Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

22 decembrie 2024, ora locală: 14:40

 

Reduceri pentru studentii basarabeni in cadrul programului Work and Travel 2010 -2011

adăugat 26 noiembrie 2010, 11:00, la Eveniment • Articol publicat de Octavian Balan

Work and Travel, America, studenti, basarabeni,work profiler, reducere

Work and Travel e un program din ce in ce mai apreciat de studentii basarabeni intrucat reprezinta (poate unica) sansa de a vizita SUA si de a gusta putin, din varful buzelor, dulceata faimosului the american dream.

 

Programul a fost initiat de Statele Unite ale Americii prin anii 1940 si face parte dintr-o politica guvernamentala care vrea sa mobilizeze forta de munca din strainatate, pentru perioade scurte de timp.

 

Care-i treaba cu Work and Travel?

 

Desi probabil conceptul e cunoscut de majoritatea, e nevoie de o definitie: Work and Travel e atunci cand un student pleaca sa munceasca si sa calatoreasca in America in timpul vacantei de vara, pentru aproximativ trei-patru luni. Job-urile sunt in restaurante, baruri, hoteluri, cazinouri, magazine sau fast-food-uri oriunde in America de la insorita Florida pana la inghetata Alaska.

 

Exista o multime de motive pentru care studentii aplica pentru acest program. In primul rand e o experienta - esti de unul singur la mii de km si un ocean departare de casa, te descurci pe cont propriu, dar intr-un cadru organizat si iei viata in piept departe de fustele mamei. Pe de alta parte, e o super ocazie sa vezi America pe care altfel poate nu ai avea cum sa o vizitezi.

 

 

Mai mult work sau mai mult travel ?

 

Experienta de viata, ok. Dar care e exact scopul studentului: mai mult work sau mai mult travel ? Evident, asta depinde de planurile fiecaruia. Unii pleaca cu gandul sa castige cat mai mult si sa se cheltuie banii acasa. Dar totusi, ce lucru maret poti face in tara cu cei 6000-7000 de dolari care se castiga in medie intr-o vara de Work and Travel ? Oricum din suma se scade investitia initiala de 1800-2000 de dolari.

 

Asa ca cei mai multi muncesc ce muncesc, pun deoparte banii investiti inainte de plecare (care trebuie inapoiati parintilor sau rudelor de pe la care s-au mai imprumutat) iar restul il dau pe calatorii si alte distractii. Cel mai trendy e sa-ti cumperi tone de haine (ultima moda, calitate extra si preturi mult mai mici decat in Romania) si un laptop, sau macar un aparat de fotografiat sau un ipod. Ideea e sa pleci din tara cu un bagaj cat mai mic, pentru ca oricum acolo nici nu-ti dai seama cum se strang doua valize imense.

 

Ce firma de work and travel sa alegi

 

Si asa ajungem la intrebarea cea mai grea: cum iti alegi firma de Work and Travel cu care sa pleci in State? Pe piata romaneasca exista aproximativ 10-15  companii care activeaza in domeniu.

 

Desi companiile de Work and Travel se promoveaza prin afise lipite peste tot in campusurile universitare sau prin fluturasii dati din mana in mana, cea mai buna publicitate este cea de la om la om. Studentii au incredere in parerea amicilor care au mai fost plecati in State. Asa am ajuns sa vorbim cu Gabriel Amaximoaie de la Work Profiler, agentie care are o lunga istorie in relatiile cu studentii basarabeni.

 

Cum se face ca Work Profiler este destul de cunoscuta printre studentii basarabeni ?

-       Comunitatea studentilor basarabeni este una foarte stransa si informatiile circula rapid de la om la om. Noi avem un mod de abordare foarte direct si sincer : ii spunem studentului exact care sunt conditiile, care sunt costurile, cum sunt joburile iar studentul are siguranta ca poate oricand suna sau trimite un email cu intrebari sau nelamuriri si ele ii vor fi rezolvate in cel mai scurt timp. La fel de sinceri suntem si in privinta sanselor de a obtine viza. Daca aceste sanse sunt mici i le comunicam de la bun inceput, pentru a nu irosi resurse inutil. A fost deajuns ca un mic grup de studenti sa fie multumiti in primul an in care au fost plecati in State ; imediat ce s-au intors au completat formularele de inscriere pentru anul urmator, aducandu-si si prietenii cu ei.  

 

De ce ar alege studentii Work Profiler si nu una din celelalte agentii care isi fac o reclama mult mai agresiva?

-          Motivele sunt foarte simple si palpabile: avem cele mai mici preturi, joburile sunt foarte bine platite, ajungand pana la $12 pe ora, avem un sistem de asistenta foarte bine pus la punct, cu seminarii de orientare atat in Romania cat si in SUA. Suntem foarte eficienti – interviul la consulatul SUA poate fi programat dupa 3 saptamani de la semnarea contractului cu angajatorul.

De asemenea, toate costurile programului sunt la vedere si aduse de la inceput la cunostinta studentilor. Biletul de avion, de exemplu, poate fi cumparat de catre student pe cont propriu sau il putem ajuta noi. Vara trecuta costul unui bilet cumparat cu ajutorul nostru pe ruta Bucuresti – New York si retur a fost de 550-580 Euro cu Alitalia sau AirFrance, ajungand pana la maxim 610 Euro cu Lufthansa sau KLM.

 

 

Ceea ce diferentiaza deci cu adevarat firmele de Work and Travel este calitatea serviciilor oferite: de la job-urile pe care le intermediaza pana la consultanta oferita pana la intoarcearea studentului din America. Dar batalia se da si la nivelul preturilor, in conditiile in care nu intotdeauna costul programului este si costul final platit de student. Pentru un calcul cat mai exact, cei interesati ar trebui sa intrebe daca taxele includ si asigurarea medicala, sau in ce conditii li se ofera biletul de avion, pentru ca au existat cazuri in care unii au fost obligati sa plateasca un bilet mult prea scump. Iata cateva intrebari pe care cei interesati ar trebui sa le adreseze agentiilor atunci cand compara preturile si serviciile :

  1. Care sunt costurile totale ?
  2. Este asigurarea obligatorie inclusa in acest pret ? Care este suma acoperita de asigurare ?
  3. Este taxa SEVIS inclusa in pret ?
  4. Este taxa PIN pentru programarea la ambasada inclusa in pret ?
  5. Cati bani din suma platita sunt returnati in cazul in care nu obtin viza ?
  6. Care sunt conditiile pentru cumpararea biletului de avion si care au fost preturile medii la bilete vara trecuta ?
  7. Cat dureaza obtinerea formularului DS 2019 (permisul de munca) ?

 

 

Traind The American Dream pe pielea ta

 

Aventura vietii tale incepe din momentul in care ai pus piciorul pe pamant american: job, prieteni, nopti nedormite, distractie, bani, bacsisuri, excursii si cumparaturi. Cazarea costa in medie 80 de dolari pe saptamana, iar masa 50 de dolari – dar cei care lucreaza intr-un hotel sau pentru un restaurant scapa mult mai ieftin.

Biletele de autobuz intre orase sunt destul de scumpe iar trenurile sunt rare si chiar mai scumpe decat autobuzele.

 

Toamna se numara bobocii… si studentii care se intorc din State

 

In principiu la 1 octombrie toti cei plecati cu work and travel ar trebui sa fie intorsi acasa. Aceasta pentru ca incepe anul universitar, iar Ambasada Americii vrea sa se asigure ca cel putin teoretic pe studenti nu-i va impiedica nimic sa mearga la cursuri. Incepand de vara trecuta totusi, americanii de la consulat au aprofundat sistemul de invatamant romanesc si s-au convins ca in primele 2-3 saptamani nimeni nu face scoala. Rezultatul : acum poti sta sa vizitezi (fara a avea dreptul legal de munca) pana la 31 octombrie.

 Mai exista insa si un mic procent (cam 2%) de studenti care se hotarasc sa ramana pe cont propriu (si ilegal de altfel) in America. Daca nu sunt prinsi de autoritati si expulzati, muncesc ce muncesc si castiga bani, dar cand pleaca o fac pentru totdeauna: nu vor mai putea obtine niciodata viza pentru America.

 

In concluzie, ingredientele perfecte pentru un Work and Travel reusit sunt spiritul de aventura, cheful de distractie, dar si pofta de munca. Fie ca devine un drog si pleaca de cate trei ori cu Work and Travel, fie ca merg o singura data si le e de ajuns, studentii recunosc ca The American Dream a fost experienta vietii lor.

 

Completeaza formularul de pe Basarabeni.ro si poti primi o recomandare pe baza careia obtii o reducere de 50$ din costul total al programului.

 

Pentru mai multe informatii, accesati www.workprofiler.ro.


Autor: Basarabeni.Ro
Sursa: www.basarabeni.ro


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Eveniment

BREAKING NEWS // România a votat UNIREA. Decizie istorică în Parlamentul de la București
Vocea Moldovenilor a fost auzită: România vrea Unire! Declarația de REUNIRE a fost votată cu majoritate. În ceasul Marelui Centenar, în plenul reunit al Parlamentului de la București, în cadrul ședinței solemne dedicate celor 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, toată clasa politică românească a dat [...] mai mult
Cel mai MARE județ din România, Timis, a semna pentru UNIRE
Cel mai mare județ din România, judetul Timis, a semnat Declarației de Unire cu R. Moldova, înițiativa care ii apartine Roxanei Iliescu, vicepreședinte al Județului Timiș.
Propunerea a fost supusa votului pe 29 martie.
“Îi rog pe toţi colegii să îl semnăm, indiferent de coloratura politică [...] mai mult
Concert în aer liber - Zdob si Zdub, Nicoleta Nuca - Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” din Timisoara
Deschiderea grandiosului proiect: Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a se va marca printr-un eveniment de anvergură și anume: Concert în aer liber, alături de interpreți de renume atât din Republica Moldova, cât și din România.Astfel, se va realiza o punte de legătură între cele două [...] mai mult
ȘOC! Cel mai MARE județ din România va semna UNIREA
 În timp ce Igor Dodon se află în plină campanie a promovării prostiei în Republica Moldova, iar replicile tovarășului la adresa primarului din localitatea Băcioi amintesc de agitarea godacului înainte de a fi sacrificat pentru masa de Crăciun, la care vedem aceeași expresie în care se [...] mai mult
Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei”, ediția a XVIII-a din Timisoara
Cel mai așteptat proiect al anului marca OSB Timișoara-Festivalul Cultural ,,Zilele Basarabiei” revine și în acest an. La cea de-a XVIII-a ediție sărbătorim împreună 100 de ani de la sublima operă istorică-Marea Unire.
Festivalul reunește, deja de 18 ani, artiști, actori, studenți și elevi talentați, din cele două țări românești: [...] mai mult
Sunt 60! Încă două localități din țara noastră au semnat declarația simbolică de Unire
Ideea semnării unei declarații simbolice de unire devine din ce în ce mai populată în localitățile din țara noastră. După ce săptămâna trecută mai multe sate au semnat acest document, luni, localitățile Țînțăreni din raionul Telenești și Copceac din Ștefan Vodă au semnat, de asemenea, declarațiile de unire simbolică.
Odată [...] mai mult
DMITRII ROGOZIN, DECLARAT PERSONA NON GRATA ÎN R.MOLDOVA
Vicepremierul rus, Dmitrii Rogozin a fost declarată persona non grata în R.Moldova. Decizia a fost luată astăzi la Guvern în urma unei solicitări din partea ministrului de Externe, Andrei Galbur, după ce oficialul rus și-a declarat disponibilitatea de a veni în septembrie la Chișinău, dacă autoritățile [...] mai mult
/FOTO/ DODON ÎL PLAGIAZĂ PE PUTIN? ȘEFUL STATULUI A URCAT ÎN TRONUL ARHIERESC DIN BISERICA PROTATON
O imagine cu președintele țării, aflat în vacanță pe muntele Athos, a stârnit un val de critici și glume pe seama lui. Acesta apare pe tronul arhieresc din biserica Protaton, cea mai importantă clădire din Careia, fiind totodată și cea mai veche biserică din Sfântul Munte Athos, în aceeași ipostază în care a fost surprins [...] mai mult
30 IULIE INDEMN LA PROTEST
După 2 zile în care au protestat la Parlament și Președinție, partidele de opoziție anunță o nouă manifestație de protest, care va avea loc la 30 iulie. De această dată formațiunile din opoziție pregătesc o manifestație mai amplă, care se va desfășura duminică, 30 iulie, cu începere de la ora 12:00.
 

 
Liderul [...] mai mult
SIS:ECHIPAMENT MILITAR, DEPISTAT LA FRONTIERA MOLDO-ROMÂNĂ
Serviciul de Informaţii şi Securitate în comun cu Serviciul Vamal şi Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale au desfăşurat o operaţiune în cadrul căreia au identificat şi ridicat un lot de uniforme şi accesorii militare, fără acte de provenienţă. Echipamentul militar urma să [...] mai mult

randat în 	0.1518 secunde