10 JURNALIŞTI DIN MOLDOVA VOR FI INSTRUIŢI CUM SĂ REALIZEZE PRODUCŢII TV DE CALITATE
adăugat 22 septembrie 2008, 13:08, la Social
Timp de trei luni, 10 jurnalişti din R.Moldova vor fi instruiţi de experţi TV internaţionali şi locali în cadrul unui training cum să realizeze producţii TV de calitate. Training-ul a început în această săptămînă şi este organizat de compania germană "Sudost-Medienagentur", cu susţinerea financiară a Pactului de Stabilitate pentru Europa de Sud-Est din Germania.Potrivit Agenţiei INFOTAG, Christoph Sodermann, directorul "Sudost-Medienagentur" a relatat, joi, într-o conferinţă de presă la Agenţia INFOTAG, că cei 10 jurnalişti, care reprezintă studiouri TV din Moldova, agenţii de presă, ziare şi studenţi la jurnalism în ultimul an de studiu, au fost selectaţi după criterii riguroase, inclusiv experienţa de muncă, studii şi cunoaşterea obligatorie a limbii engleze.
"Jurnaliştii vor fi instruiţi cum să realizeze un reportaj video, cum să se comporte în faţa camerei de luat vederi şi care sînt regulile de intervievare, cum să realizeze mai eficient lucrul în echipă sau cum să editeze un material TV. Scopul nostru este de învăţa jurnaliştii din Moldova să utilizeze în activitatea lor practicile internaţionale în domeniu şi să realizeze materiale TV de calitate. Noi avem suficientă experienţă de lucru în acest sens şi prin organizarea acestui training dorim să umplem un gol în domeniul realizării reportajelor TV, care de altfel există nu doar în Moldova, dar practic în toate ţările din sud-estul Europei", a spus Sodermann.
El a precizat că proiectul are un buget consistent, pentru că în procesul de instruire este nevoie de echipament performant. Majoritatea trainerilor sînt din Germania. La finele training-ului, jurnaliştii vor avea un buget personal pentru a realiza un material video de 5 minute.
Solicitat de corespondentul INFOTAG să aprecieze calitatea reportajelor TV din R.Moldova, Sodermann a răspuns că, cele mai multe ştiri pe care el a reuşit să le privească sînt realizate de la conferinţe de presă sau întîlniri oficiale, ceea ce, a afirmat el, nu este foarte bine. "Sînt adeptul reportajelor realizate pe teren, în discuţii cu oameni simpli. Aceste tipuri de reportaje sînt mult mai vii şi prezintă un interes mai mare pentru telespectatori", a opinat expertul german.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲