Cafeaua fără zahăr este inutilă
adăugat 02 decembrie 2010, 16:47, la Istorie / Ştiinţă • Articol publicat de Iuliana Dumitraș
Neuropsihologii spanioli sustin ca un cocteil nutriţional ideal pentru creier este combinaţia dintre cofeină şi glucoză, citaţi de Science Magazine.
In cazul unui experiment efectuat de o echipă de cercetători de la Universitatea din Barcelona au luat parte 40 de voluntari sănătoşi pentru a studia acest aspect. Ei au fost supuşi unei tomografii prin rezonanţă magnetică (RMN) pentru a determina centrele de excitaţie din creier şi puterea impulsurilor.
Experimentul consta ca jumătate dintre subiecţi sa bea înainte de experiment cafea îndulcită.
Si rezultatul studiului e ca tocmai la acest grup de subiecţi oamenii de ştiinţă au constatat o activitate crescută în zonele responsabile pentru formarea memoriei de lucru şi a atenţiei.
Un alt mit spulberat de catre medicii australieni e ca aceasta licoarea neagră nu neutralizează mahmureala, aşa cum se crede, ci, dimpotrivă, amplifică efectele alcoolului.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲