Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

22 decembrie 2024, ora locală: 09:25

 

In complicitate cu fostul presedinte Ion Cismas, statul sarb ar putea desfiinta Comunitatea Romanilor din Serbia

adăugat 20 mai 2011, 10:43, 13:43 la Social • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

Ion Cismas, statul sarb, desfiinta, Comunitatea Romanilor din Serbia

Comunitatea Românilor din Serbia a fost înfiinţată pe data de 24.11.1990, sub denumirea de Comunitatea Românilor din Iugoslavia, în ideea de a reuni pe toţi aparţinătorii ai naţiunii române din spaţiul ex-Iugoslav, şi anume românii din Voivodina şi Timoc, aromânii din Macedonia, karavlahii din Bosnia şi Herţegovina, băieşii din nordul Croaţiei şi istroromâni din Istria. Astăzi, prin activităţile ilegale al fostului preşedinte, Ion Cizmaş, CRS este în pericol de executare silită, transmite corespondentul Romanian Global News din Voivodina.


Contrar Statutului, încălcând flagrant legile în vigoare ale Serbiei şi mai ales fără ştirea membrilor, fostul preşedinte, a cauzat pagube materiale irecuperabile CRS.


Conform procesului verbal al Administraţiei Fiscale a Ministerului Finanţelor, filiala Vârşeţ, în perioada 01.01.2007 – 31.12.2009 din caseria CRS a fost plătiţi 7.622.164,00 din. fără nici un document justificativ. În baza acestui proces verbal, CRS este obligată să plătească impozit în valoare de 1.905.541,00 dinari.


Dovadă: Procesul verbal al Administraţiei Fiscale a Ministerului Finanţelor, filiala Vârşet din 22.02.2010


Pe data de 12.04.2010, bunurile CRS sunt puse sub sechestru.
Pe lângă neplata impozitelor şi gestinoarea ilegală a banilor din caseria CRS, fostul preşedinte s-a îndatorat şi de la diferite persoane fizice.


Dovadă:


a)    Decizia Tribunalului din Vârşeţ nr. 1191/2010 din 27.01.2010, privind aprobarea licitaţiei publice a proprietăţilor CRS pentru a întoarce datoriile către Đorđe Slavoljub din Vârşeţ.
b)    Decizia Trbiunalului din Vârşeţ, nr 1444/10 din 11.05.2010, privind aprobarea licitaţiei publice a proprietăţilor CRS pentru a întoarce datoriile către Đokić Sredoje din Vârşeţ
c)    multe datorii faţă de oamenii care încă nu au dat CRS la tribunal (fotograful Marian Miok, motelul ”Vetrenjaca”, întreprinderea ”Foto Dosa”, tipografia ”Tuli”, motelul ”JAT” şi alţi întreprinzători, ajungându-se la suma de un milion dinari)


Fără ştirea membrilor, CRS a luat credite cu o dobândă de 25%, ipotecând imobilele CRS, fără să se stie unde au fost cheltuiţi banii.


Dovadă: Extras de cont privind datoriilor şi calculul dobânzii pe perioada 01.01.2009 – 01.12.2010.


Prin conducerea iresponsabilă a fostului preşedinte, CRS mergea pe cale sigură să dispară ca organizaţie.


Înuşi Ion Cizmaş a declarat, că prin acordul dintre CRS şi Guvernul României, CRS a intermediat acordarea vizelor româneşti pentru o anumită „taxă”. Unde sunt banii starnsi de pe aceasta taxa? Cine sunt complicii cu care a fost impartita aceasta „taxa”, ilegala, dealtfel.


Dovadă: Procesul verbal din 23.03.2011


Nemulţumirea membrilor erau tot mai apăsătoare, însă fostul preşedinte le-a ignorat, privatizând CRS-ul. Mai mult, fostul preşedinte a început procesul înlăturării membrilor nedoriţi, împreună cu complicii săi,  prin ponegrirea lor.


21 filiale CRS din 31 au cerut în scris Alegeri Extraordinare în cadrul CRS. În baza acestor cereri a fost convocată Adunarea Extraordinară Electorală a Comunităţii Românilor din Serbia pe data de 12.09.2010, unde a fost aleasă noua conducere CRS conform Statutului în vigoare.


Noua conducere a predat documentaţia de înregistrare a noilor schimbări, respectând toate procedurile legale.


Ion Cizmaş a contestat Adunarea din 12.09.2010, unde a fost schimbat, că e nestatutară, deoarece nu respectă art.20 al Statutului CRS.


Deoarece s-a manipulat cu mai multe statute CRS, s-a cerut oficial de la Agenţia pentru Registrele Economice, să ni se elibereze copia statutului valid al Comunităţii Românilor din Serbia. Ni s-a răspuns oficial cu adresa BU9141/2010 din 19.08.2010.


Conform acestui răspuns, Statutul CRS are 19 articole.


În conformitate cu prevederile legale, dacă s-ar fi adoptat un alt Statut, el trebuia inregistrat la Agenţia pentru Registrele Economice. Cum nu s-a făcut acest lucru, şi niciodată nu a fost adoptat un alt Statut, Ion Cizmaş nu poate apela la un Statut inexistent.


Prin decizia BUP 11056/2010 din 16.11.2010, Agenţia stopează procesul de inregistrare a CRS şi impune lui Ion Cizmaş, de a începe procedura la tribunal, pentru determinarea nevalabilităţii deciziillor generale şi individuale a Comunităţii Românilor din Serbia.


Dovadă: Decizia Agenţiei BUP 11056-2010 din 16.11.2010


Prin articolul 31 al legii asociaţilor este definit când este posibilă stoparea înregistrării, şi anume dacă e vorba de organizaţie secretă sau paramilitară. Deci agentia comite un abuz si o invcalcare a legii, intrucat CRS nu se gaseste in niciuna din cele doua situatii.


Decizia a fost contestata la Ministerul Administraţiei Locale. Contestaţia ne-a fost aprobată prin Decizia nr. 130-024-00-00081/2010-07 din 21.02.2011.


Dovadă: Decizia Ministerului Administraţiei Locale nr. 130-024-00-00081/2010-07


Prin aprobarea Ministerului a contestaţiei noastre, a fost anulată decizia Agenţiei BUP 11056/2010 din 16.11.2010 indicând încălcări grave a articolului 31 a Legii Asociaţiilor şi articolului 134 a Legii privind procedura Administrativă, procedura fiind întoarsă Agenţiei pentru a fi reluată din nou.
Cu toate acestea, probabil la presiuni politice venite de la Belgrad sau de la securitatea sarba, Agenţia produce o hotarâre identică, cu cea care a fost contestată si anulata de minister.


Dovadă: Decizia Agenţiei BUP 11056/2010 din 28.03.2011


Conform legislaţiei sârbe, dreptul la asociere este garantat prin:


1.    Constituţia Serbiei, art. 80
2.    Legea privin protecţia minorităţilor naţionale ("Sl. list SRJ", br. 11/2002, "Sl. list SCG", br. 1/2003 - Ustavna povelja I "Sl. glasnik RS", br. 72/2009 - dr. zakon)
3.    Legea privind ratificarea convenţiei cadru privind protecţia minorităţilor naţionale ("Sl. list SRJ - Medunarodni ugovori", br. 6/98)
4.    Legea privind ratificarea acordului dintre R. Iugoslavia şi Guvernul României în vederea protecţiei minorităţilor naţionale ("Sl. list SCG - Medunarodni ugovori", br. 14/2004)


Membrii CRS sunt conştienţi că fiecare zi pierdută e valoroasă pentru cei ce au încălcat legile distrugând organizaţia romaneasca. Stingerea CRS ar însemna şi dispariţia problemelor lor.


Dacă după toate procedurile legale, după aprobarea contestaţiei la minister, să se inregistreze organizaţia la Agenţie, exista pericolul ca CRS sa fie desfiintata după două decenii de existenţă, conform Legii Falimentului ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009”) care prevede ca după 365 de zile, poate începe executarea silită şi dizolvarea.

 

Romanian Global News pune la dispozitie, celor interesati toate documentele indicate ca “dovada” in textul corespondentei.


Autor: RGN press
Sursa: www.rgnpress.ro
romania are drept in u.e. de vot

sarbi neghiobi, ne desfiintati formatiunea reprezentanta a romanilor ,sa spuneti pa pa u.e.

daca o singura tara nu aproba ca serbia sa intre u.e.
aceasta nu o va face .

acum romania are o paine de mancat , sa ceara tot ce este legal de la serbia pana in panzele albe .

meghiarii vor sa-si faca regiune autonoma in romania ,sa vezi ce regiune autonoma romanesca poate sa faca romanii din serbia

baieti, fiti destepti, aparati-va interesele romanilor de pretutindeni.

autonomie regionala a romanilor in serbia si intra in u.e.
nu vreti sa le dati nimic ,stati in afara u.e. pana v-o creste par in barba ,miseilor !
A comentat romanu 26 mai 2011, 10:44


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Social

O basarabeancă stabilită la Timișoara a creat prima brânză vegană pe piața românească! Ea și soțul ei vor să deschidă și o fabrică
Ștefan & Marisha - un cuplu de români pasionați și creativi, și-au propus să aducă în premieră pe piața românească gustul adevărat de brânză, într-o formă vegană, care să aducă un plus de viață consumatorilor săi. Neobișnuit de sănătoasă, „brânza” are ca bază nuci de caju și migdale activate, culturi [...] mai mult
ȘOFERII VITEZOMANI, IDENTIFICAȚI DE ACUM ÎNAINTE DE CAMERELE FIXE DIN ȚARĂ

Atenţie, şoferi! Poliţia va veghea dacă respectaţi viteză maximă admisă prin camere fixe montate în întreagă ţară.


A fost semnat un protocol cu reprezentanţii Companiei pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere şi astfel agenţii îi vor identifica pe vitezomani cu ajutorul camerelor de supraveghere, special amplasate pentru asta. [...] mai mult
CSJ A AMÂNAT ŞEDINŢA LA CARE URMA SĂ FIE EXAMINATĂ CONTESTAŢIA DOMNICĂI MANOLE
Şedinţa Curţii Supreme de Justiţie în cazul judecătoarei Domnica Manole a fost amânată pentru data de 10 august, orele 10:00.CSJ urma să examineze astăzi contestaţia depusă de Domnica Manole privind demiterea sa din sistem în baza a două avize ale SIS. La 10:00, ora la care a fost anunţată şedinţa, mai mulţi oameni s-au [...] mai mult
TÂNĂR DIN REPUBLICA MOLDOVA, ARS ÎNTR-UN CAMION DIN CHICAGO

Un nou apel de ajutor lansat de conaționali de peste hotare prin intermediul platformelor de colectare de fonduri. De această dată este vorba de un incendiu produs în Chicago, în urma căruia a decedat Dumitru Diordița, în vârstă de 23 de ani.
Flăcările au cuprins camionul în care [...] mai mult
UN AN DE LA REFORMĂ, FĂRĂ INTEGRITATE
La un an de la demararea reformei integrităţii, instituţia responsabilă de verificarea veniturilor şi proprietăţilor funcţionarilor rămâne nefuncţională şi nu are, cel puţin, un preşedinte. Deşi peste 150 de petiţii ce semnalează neconcordanţe între averea reală şi cea declarată de către funcţionari aşteaptă [...] mai mult
JUDECĂTOAREA DOMNICA MANOLE, DEMISĂ DIN FUNCȚIE
Judecătoarea Curții de Apel Chișinău, Domnica Manole, a fost eliberată din funcție. Decretul președintelui privind eliberarea magistratei a fost publicată în Monitorul Oficial.

Potrivit IPN, la începutul lunii iulie, în baza avizelor Serviciului de Informații și Securitate, Consiliul Superior al [...] mai mult
GHEORGHE CAVCALIUC SE VEDE ȘEF LA CNA
Șeful adjunct al Inspectoratului General de Poliție din Republica Moldova, colonelul Gheorghe Cavcaliuc se vede director la Centrul Național Anticorupție. Informația a fost confirmată pentru basarabeni.ro de surse avizate din cadrul CNA. Este cunoscut faptul că, în luna noiembrie, anul curent expiră mandatul actualului [...] mai mult
(VIDEO) Teo se luptă cu cancer de rinichi, are nevoie de ajutorul nostru!
Pe 16 mai 2017, Teodor Dogari / Moroșan - a fost diagnosticat cu tumoare la rinichi (Tumora Wilms).
Teo are doar 8 luni - tumora însă are deja 6.3 cm, niciodată nu a dat semne de boală, fiind mereu fericit, jucăuș și plin de viață.
Tumora Wilms este un tip de cancer renal rar care afectează în special copiii. De asemenea, mai [...] mai mult
Știi, Cristina...Cum e să fii pompier într-un IAD de jucării aprinse de ZIUA SINGURĂTĂȚII ?
Știi, Cristina mă gândeam azi să nu-ți mai scriu nimic, dar s-a întâmplat așa o tragedie care m-a afectat profund și nu am putut să nu-mi împărtășesc gândurile și tot ceea ce am simțit, când am aflat despre această tragedie.Până acum Cristina ți-am spus povești de viață, despre oameni simpli, oameni de lângă [...] mai mult
(VIDEO) O viață, trei țări, zece copii
Doroftei Popescu (83 de ani) din satul Cenac, Cimișlia, a locuit toată viața pe pământul natal, dar a apucat să fie cetățean a trei țări: Regatul României, URSS, Republica Moldova. Are zece copii, toți plecați peste hotare.
A rămas cu dorul, amintirile și pământul pe care îl lucrează mai mult singur. [...] mai mult

randat în 	0.1723 secunde