Eugen Doga - un concert inedit la Ateneul Român
adăugat 12 noiembrie 2012, 13:26, la Cultură • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
Eugen Doga, compozitorul care face parte din cele 200 de personalități ale lumii, declarat - Om al Mileniului, urmează să susțină un concert jubiliar la Ateneul Român, în ziua de 25 noiembrie a.c.
După cum cunoașteți, elita intelectuală din Sankt Petersburg l-a aşezat pe Eugen Doga alături de George Enescu, în prestigioasa antologie "Compozitorii secolului XX". Valsul său "Fiara mea blândă şi tandră" din filmul „O dramă la vânătoare”, în regia lui Emil Loteanu, a fost calificat de preşedintele american Ronald Reagan drept “valsul secolului XX“, iar fondul UNESCO l-a introdus între capodoperele secolului trecut.
Ajuns la jubileul de 75 de ani, marea dorinţă a compozitorului contemporan, autorul coloanei sonore din filmele „Şatra”, „Maria Mirabela”, "Lăutarii", "Anna Pavlova", "Binecuvântaţi femeia", "Portretul soţiei pictorului", ''Djamilea", "Regina Margot", "Patul lui Procust" ş.a., este de a face posibilă reîntâlnirea românilor cu universul său muzical.
Concertul de la Ateneul Român se înscrie în seria de acțiuni "Rezistența Basarabiei" (1812-2012), iar în concert vor răsuna celebre melodii pe versurile regretatului poet Grigore Vieru și secvențe muzicale din filmele regretatului regizor Emil Loteanu. Concertul va fi susținut de Orchestra Radiodifuziunii din Republica Moldova, cu suportul mai multor organizații guvernamentale și neguvernamentale de pe ambele maluri ale Prutului.
Maestrul în artă și Artist al Poporului, Eugen Doga a adunat pe parcursul vieții numeroase distincții și premii naționale și internaționale. Pentru a aduce un omagiu pe măsura talentului compozitorului Eugen Doga, pe data de 25 noiembrie, la ora 18.00, in ajunul Zilei Naționale a tuturor Românilor, va asteptam sa ascultam impreuna muzica care ne va atinge cele mai sensibile coarde ale sufletului.
Proiectul este susținut de către Secretariatul General al Guvernului României, Ambasada Republicii Moldova la București, Asociația de dezvoltare pentru România, Uniunea Culturală a Românilor Basarabeni Vatra Neamului ș.a.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲