OSB-işti despre OSB București
adăugat 08 iunie 2012, 07:09, la Social • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
Membrii OSB Bucureşti au fost chestionaţi în legatură cu relaţia lor cu organizaţia în care activează.
Scopul chestionarului este formarea unei imagini asupra modului de funcţionare a procesului de conducere a Organizaţiei Studenţilor Basarabeni din Bucureşti şi a perspectivei membrilor organizaţiei asupra activitaţii de voluntariat în general. vezi chestionar
Astfel, un numar de 40 de membri activi ai OSB Bucureşi, din cei 80 de membri ai grupului de facebook OSB Bucureşti, au raspuns chestionarului. Trei sferturi dintre cei care au raspuns sunt studenţi ai cel puţin unei facultăţi, iar restul de o pătrime sunt elevi sau studenţi la master.
Voluntarii şi societatea – beneficiari
Cei mai multi dintre cei chestionaţi au asociat termenul de voluntariat cu experienţă şi ajutor.
Membrii OSB Bucureşti consideră că cei care beneficiază de pe urma voluntariatului sunt în mare parte voluntarii şi societatea.
În lipsa unor recompense de natură materială, în lista principalelor beneficii aduse de voluntariat primează dezvoltarea personală, urmând experienţa şi noi prieteni, ne arată rezultatele chestionarului. Iar pricipalele motoare de motivare pentru OSB-iştii chestionaţi sunt: crearea de prieteni noi, experienţa, satisfacţia ajutorului oferit cuiva la nevoie şi cunoştinţele dobândite.
De ce OSB?
Organizaţia OSB Bucureşti se arată a fi atractivă pentru membrii săi, în special pentru natura activităţilor practicate şi pentru membrii care fac parte din organizaţie. Cei mai multi membri chestionaţi caracterizează relaţia dintre ei şi conducere ca fiind una de prietenie şi colaborare.
Departamentul Social şi Departamentul Proiecte şi Programe se bucura de cea mai mare popularitate din partea membrilor asociaţiei. La întrebarea: În ce departament al OSB Bucureşti practici sau ai dori să practici voluntariatul?, departamentul Social şi cel de Proiecte şi Programe au acumulat câte 48%, iar Relatiile Publice 30% din totalul de răspunsuri acordate la această întrebare (chestionaţii au putut selecta mai mult de un răspuns, deci, suma procentajului poate depaşi 100%).
În procesul de luare a deciziilor al organizaţiei, părerile sunt împarţite: 36% din rapunsuri ne arată neimplicarea voluntarilor în luarea deciziilor, în timp ce restul voluntarilor chestionaţi consideră că părerea lor este luată în considerare într-o anumită măsură. Fapt ce denotă o implicare a majorităţii în luarea deciziilor organizaţiei, dar în acelaşi timp şi necesitatea altora de a li se acorda mai multă încredere pentru a-şi exprima ideile şi punctul de vedere.
Chestionarul a fost administrat online, răspunsurile date de membrii organizaţiei au caracter anonim, iar rezultatele chestionarului au fost prelucrate statistic. vezi rezulatele chestionarului
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲