Doar 11 randuri a considerat Diaconescu ca merita cele 10 milioane de romani din afara frontierelor
adăugat 02 septembrie 2009, 16:16, la Social
Doar cateva fraze usor lemnoase a considerat ministrul de externe Cristian Diaconescu ca merita cele 10 milioane de romani din afara frontierelor in cadrul discursului tinut in fata corpului diplomatic roman din strainatate.Nimic despre cum ar trebui sa actioneze ambasadele Romaniei atunci cand comunitatile romanesti din jurul frontierelor si Balcani sau institutiile lor sunt atacate constant si cand presiunile asimilationiste devin de nesuportat, nimic despre scoala romaneasca de acolo sau despre institutiile culturale romanesti care si ele, sunt adevarate ambasade ale Romaniei si romanilor acolo.
Saracia discursului lui Diaconescu arata lipsa de viziune a unui diplomat format si scolit de fosti diplomati comunisti ai lui Ceausescu, care in afara de „neamestecul in treburile interne ale altui stat", ca ecou ale fricii lui Ceausescu ca cineva ar putea veni peste el, nu mai stiu altceva.
Interesele celor zece milioane de romani din afara frontierelor, parte integranta a intereselor nationale romanesti nu intra pe agenda incarcata de nimic a ministrului de externe al Romaniei.
„Groparul romanilor de pretutindeni" denumire deja intrata in folclor, a lui Cristian Diaconescu, a mai demostrat inca odata ca arestarea Departamentului pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni in MAE, nu are alt scop decat acela de control si de ingropare a problematicii.
Atentie la cum defineste Diaconescu ajutorul pentru asociatiile romanesti: „ne dorim sa putem sprijini, pe mai departe organizatiile si asociatiile romanesti..."
Pasajul respectiv l-a trezit usor pe Mihai Razvan Ungureanu care era prezent la reuniune, dar sesizand ca Diaconescu spune doar ce trebuie si-a reluat visarea.
Iata „importantele „ fraze ale lui Cristian Diaconescu:
„În multe state ale lumii avem o comunitate românească în expansiune, care începe să fie din ce în ce mai bine integrată în mediului socio-economic de acolo. Sunt oameni competenţi, specialişti de renume, tineri extrem de talentaţi în domenii ale cercetării de vârf. Ne-am propus să construim un sistem informatic modern şi accesibil bazat pe interacţiunea cu ambasadele prin care să îi informăm despre evoluţiile din ţară, să ne interesăm de respectarea drepturilor şi a cadrului de reglementare a muncii lor. Pe de altă parte, este necesar să facem mai mult pentru a le prezenta noua realitate a economiei româneşti, nevoile pieţei şi noile şanse pe care le pot avea de dezvoltare chiar aici, acasă.
Chiar dacă suntem pe deplini conştienţi de rigorile financiare ale momentului, ne dorim să putem sprijini, pe mai departe, organizaţiile şi asociaţiile româneşti în realizarea unor proiecte de impact vizând prezervarea şi îmbogăţirea patrimoniului spiritual românesc din străinătate."
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲