședințe a Parlamentului, acesta a spus: „Cine l-a invitat în Moldova pe acest Băsescu, nu știu cine mai este în România. El niciodată nu a recunoscut Moldova. El nu recunoaște însăși denumirea de moldoveni și limba moldovenească. Nu văd niciun sens ca această persoană, încă nu se știe dacă e trează sau bată, să vină la noi”.

Cu aceeași atitudine, comuniștii l-au întâmpinat la Chișinău și pe președintele Georgiei, Mihail Saakașvili.

UNIMEDIA precizează că Traian Băsescu vine la Chișinău la invitația omologului său moldovean, Nicolae Timofti. Președintele României urma să vină la Chişinău la 1 februarie, dar vizita a fost contramandată din cauza stării de sănătate lui Nicolae Timofti, care în acea perioadă a suferit o colecistită.

Ultima vizită a oficialului român a avut loc în 2010.


Autor: Cristina Buzovschi
Sursa: unimedia.info
Voronin e un BOU MARE! De ce acordati atit de multa atentie cuvintelor sale care nu valoreaza absolut nimic? Tot ce spune el , intotdeauna, e o prostie mare!
A comentat Crocobux 16 iulie 2013, 12:46
Iată de ce A ORDONAT Călăul OCUPANT RUS-NEputinCIOSU kgb marionetelor MATRIOŞKA Ponta şi MATRIOŞKA Crin din COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare îm masă de la Bucureşti să declanşeze O NOUĂ LOVITURĂ DE STAT în ROMÂNIA în 2012 !!!!

Preşedintele Băsescu :
*A iniţiat INTERCONECTAREA reţelelor de GAZE şi CURENT ELECTRIC peste Prut SCĂPÂND Basarabia de ŞANTAJUL ORDINAR RUSESC cu gaze şi curent.
*A CONDAMNAT de la TRIBUNA PARLAMENTULUI ROMÂNIEI Pactul Ribentrop-Molotov.
*A cerut RETRAGEREA ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE din Basarabia.
*A introdus în Strategia de Apărare a României PERICOLUL prezenţei ARMATEI RUSE DE OCUPAŢIE şi şi-a rezervat DREPTUL DE A INTERVENI INCLUSIV MILITAR în caz că Basarabia CERE AJUTORUL.
*A dispus DUBLAREA numărului de BURSE STUDENŢEŞTI pentru basarabeni.

*A obţinut MĂRIREA BURSEI pentru STUDENŢII ROMÂNI basarabeni
*A avut grijă ca MII DE COPIII ROMÂNI basarabeni să se bucure de TABERELE din România(litoral,deltă,munţi)
*A LUPTAT 6 ani cu MATRIOŞKA de Chişinău-Voronin(iliciKGB de peste Prut) să deschidă cele două noi consulate la Bălţi şi Cahul ! În 2011 A REUŞIT să deschidă şi Consulatul din Ungheni.
*A promis SCHIMBAREA legii CETAŢENIEI,A SCHIMBAT-O!
*Dreptul SFÂNT la CETĂŢENIA ROMÂNĂ furat ROMÂNILOR basarabeni cu tancurile Armatei Roşii de ocupaţie în 1944 este în sfârşit REDAT ROMÂNILOR !
*A promis PERMISE DE MIC TRAFIC,le-a ÎNFIINŢAT!
*A rezistat PRESIUNILOR URIAŞE RUSEŞTI(vezi războiul gazelor,South Stream, şantajul cu “secuimea”) şi NU A UITAT că Basarabia E ROMÂNIA!
*A promis 100.000.000 de EURO Basarabiei,CU TOATĂ CRIZA din România,le-a oferit.

*A înfiinţat în România 5(CINCI!)noi centre unde SE POT DEPUNE ACTELE pentru REDOBÂNDIREA CETAŢENIEI ROMÂNEŞTI.
*A sprijinit LICEELE ROMÂNEŞTI din Transnistria
*La inundaţiile catastrofale din 2010 a trimis în Basarabia zeci de jandarmi şi pompieri cu toate echipamentele necesare şi astfel au fost salvaţi sute de ROMÂNI basarabeni
*A oferit Basarabiei ajutorul Ţării Mamă ROMÂNIA- 500 de TIR-uri cu materiale de construcţie pentru a reface 1000 de case distruse sau avariate
*Astfel ZECI DE TIR-uri cu SUTE DE TONE de saci de grâu,faină,zahăr şi ulei de gătit au ajuns la Prut,în Obileni, la ROMÂNII basarabeni CARE AU PIERDUT TOTUL în urma catastrofei inundaţiilor!

Şi a făcut asta în condiţiile în care,pe fondul inundaţiilor catastrofale care sufocau şi România, era “tocat” zilnic de COLOANA a-5-a RUSĂ de manipulare în masă Antena3-RealitateaTV
*România plăteşte CEL MAI MARE PREŢ DIN LUME pentru gazele ruseşti(peste 500 de dolari mia de metri cubi faţă de 150 cât plăteşte Basarabia acum).
Este UN PREŢ POLITIC pentru că Preşedintele Băsescu NU VA ABANDONA NICIODATĂ Basarabia în ghearele Călăilor OCUPANŢI RUŞI!!!
*Preşedintele Băsescu NU A CEDAT şantajului RUSESC exercitat prin SLUGILE Franţa şi Germania şi a preferat ca România SĂ NU INTRE ÎN SCHENGEN decât să-i lase singuri ÎN ROBIA RUSEASCĂ pe FRAŢII NOŞTRI,ROMÂNII basarabeni!

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 iulie 2013, 12:03


1812 a fost ÎNCEPUTUL pentru MOLOTOV-2012 este SFÂRŞITUL PENTRU respubliKAKA MOLOTOV!

Noi acum retrăim vremea LUPTEI PENTRU UNIRE dusă de buneii noştri în 1859 şi 1918!

Noi ştim acum ce simţeau buneii noştri când Imperiile cotropitoare ,Imperiul Turc,Imperiul Rus şi Imperiul Austro-hungar
NE INTERZICEAU DREPTUL DE A FI ROMÂNI.
Ne interziceau DREPTUL DE A FI UNIŢI!


Dar ca şi atunci ŞI ACUM NOI ROMÂNII NU MAI PUTEM FI MINŢIŢI!
Cu fiecare ADEVĂR CURAT spus curajos,până la capăt,MINCIUNA RUSEASCĂ este zdrobită.
VENINUL Călăilor Ocupanţi Ruşi NU NE MAI POATE FACE RĂU!
Pentru că Noi ROMÂNII basarabeni :

ŞTIM CINE SUNTEM
şi
REFUZĂM SĂ UITĂM CINE SUNTEM!
****SUNTEM ROMÂNI şi REFUZĂM SĂ UITĂM că SUNTEM ROMÂNI!!!****

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 iulie 2013, 12:04
Alio,Maska?
"Alio" CIORONIN,"patriHOŢII molotovei","moldoveni"KGB(MANKURŢI slugi ale Călăilor OCUPANŢI RUŞI)cascaţi ochii şi ciuliţi urechile biine de tot:

***NU EXISTĂ LIMBA MOLDOVENEASCĂ***

Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ POPOR MOLDOVENESC***

Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

***NU EXISTĂ REPUBLICA MOLDOVA***

Este o invenţie SATANICĂ a călăului ocupant STALIN!!!!

*** Există doar LIMBA ROMÂNĂ,POPORUL ROMÂN şi ROMÂNIA,urmaşa ROMEI lui TRAIAN şi a DACIEI STRĂBUNE!!!!!***

***Destinul nostru al ROMÂNILOR basarabeni este unul singur: ROMÂNIA RE-ÎNTREGITĂ!!!!!***

A comentat Vânătorul de forumişti KGB 17 iulie 2013, 12:06
Sa va fie rusine hotilor nenorociti care a-ti deportat si infometat in lagarele voastre nenorocite pe fratii mei Romani Basarabeni din dreapta Prutului si i-a-ti omorat miseleste deoarece refuzau sa renunte la originea lor ,la cultura lor si la limba lor,pentru ca noi suntem urmasii Romei lui Traian si a Daciei Strabune,si nimeni si nimic domnule "CIORONIN" absolut nimeni nu ne va mai impiedica sa ne unim din nou hotarele in vechile granite firesti si vom aduce acasa si Bucovina de Nord,vom mai aduce acasa inca ! milion de Romani de data asta Bucovineni,datorita tot voua ca a-ti impartit frumosul Principat si Voievodat al Moldovei Sfantului Domnitor Stefan Cel Mare,care se rasuceste in mormantul sau din cauza voastra,sper ca Bunul Dumnezeu sa razbune istoria si sa faca Dreptate in randul romanilor si a originii lor din dreapta Prutului.Asa sa ne ajute Dumnezeu
A comentat anticomunist2013 13 august 2013, 21:34
Bogdan Petriceicu HAŞDEU spune că
daniel toxin MINTE,MINTE CU NERUŞINARE!


Motto :
"Un popor FĂRĂ CULTURĂ,
este UN POPOR UŞOR DE MANIPULAT"
Immanuel KANT

„cine NU-ŞI CUNOAŞTE TRECUTUL
NU poate înţelege prezentul
şi NU va putea să vadă viitorul”.



După ce în mod ticălos şi MINCINOS s-a folosit de Eminescu pentru a-şi fundamenta « MANIPULĂRILE TULBURĂTOARE »,ESCROCUL NERUŞINAT toxinKGB s-a folosit şi de Haşdeu în acelaşi chip !

Cică Haşdeu se declara DOAR DAC şi că ÎI URA PE ROMANI !

După ce veţi citi ce am postat mai jos mă întreb,îl veţi mai credita vreodată cu încrederea voastră pe acest toxinKGB CARE MINTE,MINTE,MINTE FĂRĂ OPRIRE, FĂRĂ SĂ CLIPEASCĂ ?

Bogdan Petriceicu-Haşdeu (1836, s. Cristineşti, jud. Cernăuţi -1907), lingvist, istoric şi scriitor român din judeţul Hotin, una dintre cele mai proeminente personalităţi ale culturii române din secolul al XIX-lea, având pregătire enciclopedică. Cunoştea limbile română,rusă, franceză, germană, latină, elină şi altele, în total 26 (tatăl său, Alexandru Hâjdeu, cunoştea 11 limbi). A fost membru al Academiei Române, membru corespondent al Academiei de Ştiinţe din Petersburg (1883), membru de onoare al societăţilor ştiinţifice lingvistice din mai multe ţări europene şi din SUA. A studiat la Viniţa, Cameniţa, Chişinău şi Harkov. Fiind urmărit de poliţie pentru activităţi antiţariste, Bogdan Petriceicu-Haşdeu se refugiază în 1857 în Principatele Române. A fost, pe rând, judecător, profesor secundar, director al Arhivelor statului şi profesor de filologie comparată la Universitatea din Bucureşti. A condus publicaţiile periodice „ROMÂNIA” (1858), „Din Moldova” („Lumina”)(1862-1863), „TRAIAN” (1869-1870), „COLUMNA LUI TRAIAN” (1870-1877 şi 1882-1883) şi revistele satirice „Aghiuţă” (1863-1864) şi „Satyrul” (1866).

Alooo,toxinKGB,ai auzit ce publicaţii A CONDUS cel ce chipurile « îi ura pe romani » ?
Să repetăm,şocul ADEVĂRULUI este uneori prea mare pentru cei ce l-au crezut chiar şi pentru o clipă pe acest ESCROC .
Bogdan Petriceicu-Haşdeu a condus publicaţiile „ROMÂNIA” , „TRAIAN” „COLUMNA LUI TRAIAN” !
Cum i-ar spune « MARII DACI » care se semnează cu pseudonime englezeşti ?
« COOL HUSTLER » ?
« POKER FACE » ?
Mda.Merge.

“toxinKGB POKER FACE”….

Deci Bogdan Petriceicu-Haşdeu a condus publicaţiile „ROMÂNIA” , „TRAIAN” „COLUMNA LUI TRAIAN” !
Haşdeu ăla care « îi ura pe romani « după toxinKGB ?
Da.Chiar acela.

Dar să mergem mai departe


Bogdan Petriceicu-Haşdeu a militat pentru Unirea Principatelor, a sprijinit ideea împroprietăririi ţăranilor. Este întemeietorul lingvisticii, filologiei şi lexicografiei ştiinţifice ROMÂNEŞTI.
ROMÂNISMUL lui Bogdan Petriceicu-Haşdeu ar putea fi demonstrat prin denumirile unor lucrări ale sale, care conţin derivate de la etnonimul „ROMÂN”: Limba slavică la ROMÂNI până la anul 1400 (1869), Etimologicum Magnum ROMANIAE, în 4 vol. (1886-1898), care
este un vast dicţionar al limbii ROMÂNE, Cărţile poporane ale ROMÂNILOR (1879), precum şi prin poezia Să vorbim ROMÂNEŞTE, publicată în „Amicul familiei”, nr. 4, din 16 decembrie 1879.

« Etimologicum Magnum ROMANIAE » ?
« ROMANIAE » ?
Nu « DACIAE » BĂI toxinKGB ?

Bogdan Petriceicu-Haşdeu a scris 4(PATRU)volume timp de 12(DOISPREZECE)ani,despre « ROMANIAE » pe care după mintea ta seacă ….O DISPREŢUIA ?

Urmează dovezi şi din alte lucrări ale acestui titan al gândirii umane. E prea mare Haşdeu pentru a nu-i evidenţia şi puternica sa CONŞTIINŢĂ ROMÂNEASCĂ.
Ne vom opri, mai întâi, asupra monografiei Ioan-Vodă cel Cumplit, în care străluceşte patriotismul şi ROMÂNISMUL cărturarului nostru. Amintim că titlul complet al monografiei, scrisă la 1865,este Ioan Voda cel Cumplit, aventurile, domnia, războaiele, moartea lui, rostul său în istoria universala şi în viaţa POPORULUI ROMÂN, 1572-1574.
Aşadar, în opera sa găsim o abundenţă de termeni cu sens etnic: „LA ROMÂNI”, „ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ”, „principi ROMÂNI” şi „domni ROMÂNI”; „căci ROMÂNII, ei singuri între toate popoarele creştine, nu produseră nici un sfânt calendaristic din propriul lor sân...", „chestiunea proprietăţii teritoriale la ROMÂNI”, „inscripţiune ROMÂNEASCĂ”, „căci ROMÂNII nu prea au bani de dat cu împrumut”, „leu ROMÂN este numit Ioan-Vodă” etc.

„moldovenii strigaseră cu glasuri mari:
«Vom pieri toţi lângă măria ta! Toţi vom pieri!»,
iar în pagina următoare enciclopedistul conchide:

„Aşa era jurământul OSTAŞULUI ROMÂN”.

Bogdan Petriceicu Haşdeu :

„TOŢI ROMÂNII FĂLINDU-SE CU ORIGINEA LOR DIN DESTRĂMATA ROMĂ IMPERIALĂ”.

Aloo,toxinKGB,ştii să citeşti ?
Vezi şi tu ce văd şi eu sau…?
Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » scria că TOŢI ROMÂNII se mândresc cu originea lor ROMANĂ ?
Da.Chiar acela.

Dar să mergem mai departe .


În Introducţiune la monografie Haşdeu menţionează că atunci când în a doua jumătate a sec. al XVI-lea în majoritatea ţărilor Europei, inclusiv în Turcia, „sceptrurile sunt mânuite de popi, de copii, de zero (adică de nulităţi), de nebuni, de beţivi”, şi „tocmai atunci într-o ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ apare un principe pe care numai cea mai neagră trădare îl putu opri de a nu da o altă faţă a Europei, fundând pe Peninsula Balcanică un nou imperiu latin.
Un mare administrator! Un mare politic! Un mare general!”.

Expresia „ ŢĂRIŞOARĂ ROMÂNĂ ”, apoi faptul că Petru Rareş este numit de Haşdeu „ilustru PRINCIPE ROMÂN”, precum şi termenii şi expresiile menţionate care evidenţiază anume aspectul etnic, ROMÂNESC, demonstrează cât se poate de clar conştiinţa lui Haşdeu despre identitatea sa NAŢIONALĂ ROMÂNEASCĂ.

Toţi pentru el SUNT ROMÂNI.
Acest mare adevăr este expus şi în studiul intitulat Desţărarea lui Petru Rareş. Vorbind de „politica lui Rareş în privirea românilor din Ardeal”, Haşdeu zice:

ROMÂNII din Moldova şi acei din Ardeal sunt copii d-un tată şi de-o mamă”.

Dar pe ce date istorice se baza Haşdeu când scria acestea ?
Pe faptul că lupta pentru RE-UNIFICAREA TUTUROR ROMÂNILOR într-o singură ţară este evocată şi de vechile cronici :
În Dieta poloneză, Taranowski afirmă despre PETRU RAREŞ că :

„ …nutreşte gândul măreţ al înfăptuirii
unui REGAT AL TUTUROR VALAHILOR PÂNĂ LA DUNARE”.


(Vezi p.314-315 Istoria adevărului istoric Vol.II Prof. A.Deac).

ROMÂNISMUL la Bogdan Petriceicu-Haşdeu este incontestabil.
Aloo,se aude tavarişci toxinKGB ?
ROMÂNISMUL,adică LATINITATEA ROMÂNILOR şi nu OPUSUL ei, »DACISMUL » toxinian mincinos.

Balada Magda lui Arbure
de Bogdan Petriceicu-Haşdeu
( vorba lui Vodă după moartea lui Arbure)


Lăsaţi bocituri de copii!
Vîteji ca şi dânsul avem noi o mie,
0 mie şi sute de mii!
Întreaga Moldovă de hatmani e plină;
D-un chip, d-o făptură, d-un os!
Văzut-aţi la naiba O MUMĂ ROMÂNĂ
Să crească un fiu ticălos?
Atunci ROMÂNIA se şterge din lume,
Când ţara-i din Pont în Carpaţi
În stare va fi să-i înşire anume
Pe cei ce-s născuţi împăraţi!.....

Să ne referim şi la cântecul bătrânesc Ştefan şi Radu, scris de B. Petriceicu Haşdeu la 1874, în care Ştefan cel Mare şi Radu-Vodă al Munteniei sunt doi fraţi, „DOI ROMÂNI”.

Aloo,toxinKGB,se aude ?
DOI ROMÂNI şi NU « doi daci ».

Reproducem anume spusele şoimului nemuritor, din care se profilează crezul lui Haşdeu în Unirea viitoare a ROMÂNILOR:

Ştefan şi Radu
(1874)
de Bogdan Petriceicu Haşdeu
(fragment)

Agerul şoiman bătrân,
Frate NEAMULUI ROMÂN,
Se uită de sus cu jale
La cei doi voinici din vale,
Şi-şi grăia cu graiul său:
Când eram mai tânăr eu,
Moldovenii
Şi Muntenii,
Ardeleni
Şi Bănâţeni
Încă nu erau pe lume,
Toţi purtând un singur nume.
Dar-ar Domnul să mai dea
Iar aşa să-i poci vedea!...


25 mai 1867. ROMÂNUL bucovinean Bogdan Petriceicu-Haşdeu publică în
„Perseverenţa”, nr. 23, un studiu cu titlul Unirea.
Pentru el Unirea de la 1859 e cea mică. El e cu gândul la Unirea cea mare. Bogdan Petriceicu-Haşdeu:

„...Cinci secoli au suspinat românii dincoace şi dincolo de Milcov,şi cu fiecare suspin dispărea câte o undă din patul acestui styh de dezbinare, până ce, în fine,infernalul râuleţ s-a evaporat cu totul din căldura puternicului dor naţional; astăzi Milcovul nu mai există moralmente!... Din fundul unui sătuleţ din Transilvania se renalţă numeroase voci, strigând cu fală în gura mare:

„TOȚI ROMÂNII SUNT FRAȚI”,

şi şoptind apoi aşa zicând printre rînduri: „Aşteptăm oara Unirii”...Aşadar, chestiunea ce ne va preocupa în acest studiu de înaltă politică nu este unirea cea mică, realizată deja între ambele ţărmuri ale Milcovului,
ci UNIREA CEA MARE,
de realizat de acum înainte între toate pâraiele ce trebuie să se verse în oceanul ROMÂNESC; între toate acordurile fără care nu se poate armoniza hora noastră naţională, între toate pietricelele, câte sunt necesare pentru a reconstitui anticul mozaic:
Dacia lui Traian!”.

"Dacia lui Traian!” ?
DACIA LUI TRAIAN ?


Cum gaspadin toxinKGB ,Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » numea ROMÂNIA…. DACIA LUI TRAIAN ?
Ca şi Mihai Eminescu,cel care declara « DA,DE LA ROMA VENIM » şi îşi saluta « fraţii din DACIA TRAIANĂ » ?

Parcă Traian era duşmanul de moarte al lui Haşdeu(cel puţin după matale gaspadin toxinKGB).
A te declara DIN DACIA TRAIANĂ şi nu DOAR din Dacia nu o fi aşa un mod de a te mândri cu originea ta DUALĂ,NU DOAR DACĂ CI ŞI ROMANĂ ?
Nu o fi aşa un mod AL LUI HAŞDEU de se mândri cu ROMANITATEA şi LATINITATEA neamului nostru ROMÂNESC?
Dar să mergem mai departe.

Haşdeu descrie în nuvela istorică “Ursita” relaţia între ROMÂNI şi cei ce mai târziu LE VOR FI CĂLĂI şi OCUPANŢI-RUŞII.
ROMÂNISMUL lui Haşdeu este şi aici IDEEA CĂLĂUZITOARE fapt dovedit de expresiile folosite în nuvela istorică Ursita, în care marele nostru cărturar descrie măritişul fiicei lui Ştefan cel Mare Elena cu Ioan, fiul ţarului rus.
Prin utilizarea terminologiei de sorginte românească - „popor român”, „România”, „brânduşa României”, „nora româncă”, „limba română”, „fiul româncei”, „gloria sângelui român” – Haşdeu înveşniceşte binecuvântarea unui tată care era Ştefan cel Mare şi Sfânt, domnul Moldovei, dar şi al tuturor românilor, către fiică, cum este Elena, numită
„ideal de frumuseţe zugrăvit în basmele poporului român”.

Această binecuvântare e făcută Elenei înainte de a o trimite la moscal şi inclusă într-o carte scrisă pe pergament cu slove de aur:

„Ia, Eleno, acest letopiseţ, în care sunt scrise vitejeştile fapte ale ţării tale; citeşte în oricare parte a lumii te va arunca soarta, citeşte-1 şi ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI ROMÂNCĂ”.


« ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI ROMÂNCĂ” » ?
Haşdeu,DACUL ANTI-ROMAN(după toxinKGB) a atribuit această poruncă părintească marelui ROMÂN Ştefan cel Mare şi Sfânt ?
Cum e posibil ?
Eu după ce am urmărit « MINCIUNILE tulburătoare » eram sigur că Haşdeu trebuia să fi scris :
« ADU-ŢI AMINTE CĂ EŞTI …DACĂ ” » ?

Dar să continuăm…

Letopiseţul, pe care marele Ştefan i-l dăduse Elenei spre A NU UITA NICIODATĂ CĂ E ROMÂNCĂ , scrie tot Haşdeu,începea cu următoarele cuvinte:

„ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI, iar cine au
fost RÂMLENII CEI VECHI o ştie lumea...”.


« ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI « ???
Şoc şi groază !
Aloo,toxinKGB,ştii să citeşti ?
Vezi şi tu ce văd şi eu sau…?
Cum, Haşdeu ăla care SE DECLARA DOAR DAC şi îi « dispreţuia pe romani » scria că « ROMÂNII îşi trag viţa din RÂMLENII CEI VECHI « ?
Da.Chiar acela.

Dar să mergem mai departe …

Descriind episodul cu întemniţarea fiicei şi a nepotului Dimitrie al lui Ştefan cel Mare,Haşdeu încheie nuvela Ursita cu cuvintele de MARE DURERE ŞI URĂ CONTRA MUSCALULUI, dar şi cu demnitate şi mândrie pentru neamul ROMÂNESC:

„În 1504 a venit vestea la Ştefan-Vodă că fiica sa se stinge cu încetul, ca licurinda lumină a candelei, în neagra închisoare.
Bătrânul Domn făcu o cruce, se gândi şi zise:
«Datoria părinţilor este de a muri mai înainte de copii».
Şi el muri. La începutul anului 1505 Elena află că tatăl său nu mai este; această fatală ştire fu pentru nefericita jertfă ca groaznica voce a îngerului de moarte. »
Aşadară, conchide cu regret şi ură enciclopedistul, chiar de la cea dintâi legătură a noastră cu străbunii OCUPANŢILOR RUŞI,

« muscalul împinse în mormânt pe cea mai frumoasă ROMÂNCĂ şi pe cel mai viteaz ROMÂN”.

« cea mai frumoasă ROMÂNCĂ şi pe cel mai viteaz ROMÂN” ?
Şi eu care eram sigur(după ce am vizionat « MINCIUNILE tulburătoare » că Haşdeu DACUL nu putea scrie decât despre « cea mai frumoasă DACĂ şi cel mai viteaz DAC”.

Aloo,toxinKGB,nu ai obosit SĂ TOT MINŢI ?
De unde AI SCORNIT “ura” şi “dispreţul” lui Haşdeu faţă de STRĂMOŞII NOŞTRI ROMANI?


Acestea sunt convingerile, acesta este CREZUL NAŢIONAL ROMÂNESC, ROMÂNISMUL puternic înrădăcinat în inima şi-n conştiinţa lui Bogdan Petriceicu Haşdeu,cărturar ROMÂN moldovean, care de-a lungul întregii sale vieţi a perpetuat ideea clară şi mereu sfântă că el aparţine străvechiului şi NOBILULUI NEAM ROMÂNESC, NEAM CE O ARE PE ROMA MAICĂ.

Ea ne convinge o dată în plus că ROMÂNISMUL marelui cărturar moldovean era profund conştientizat.

Citeşte şi plângi gaspadin MANIPULATOR toxinKGB !
Haşdeu « dacul » cel ce « îi dispreţuia pe romani » a scris şi minunata poezie de mai jos.
Să-ţi fie ruşine VIERME !
Citeşte ,TACI ŞI ÎNGHITE DANIEL ROXIN !

Şi uite aşa s-au dus la canalizare INFECTELE « MINCIUNI tulburătoare ».

Să vorbim ROMÂNEŞTE
(1879)
de Bogdan Petriceicu-Haşdeu

"Cugetarea ROMÂNEASCĂ
Are portul ROMÂNESC.
Nu lăsaţi dar s-o ciuntească
Cei ce limba ne-o pocesc.
Când ROMÂNUL se-ndârjeşte
Din ţâţână când mi-l scoţi,
El îţi toarnă ROMÂNEŞTE
Un blestem de şapte coţi.
Când de dragoste se-aprinde

El vorbeşte lin şi blând,
Încât dorul te cuprinde
Dulcea-i vorbă ascultând.
Niciodată altă limbă,
De pre buze ROMÂNEŞTI,
Nu se-ndoaie, nu se schimbă,
După gândul ce gândeşti.
La mânie, la iubire,
La suspin şi chiuit,
După chiar a noastră fire
Graiul nostru e croit.
La iubire, la mânie,
La chiot şi la suspin,
ROMÂNIA-I ROMÂNIE,
Cu fagur şi cu pelin.
ROMÂNIMEA cât trăieşte
Graiul nu şi-l va lăsa.
Să vorbim dar ROMÂNEŞTE:
Orice neam cu limba sa!."
A comentat Vânătorul de forumiști KGB 16 octombrie 2013, 20:47
"Moldovénii nainte de Dragos vodă SĂ CHEMA RUMÂNI DE LA RÂM"
MIRON COSTIN
(30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:


"Stihuri de descălecatul țărâi

Neamul Țărâi Moldovei de unde să trăgănează?
Din ŢĂRÂLE RÂMULUI, tot omul să creadză.
Traian întâiŭ, împăratul, supuindŭ pre dahi
Dragoș apoi în moldoveni premenindŭ PRE VLAHI
MARTOR ESTE TROIANUL, șanțul în țara noastră
Și Turnul Săverinului, munteni, în țara voastră.



1 Dahii și dachii tot unii sint (n.a.).

2 Moldovénii nainte de Dragoș-vodă să chema vlahi sau rumâni de la Râm (n.a.).

3 Turnul Săverinul este în Țara Muntenească, unde au fost și pod de piatră peste Dunăre,
de TRAIAN-ÎMPĂRATUL făcut atunce când au descălecat aceste 2 țări CU RÂMLENII (n.a.).

Și aceste încă dzicŭ că MOLDOVENII SINT DEN RÂMLENI."

Letopiseţul Ţărâi Moldovei de la Aaron Vodă încoace

de Miron Costin
(30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:

LETOPISEȚULŬ ȚĂRÎI MOLDOVEI DE LA AARON-VODĂ ÎNCOACE, DE UNDE ESTE PĂRĂSITŬ DE URÉCHE VORNICUL DE ȚARA DE GIOSŬ, SCOSŬ DE MIRON COSTINŬ VORNICUL DE ȚARA DE GIOSŬ ÎN ORAȘŬ ÎN IAȘI, ÎN ANUL DE LA ZIDIREA LUMIEI 7183, IARĂ DE LA NAȘTEREA MÎNTUITORULUI LUMII, LUI IISUS HRISTOS, 1675 MESEȚA... DNI
Istoricii, adecă scriitorii de cursul anilor acestor părți, carii pomenescŭ de DESCĂLECATUL CEL DENTÂIU a țărîi noastre și Țărîi Muntenești:
Bonfin, mare istoric, de Dachia, sau Dația — latin.
Dionŭ, la VIAŢA LUI TRAIAN ÎMPĂRATUL — latin.
Topeltin, ungur; iară pre acești doi au urmat.
Aceste au scris de Dachia,
CUM AU DESCĂLECATU-OĂ TRAIANU, ÎMPĂRATUL RÂMULUI, în anii de la Hristos 102, pre socoteala vrémilor, cu RÂMLENII.
Istoricii leșești carii au scris și lucrurile domniilorŭ Moldovei:
Crorner au scris latinește, Dlugoș latinește, Stricovschîi litfan, leșește, Piasețschîi, vlădicul de Premislia, latinește.
Istoricii leșești pre carii au urmat răpăosatul Ureche vornicul:
Bîlschîi, Martin Pașkovschîi. Acești doi au scris leșește.
Și aceste încă dzicŭ că MOLDOVENII SINT DEN RÂMLENI.
Iară de descălecatul celŭ dentăiŭ n-au știutŭ că léșii mai apoi de împărăția lui Traian sintŭ veniți în ceste părți.”


Letopiseţul Ţărâi Moldovei de la Aaron Vodă încoace

de Miron Costin
(30 martie 1633- 1691) cronicar ROMÂN din Ţara ROMÂNESCĂ Moldovei:
Prédoslovie adecă voroava cătră cititoriul
Fost-au gîndul mieu, iubite cititoriule, să fac létopisețul țărîi noastre Moldovei din
DESCĂLECATUL EI CEL DINTĂI,
CARELE AU FOSTU DE TRAIAN-ÎMPĂRATUL

și urdzisăm și începătura létopisețului.
Ce sosiră asupra noastră cumplite acestea vrémi de acmu, de nu stăm de scrisori, ce de griji și suspinuri. Și la acestŭ fel de scrisoare gîndŭ slobod și fără valuri trebuiește. Iară noi prăvim cumplite vrémi și cumpănă mare pămîntului nostru și noaă. Deci priiméște, în ceasta dată, atîta din truda noastră, cît să nu să uite lucrurile și cursul țărîi, de unde au părăsit a scrie răpăosatul Uréche vornicul.
Afla-vei de la Dragoș-vodă, DIN DESCĂLECATUL ŢĂRÂI CEL AL DOILE, la létopisețul lui, pre rîndul său scrise domniile țărîi, pănă la Aron-vodă.
A comentat Vânătorul de forumiști KGB 16 octombrie 2013, 21:33
Buna ziua,

Puteti sa publicati anunturi in ziare locale din judetul Suceava accesand http://www.mica-publicitate-locale.ro/mica-publicitate-ziare-locale-suceava-teleorman-timis.php#suceava
A comentat Anunturi Ziare Suceava 23 decembrie 2013, 12:36


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.4733 secunde