Revine „Vadul lui Woodstock”
adăugat 25 mai 2010, 10:07, la Cultură
În perioada 29-30 mai, la Vadul lui Vodă, se va desfăşura cea de-a IV-a ediţie a Festivalului Internaţional de muzică live „Vadul lui Woodstock”.
Festivalul va avea loc la Baza de odihnă „Zâmbet”, situată lângă podul de peste Nistru, la intrarea în localitate. Evenimentul este organizat de către Asociaţia „Artcord”, în frunte cu Oleg Negru, directorul festivalului. La ediţia din acest an vor participa cinci formaţii de muzică live din stânga Nistrului, zece - din partea dreaptă a râului, precum şi cinci invitaţi de onoare - ansamblurile „Todo”, „Corbus” şi „Snails” din R. Moldova, „Serţevii napad” din Ucraina, şi „Theg-box” din Germania.
„Am găsit o modalitate democratică de preselecţie pentru participanţii la festival. Timp de câteva luni primim cereri de participare de la orice doritor. Acestea sunt plasate pe site-ul festivalului”, ne dă detalii Oleg Negru. „Astfel, pe site-ul nostru au parvenit 72 de cereri, după care au fost organizate două preselecţii - câte una pentru formaţiile de pe ambele maluri ale Nistrului. Dintre acestea, o treime au fost alese din partea stângă a Nistrului, iar două treimi - din partea dreaptă a râului. Conform tradiţiei, în calitate de oaspeţi de onoare sunt invitate cinci formaţii de muzică rock”, conchide organizatorul manifestaţiei culturale.
Festivalul propriu-zis va dura două zile. În cea de-a treia zi vor evolua zece formaţii care vor interpreta piese cu renume mondial. Apoi va avea loc un jam-session. La festival sunt aşteptaţi toţi doritorii. Preţul unui bilet este simbolic - doar 10 lei.
Festivalului Internaţional de muzică live „Vadul lui Woodstock” a fost inaugurat în 2006 cu scopul de a iniţia un dialog între cele două maluri ale Nistrului şi are loc în fiecare an, cu excepţia lui 2009, an marcat de evenimente politice care nu au permis desfăşurarea lui, ne-a mai spus directorul festivalului, Oleg Negru.
Desfăşurat cu genericul „Rebuilding Bridges”(„Reconstruirea podurilor”), festivalul pune accentul pe folosirea limbajului internaţional al muzicii pentru a demonstra simplitatea şi eficienţa întrunirilor dintre oamenii de cultură, muzicieni, jurnalişti etc., posibilitatea de a iniţia un dialog de „jos”, un dialog necondiţionat.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲