Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Institutul Cultural Roman incep la Brasov
adăugat 01 iulie 2011, 11:19, la Românii de Pretutindeni • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
38 de participanti din 17 tari vor urma, in perioada 5 - 30 iulie 2011, la Brasov, Cursurile de limba, cultura si civilizatie romaneasca organizate de Institutul Cultural Roman. Ajuns la editia a XVII-a, programul este derulat in parteneriat cu Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov, Muzeul "Casa Muresenilor" si Grupul de Initiativa Locala "Corona", transmite Romanian Global News citand organizatorii.
Au ales sa studieze limba romana la Brasov interpreti de la Consiliul Europei si de la Consiliul Uniunii Europene, cercetatori, profesori, doctoranzi, studenti, dornici sa-si aprofundeze cunostintele lingvistice si culturale sau aflati la primul contact cu spatiul romanesc. Cursantii provin din SUA, Austria, Belgia, Bulgaria, Marea Britanie, Franta, Germania, Italia, Lituania, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Rusia, Spania, Suedia si Ucraina. Si la aceasta editie, cursurile intensive de limba romana si cele de cultura si civilizatie romaneasca (pe teme de istorie, literatura, cinematografie, politica si jurnalism) sunt completate de ateliere de creatie (dans de societate din secolul al XIX-lea, jurnalism si publicitate, gastronomie, mestesuguri - arta decorativa, modelaj in lut), proiectii de filme si excursii de documentare culturala. O "seara internationala" le va oferi participantilor prilejul sa-s prezinte tarile din care vin, fiecare cu specificul propriu (obiceiuri, bauturi, mancaruri traditionale, s.a.).
Programul de documentare va incepe cu o vizita la Complexul National Muzeal ASTRA Sibiu (www.muzeulastra.ro).
La terminarea cursurilor, absolventii sustin un test in urma caruia pot obtine un certificat de competenta lingvistica oferit de Facultatea de Litere a Universitatii Transilvania din Brasov si un certificat de evaluare a nivelului de cunoastere a limbii romane, eliberat de Institutul Cultural Roman.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲