Alegeri in CRS. Va redeveni Comunitatea Romanilor din Serbia un partener real al romanilor din Voivodina?
adăugat 10 septembrie 2010, 11:09, la Românii de Pretutindeni
Ca urmare a gravelor nereguli promovate de conducerea actuala, si a suspiciunii de gestionare frauduloasa a fondurilor primite de la Bucuresti, dar si de la Belgrad, la cererea a 21 din filiale (21 de localităţi româneşti din Serbia) a Comunităţii Românilor din Serbia (CRS), pe data de 12 septembrie 2010, începând cu orele 17.00, la Satu Nou, se va ţine Adunarea Generală Electorală Extraordinară a C.R.S. care va alege o noua conducere, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.
Cele 21 de filiale reprezintă 2/3 din filialele CRS existente. Nemulţumirile cele mai apăsătoare se referă la nerespectarea Statutului de către actualul preşedinte CRS, Ion Cizmaş, care de altfel, de 16 ani este in funcţia de preşedinte.
"Cei care nu sunt de aceeaşi părere cu Cismas sunt eliminaţi din CRS. Nu sunt convocate să participe la şedinţe persoanele alese la conducerea CRS, de către Adunarea CRS, care reprezintă organul suprem al acestei organizaţii. Ţine secret şi manipulează cu Statutul organizaţiei. Hotărârile majore sunt adoptate fără consfătuiri, şi multe altele care trec de graniţa absurdului într-o organizaţie care doreşte a fi democrată", sunt doar cateva din acuzele aduse lui Cismas de membrii CRS.
După convocarea Adunării CRS din partea filialelor, neoficial, exista informaţii că preşedintele actual, Ion Cizmaş, va convoca o şedinţă unde sunt invitate, cu drept de vot, chiar şi persoanele care nu fac parte din CRS. Ţelul acestei şedinţe va fi, mai mult ca sigur, excluderea membrilor care organizează Adunarea Extraordinară.
"Considerăm, că este obligaţia morală a preşedintelui actual, sa-şi dea demisia, dacă s-a ajuns la nemulţumirea masivă a românilor din Serbia" spun vocile nemultumite.
La Adunarea care se v-a ţine pe data de 12.09.2010, după foarte mulţi ani, membrii CRS vor avea posibilitatea să-şi aleagă conducerea prin vot secret.
În acest context, când CRS riscă, după două decenii de existenţă şi activitate, să se ruineze în scenariul preşedintelui şi a unor indivizi care utilizeaza in scopuri personale organizatia, cele 21 de filiale au cerut, în scris, alegeri electorale pentru a nu permite degradarea şi distrugerea Comunităţii Românilor din Serbia.
În Voivodina locuiesc 34 576 de români, concentrați în 42 de localități. Odată cu garantarea autonomiei în Voivodina, limba română a primit statut oficial împreună cu grafia latină, după cum se precizează în Statutul Provinciei Autonome Voivodina, Dispozițiile de Bază, articolul 6.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲