Larry Watts la Timişoara, vineri, 16 martie, ora 18.00, la Targul Bookfest. Lansare si dezbatere pe tema “Fereste-ma, Doamne, de prieteni”
adăugat 15 martie 2012, 10:43, la Cultură • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
Larry L. Watts si Editura Rao vă invită la lansarea volumului Fereşte-mă, Doamne, de prieteni vineri, 16 martie, ORA 18.00, la Bookfest Timişoara, Centrul Regional de Afaceri Timiş (CRAFT), Sala Polivalentă (B-dul Eroilor de la Tisa, nr. 22, Timişoara).
FAPTE ŞI ÎNTÂMPLĂRI CUTREMURĂTOARE DIN ISTORIA ROMÂNIEI DEZVĂLUITE ACUM PENTRU PRIMA DATĂ
O CARTE CARE VA SCHIMBA SPECTACULOS ÎNTREAGA VIZIUNE ASUPRA ISTORIEI NAŢIUNII ROMÂNE
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni dezvăluie amănunte senzaţionale din culisele spionajului şi politicii internaţionale, care au precedat revoluţia din decembrie 1989 şi manevrele care i-au urmat, precum şi strategiile şi tacticile adoptate de serviciile secrete din Blocul Comunist pentru a ţine în frâu aspiraţiile de independenţă ale României.
Fereşte-mă, Doamne, de prieteni examinează interesele strategice aflate în spatele relaţiilor antagoniste ale României cu „aliaţii“ din Răsărit, motivaţiile incredibilei sfidări a ţării noastre la adresa Moscovei, metodele de „eliberare“ militară şi de securitate din jugul sovietic, scopurile opoziţiei faţă de politicile de la Kremlin şi, mai ales, reacţia sovieticilor şi a loialiştilor din rândul membrilor Pactului de la Varşovia în cele mai înalte consilii ale acestora, aşa cum au fost acestea consemnate de lideri ai Partidului Comunist, de comandanţi militari şi de organe ale securităţii statului.
Adevăruri dureroase rostite acum pentru prima dată despre relaţiile sovieto-române, ce conduc la o întrebare importantă: Cum de mai existăm ca naţiune în ciuda tuturor vicisitudinilor istoriei? Consultant al Corporaţiei RAND la momentul revoluţiei, LARRY WATTS a călătorit deseori în Europa de Est şi în URSS înainte de 1989. Ulterior a asistat oficiali din România la înfiinţarea Colegiului Naţional de Apărare şi a conlucrat cu mai mulţi miniştri români ai Apărării şi şefi de stat major privind reforma în domeniul armatei, cooperarea cu Parteneriatul pentru Pace şi integrarea în NATO.
O CARTE-DOCUMENT CARE TREBUIE SĂ EXISTE ÎN BIBLIOTECA FIECĂRUI ROMÂN!
PESTE 5 TIRAJE VÂNDUTE!
Îţi taie respiraţia! Prezentând o înşiruire fascinantă de date şi informaţii din surse neexplorate înainte, Watts ne oferă ocazia de a înţelege calea sinuoasă şi contradictorie străbătută de români de la începuturile epocii moderne până în 1978, nu din perspectiva declaraţiilor publice oficiale sau a publicaţiilor interesate, ci prin dezvăluirea proiectelor, planurilor şi faptelor concepute în umbră, prin cuvintele celor care le-au conceput. Ioan Talpeş, fost director SIE, fost consilier prezidenţial pe probleme de securitate naţională, fost viceprim-ministru pentru Coordonarea activităţilor pentru Integrare Europeană, Apărare Naţională şi Justiţie, fost preşedinte al Comisiei pentru Apărare, Ordine Publică şi Siguranţa Naţională din Senat
Ce face această carte atât de incitantă? Întâi, informaţiile pe care, dacă le puteam bănui, într-o măsură, acum le atestă documentele. În al doilea rând, descoprirea amplorii jocului ambiguu, pervers făcut de toţi mai marii lumii, indiferent de care parte se aflau, în ceea ce priveşte România. În al treilea rând, înţelegerea şi explicarea locului real pe care îl deţinea România ca stat în contextul european. În al patrulea rând, ridicarea vălului de peste răstălmăcirea performanţelor României, la CSCE, de pildă, de către toţi vecinii „fraţi“ într-ale comunismului, în frunte de Moscova. Stelian Ţurlea – Ziarul Financiar
Nu doar cantitatea de informaţii, ci şi maniera în care autorul stăpâneşte informaţiile este ceea ce îl impresionează pe cititor. El nu-şi permite să se lase distras de abundenţa surselor pe care le foloseşte. Le domină şi le ordonează conform unui plan de cercetare, un plan care a apărut ca urmare a documentării, şi nu unul pe care şi l-a impus a priori. Larry Watts este un istoric de primă mână. Cartea lui va servi ca punct de referinţă pentru orice studiu pe această temă. Prof. Dinu C. Giurescu, Universitatea Bucureşti, membru al Academiei Române
Mai multe detalii despre carte la Ziaristi Online
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲