OSB Timişoara a petrecut un weekend împreună cu studenţii basarabeni
adăugat 17 octombrie 2011, 19:27, la Românii de Pretutindeni • Articol publicat de Alexandru Busuioc
Tinerii din Republica Moldova care au fost admişi la studii în Timişoara au petrecut un weekend de neuitat alături de reprezentanţii Organizaţiei Studenţior Basarabeni din Timişoara.
Startul distracţiei a fost dat sâmbătă, 15 octombrie, când bobocii au participat la acţiunea „Descoperă Timişoara”, care face parte din Proiectul „Adoptă un Boboc 2011”. Tinerii basarabeni au fost grupaţi în echipe şi au fost conduşi, de câte doi reprezentanţi ai organizaţiei, într-o excursie plină de provocări şi voie bună prin „oraşul de pe Bega”. Traseul excursiei a pornit de la sediul OSB şi a cuprins un şir de obiective turistice din Timişoara, o vizită la sediul Organizaţiei Studenţilor din Universitatea de Vest din Timişoara (OSUT), unde bobocii au fost întâmpinaţi cu braţele deschise şi au avut parte de o surpriză plăcută, Fabrica de bere din Timişoara – prima fabrică de bere din România, Casa Tineretului şi alte destinaţii importante. Excursia s-a încheiat la Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Timişoara, care a fost deschis recent şi ne acordă tot sprijinul necesar în realizarea proiectelor şi soluţionarea problemelor cu care se confruntă studenţii basarabeni. Aici, a fost premiată echipa câştigătoare a proiectului „Descoperă Timişoara” şi toţi participanţii au fost supuşi unui „test de cultură generală” iniţiat de Consulatul Onorific al Republicii Moldova la Timişoara. Excelenţa Sa, Prof. Univ. Dr. Silviu Sofronie le-a înmânat câştigătorilor diplome.
Duminică, 16 octombrie, Organizaţia Studenţilor Basarabeni din Timişoara a desfăşurat acţiunea „Întreabă-Răspundem”, la care au fost invitaţi toţi bobocii şi studenţii din anii mai mari. Ne-au onorat cu prezenţa Consilierul Principal al Consulatului Onorific al Republicii Moldova la Timişoara, Artur Codrean; Preşedintele JCI Timişoara, Alexandru Panfilii şi reprezentanta Departamentului Relaţii Internaţioale din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara, Corina Sporea. Invitaţii le-au urat „Bun venit” şi mult succes bobocilor în viaţa de student. De asemenea, tinerii au avut ocazia să adreseze reprezentanţilor respectivi întrebări şi să le comunice problemele cu care se confruntă.
Toate acţiunile din cadrul proiectului „Adoptă un Boboc 2011” sunt organizate cu scopul de a crea o punte de colaborare între boboci, studenţii mai mari şi reprezentanţii OSB Timişoara, facilitarea procesului de integrare a tinerilor din Republica Moldova în mediul academic, social şi cultural românesc, precum şi stabilirea unor legături sigure între aceştia.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲