(foto) Domnule Filat, mai doriţi suvenire?
adăugat 05 iulie 2010, 09:21, la Social
În pofida faptului că autorităţile de la Chişinău au declarat, încă în luna martie, că gardul de sârmă ghimpată de pe frontiera moldo-română a fost demolat, în raionul Glodeni există segmente unde acesta continuă să fie intact.
Directorul Rezervaţiei de Stat „Pădurea Domnească”, Valeriu Ţarigradschi a confirmat că există unele porţiuni pe graniţă unde gardul de sârmă ghimpată nu a fost demolat încă. „Rezervaţia nu va fi afectată în nici un fel dacă va fi demolat gardul. Grănicerii spun că noi nu am permite ca să fie demontat gardul, fapt pe care noi îl infirmăm cu fermitate”, a spus Ţarigradschi.
„Nu avem nici o treabă cu acest gard. Dacă a existat decizia Guvernului, care prevede că grănicerii trebuiau să demoleze gardul nu aveau decât s-o facă”, a mai adăugat Ţarigradschi.
Dumitru, un locuitor al satului Bisericani din comuna Cuhneşti, a spus că, în mare parte, localnicii sunt împotrivă ca gardul să fie demolat în preajma satului lor. „Noi aici creştem animale şi păsări, iar dispariţia gardului ne-ar crea multiple probleme” , a spus Dumitru, precizând că atunci când are nevoie să treacă în fâşia forestieră de dincolo de gard o face fără probleme, anunţând grănicerii.
Demolarea gardului de sârmă ghimpată de pe Prut a început la 10 februarie a.c., după ce Guvernul a emis o dispoziţie în acest sens. Gardul, cu o lungime totală de circa 360 de kilometri, a fost demontat de către grănicerii moldoveni în 11 raioane situate la graniţa cu România. Autorităţile au raportat la 17 martie că a ultimul pilon de pe graniţă a căzut la Pererâta, raionul Briceni.
Sârma ghimpată de la Prut a delimitat, timp de 66 de ani, frontiera dintre R. Moldova şi România.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲