Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

22 ianuarie 2025, ora locală: 12:59

 

Charles Darwin s-a înşelat...?

adăugat 20 februarie 2010, 07:40, la Istorie / Ştiinţă

Charles Darwin, evolutie, formule, fosile, gene, genom, specii, teorie

Odată cu publicarea „Despre originea speciilor”, pe 24 noiembrie 1859, Charles Darwin a pornit o avalanşă de critici care a durat timp de 150 de ani şi care şi astăzi este un subiect de discuţie important în societatea mondială, fie ca eşti în StateleUnite, fie ca eşti în România.

Deşi teoria evoluţiei prin selecţie naturală este astăzi acceptată în majoritatea cadrelor academice din toată lumea, deschiderea la informaţie pe care a oferit-o internetul a situat lucrarea lui Darwin într-o mare de pseudo-ştiinţă din care se luptă şi acum să iasă. Problema este că cei are susţin că Charles Darwin se înşeală au doar fragmente de informaţie şi nici nu posedă o pregătire ştiinţifică suficientă pentru a înţelege că există argumente solide, din punct de vedere biologic şi genetic, teoria evoluţiei bazându-se pe dovezi serioase şi nu doar pe câteva fosile, aşa cum se crede.

Antidarwininiştii au o multitudine de argumente care par a justifica, cel puţin la nivel superficial, pornirea lor împotriva uneia dintre cele mai disputate teorii din istoria omenirii, dar doar trei dintre acestea reapar mereu în dezbateri. Această enumerare este descrisă din perpectiva anti-darwiniştilor.

1. Fiecare copil născut este neajutorat şi dovedeşte că Darwin s-a înşelat.

Teoria evoluţiei ar mai putea fi descrisă şi ca „supravieţuirea celui mai puternic”, sau mai bine spus „celui mai bine adaptat”. Cele mai multe mamifere şi păsări dau naştere unor progenituri neajutorate, în locul unora puternice şi adaptate vieţii din primele secunde ale vieţii. Nici Darwin sau neo-darwiniştii nu pot explica acest fapt. Fiecare copil născut contrazice Teoria Evoluţiei.

Când Darwin îşi formula ideiile, a ales să omită faptul că puii mamiferelor şi păsărilor nu pot supravieţui decât cu îngrijiri îndelungate pentru că teoria sa nu putea explica acest lucru.

2. Nu există un mecanism genetic viabil care să explice teoria lui Darwin.

Darwiniştii susţin că cele mai simple forme de viaţă bacteriene au evoluat, în timp, în animale mult mai complexe. Cea mai simplă bacterie are 500 de gene, iar omul peste 22.000 de gene. Pentru ca bacteria să evolueze până la om, organismele ar trebuie să aibă posibilitatea de a adăuga informaţie genomului, dar nu există nici un mecanism pentru aşa ceva. Genele sunt capabile să treacă prin mutaţii, dar nu pot fi adăugate altele. Acest fapt demonstrează clar că Darwin s-a înşelat.

3. Teoria evoluţei nu a produs o formulă matematică funcţională.

Toţi oamenii de ştiinţă sunt de acord că matematica este adevăratul limbaj al ştiinţei. Fiecare teorie foloseşte cuvinte pentru a descriere şi postulare, dar adevăratul test ale unei teorii sunt numerele şi matematica. Formulele matematice disting ştiinţa de minciună.

O formulă poate fi testată. Nu poţi testa însă cuvinte. Numerele sunt precise, iar formulele sunt la fel în toată lumea, chiar dacă vorbim alte limbi, şi sunt cele care disting legile de o teorie. Cercetătorii nu au fost capabili să ofere o formulă care explice teoria evoluţiei şi nimeni nu a reuşit să cuantifice ipotezele pe care le susţine. Milioane de oameni de ştiinţă au încercat să ofere o soluţie şi toţi au eşuat.

Motivul este foarte simplu. O asemenea formulă nu exită pentru că teoria evoluţiei darwiniste este greşită.

Chiar dacă Charles Darwin a dat exemple în cartea sa şi şi-a susţinut teoriile cu ajutorul mai multor experimente, chir şi 150 de ani mai târziu, apar săptămânat lucrări ştiinţifice care susţin ipotezele sale. De cele mai multe ori sunt descrise însă într-un limbaj exclusivist, care le înconjoară de mister, iar misterul este de cele mai multe ori invocat ca metodă de a ascunde adevăratele rezultate de publicul larg.

Este imposibil să existe o conspiraţie la nivel global care să ascundă „adevărul” cu privire la evoluţie, dar spaţiul uriaş dintre ştiinţa care susţine experimentele şi concluziile cercetătorilor şi pseudo-ştiinţa care domina masele, nu va face lucrurile mai uşoare. Teoria lui Darwin va fi un subiect dezbătut şi mistificat în continuare.


Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net
"2. Nu există un mecanism genetic viabil care să explice teoria lui Darwin."

Genele pot face adaugiri si schimbari cu ajutorul retrotranspozonilor, ceea ce pana in 2001 se credea ca este "junk DNA".



"3. Teoria evoluţei nu a produs o formulă matematică funcţională." - argumentul acesta e chiar hilar .. e doar o teorie "chestia" cu formula matematica, nu si un adevar irevocabil

Multe dintre articolele cu tenta stiintifica postate online detin o doza mare de superficialitate.

"realitatea.net"(sursa voastra) e plina de astfel de superficiliati "stiintifice"
A comentat Pavel 20 februarie 2010, 14:24
"3. Teoria evoluţei nu a produs o formulă matematică funcţională." și cea creaționistă a produs ? :))))

n-o fi avut Darwin dreptate, nu avea nici un laborator suficient de modern, nici cunoștințele necesare pentru a duce lucrul său până la capăt. Dar într-o privință are dreptate, dumnezeu nu există.
A comentat Constantin 21 februarie 2010, 08:57
PROSTII ŞI ABERAŢII
singuri nu ginditi cu capul si pe altii ii timpiti

RAMINE IN VIAŢĂ NU ACEL CARE REPETA ÎNTOCMAI TOATE FORMELE, CULORILE, OBICEIURILE, TRADIŢIILE, CANOANELE CI ACEL CE SE POATE ADAPTA ORICÎND, ORIUNDE, ÎN ORICE CONDIŢII…


Ptru toţi
Conditiile mediului OBLIGA TOATE organismele vii sa se adapteze la ele. si ARGUMENTELE care le aduc aici precum ca "păsări dau naştere unor progenituri neajutorate" inca o data explica aceasta teorie (apropo ptru acei din tank CHIAR puii de gaina dupa nashtere in citeva minute invata sa mearga sa manince si sa comunice cu semenii si closhca)
"nu pot supravieţui decât cu îngrijiri îndelungate " cu cit e mai simplu organismul cu atit metoda de reproducere si dezvoltare e mai simpla (amiba) si normal ca o data cu complicarea tuturor functiilor organismului creshte si timpul de pregatire de viatza ca explicatie ar putea fi omul
Cum ar putea nashte un organism - alt organism matur, la 100% gata de viaţa si de tot ce il ashteapta in viitor?

Ptru cei limitaţi
Cum s-ar adapta lupul care toata viata in toate generatiile a mincat doar carne in cazul cind ea dispare sa mai manince si urluiala si sa supravietuiasca ca specie? alta vorba e cind lupoaica cu 5 pui nimereshte in aceste conditii singura piere pier si 4 pui dar unul (cu mutatii genetice) ca vai de el cu stomac nu ca la toti sa supravietuiasca , sa-si gaseasca pereche de sex opus cu aceleasi "dereglari" ale sistemului digestiv si sa faca pui cu aceleasi patru labe, cu aceeasi coada, culoare.... DAR DEJA VEGETARIAN...

PTRU DILII
O poveste
gaina face oua şi le aşeaza în cuib dar inainde de a se aşeza la clocit o maninca dihorele. O curca ouale careia au fost mincate de un careva şarpe gata sa cloceasca trecind observa ouale şi se aşează pe ele. Peste aprox 3 saptamini se nasc pui de gaina care sunt primiţi de curca şi crescuţi ca ai sai. Puii la rindul sau necunoscind cum ar fi trebuit sa arate mama lor o primesc pe ea ca mama. Asa cum curcile dorm in copaci puii s-au deprins şi şi ei sa doarma sus unde nu ajunge dihorele sa le manince.. DAR nu toti . Doar acei pui a caror aripi au fost mai mari , mushchii mai puternici şi s-au putut ridica sus. Ceilalţi au fost mincati de acelaşi dihore. Deci au aparut gaini care dorm in copaci pot zbura şi mai inteleg "dialectul" curcanilor şi in caz de primejdie pot fi preîntîmpinaţi de altii.

Radacinile copacilor nu cresc drepte şi se opresc in obstacol nefiind in stare sa striveasca acea (ex) piatra ci se ramifica, încreţesc, o ocolesc si cresc mai departe…

Repet:

RAMINE IN VIAŢĂ NU ACEL CARE REPETA ÎNTOCMAI TOATE FORMELE, CULORILE, OBICEIURILE, TRADIŢIILE, CANOANELE CI ACEL CE SE POATE ADAPTA ORICÎND, ORIUNDE, ÎN ORICE CONDIŢII…

Şi puţin piper în ochi

Problema este că cei care susţin că Charles Darwin se înşeală au doar fragmente de informaţie (voi insa detineti TOATA informatia) şi nici nu posedă o pregătire ştiinţifică suficientă (vieti intregi de studii a savantilor in domeniu cit de cit echivalenta cu a voastra de 2-3 ani de biserici sau adunari sectelor şi cunoashterea pederost a citorva aliniate din Biblie) pentru a înţelege că există argumente solide (BIBLIA scrisa 1500 ani in urma pe cind nu se shtia de celula nu mai zic de ADN), din punct de vedere biologic şi genetic (interesant care sunt ele), teoria evoluţiei bazându-se pe dovezi serioase şi nu doar pe câteva fosile (de parca şi azi nu s-ar observa nu doar ecoul evolutiei), aşa cum se crede.
A comentat Vanya 21 februarie 2010, 10:48


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Istorie / Ştiinţă

(VIDEO) 11 ani în imagini: Construcția noii clădiri World Trade Center One
Sute de mii de fotografii au captat toate momentele de la construcția până la terminarea construcției noului World Trade Center One. Totul pentru a marca deschiderea Observatorului „One World” din New York, ce a avut loc în weekendul care a trecut.
Turnul de observație, situat pe etajele 100 și 102 ale clădirii, s-au deschis [...] mai mult
DOCUMENTAR: România și Sfântul Scaun - 95 de ani de relații diplomatice
România și Vaticanul au stabilit relații diplomatice, la nivel de legație, în anul 1920 când, la 1 iunie, a luat ființă Legația României pe lângă Sfântul Scaun. Titular al acesteia era Dimitrie C. Pennescu, în calitate de trimis extraordinar și ministru plenipotențiar, se arată pe site-ul Ambasadei României [...] mai mult
Asasinarea lui Lech Kaczynski
Pe 10 aprilie 2010, avionul care îi transporta pe președintele polonez Lech Kaczynski și pe alți 95 de demnitari polonezi în Rusia, pentru comemorarea victimelor masacrului de la Katyn, s-a prăbușit în apropierea aerodromului Severny din Smolensk (Rusia).
Accidentul aviatic a decimat o mare parte a elitei [...] mai mult
Misterele de la 11 septembrie
Misterele de la 11 septembrie demolează teoria conspirației susținută “oficial” cu privire la evenimentele de la 11 septembrie 2011 mai bine decât orice alt film documentar pe această temă. Află ce s-a întâmplat cu adevărat în cele trei clădiri în săptămânile dinainte de [...] mai mult
(VIDEO) Pamantul este o creatura vie, imagini NASA
Fiecare dintre noi am vazut imagini cu fenomene meteo extreme privite din spatiu. Cu toate acestea, niciuna dintre imaginile pe care le-ai vazut nu te-au pregatit pentru acest videoclip lansat de Studioul Stiintific de Vizualizare NASA. Folosind date reale, aceaste imagini descriu perfect cele sapte zile din anul [...] mai mult
Top 10 ţări din lume în care să faci afaceri GALERIE FOTO
Acestea sunt cele mai bune ţări din lume pentru a-ţi conduce afacerea, potrivit unui top realizat de firma de consultanţă în management Grant Thornron, scrie incont.ro.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
1.Singapore. Este cel mai [...] mai mult
Comoară impresionantă descoperită la malul Mării Negre
Într-un oraş antic, asediat de romani, locuitorii au îngropat o mare cantitate de obiecte preţioase, pe care arheologii le-au descoperit abia recent, scrie realitatea.net. 
Peste 200 de monede (cel mai multe din bronz), podoabe de aur, argint şi bronz, precum şi vase de sticlă (obiecte rare şi valoroase [...] mai mult
(VIDEO) Secret dezvăluit de un artist: Harta exploziilor nucleare
Artistul Isao Hashimoto a realizat o animaţie video în care prezintă toate testele nucleare între anii 1948 şi 1998. Numărul impresionant, 2.053 de explozii nucleare, începe cu primul test al Proiectului Manhattan, numit Trinity, scrie realitatea.net.
Exploziile din videoclip nu cuprind şi presupusele teste conduse de Coreea de Nord [...] mai mult
A 8-a minune a lumii? Germania a inventat energia cu care va stapani Planeta
0% petrol, 0% energie electrica. Noul tip de energie poate fi usor considerat cea mai mare descoperire din istoria moderna. Audi chiar are in momentul de fata cheia viitorului.
Audi a gasit variante sintetice pentru benzina si motorina. Mai mult, dioxidul de carbon (CO2) risipit in atmosfera ar putea fi folosit pentru crearea acestui tip de energie.
Ca [...] mai mult
(VIDEO) Reclama pentru noul iPhone 5
Aseară Apple a lansat noul telefon iPhone 5. Acesta este mai subțire, mai ușor, dar și mai lung decât precedentul 4S. Vedeți atașat publicitatea pentru noul produs.
[...] mai mult

randat în 	0.0948 secunde