România, PREGĂTITĂ să întâmpine turiștii din R. Moldova!
adăugat 06 iunie 2015, 09:37, la Românii de Pretutindeni • Articol publicat de Octavian Balan
Vacanță // Stațiunile de pe malul mării și Delta Dunării din România își așteaptă oaspeții cu zeci de concerte și nopți incendiare în cluburi
Forfotă mare pe litoralul românesc, Delta Dunării și stațiunile balneare din România chiar din primele zile ale verii. Sute de turiști s-au grăbit să-și rezerve un loc și să înceapă vacanța. La rândul lor, hotelierii încearcă să ofere condiții din ce în ce mai bune.
Mamaia și Vama Veche, cele mai solicitate
Potrivit responsabililor din domeniul turismului din România, Mamaia și Vama Veche rămân, în continuare, stațiunile cu cel mai ridicat grad de vânzări. Acestea sunt urmate de stațiunile Eforie Nord, Saturn și Venus. Investițiile în aceste zone nu au întârziat să apară. S-au construit și reconstruit mai multe hoteluri, oferind servicii complete, mai mult confort și relaxare. Pe lângă cazare, mâncare delicioasă și sănătoasă, administratorii de hoteluri pun la dispoziția clienților și alte servicii cum ar fi SPA, piscină, fitness, internet Wi-Fi, minibar, teren de joacă pentru copii și chiar jucării.
Pentru cei mai „leneși”, unele hoteluri pun la dispoziția clienților transport pentru a ajunge pe litoral, iar cei îndrăgostiți sunt îndemnați să se refugieze în „Parcul îndrăgostiților”, amplasat în stațiunea Mamaia.
Și dacă te-ai plictisit să tot privești litoralul de jos, la Mamaia îl poți vedea de sus, să te plimbi cu telegondola.
„România se mișcă. Realitatea este mai bună decât percepția”
„Lucrurile se mișcă în România. Sunt investiții de milioane și milioane de euro. În acest an, la începutul verii, este mai multă lume pe litoral decât de obicei. Este un semnal bun. Nu știm exact câți turiști avem din R. Moldova, pentru că e greu de contorizat. Majoritatea care vin la noi au cetățenie română, se comportă ca niște cetățeni români și atunci e greu să spunem dacă sunt din R. Moldova sau nu. Din punctul nostru de vedere piața se dezvoltă. Realitatea este mai bună decât percepția actuală despre România. Recomandăm turiștilor să vină în România, pentru că au ce vedea”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL Adrian Voican, manager general al singurului tour-operator din România, specializat exclusiv pe vacanțe în România.
Parcurile de aventură – o altă atracție a turiștilor
Parcurile de aventură, de asemenea, reprezintă pentru turiști vacanța ideală la mare. Oferta nu întârzie să apară. Turiștii care vor vizita în această vară litoralul din stațiunea Neptun, vor avea parte de un nou loc de distracție – primul parc de aventură de pe litoralul românesc.
„Este un concept care se adresează tuturor categoriilor de vârstă. Sunt amenajate 13 trasee de aventuri, pe grad diferit de dificultate. Toate traseele sunt făcute să reziste la o greutate de 350 de kilograme. Mascota parcului este căpitanul Barbarosa. Un traseu reprezintă Alice în țara minunilor. Nu mai există așa ceva pe litoralul românesc”, ne-a spus managerul pe marketing, Anca Jigman. Pentru copii, prețul este de 35 RON (155 MDL), iar pentru maturi – 50 RON (peste 200 MDL). „Plătesc doar cei care intră pe traseu”, ne asigură Anca Jigman.
Delta Dunării – o altă atracție turistică deosebită
Cei pasionați de peisaje unice în lume, care îți taie răsuflarea, dar și de pescuit, sunt așteptați în Delta Dunării. Aceasta se află în partea de Est a României, la gura de vărsare a Dunării în Marea Neagră. Are aproximativ o sută de kilometri lungime şi o sută lăţime şi o populaţie grupată în 15 localităţi şi două oraşe: Tulcea şi Sulina. Anual, zeci de mii de turişti vin din toate colţurile lumii pentru a vizita Delta Dunării, unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.
„Este o zonă renumită și protejată. Încercăm să atragem turiști din toate țările, în mod special pe cei care iubesc cu adevărata natură. Este o zonă superbă și trebuie înclusă în catalogul „O mie de lucruri văzute într-o viață”. Din R. Moldova, avem pe sezon, în medie, 200 de turiști, dar încercăm să atragem cât mai mulți. Vrem ca și clientul să zică: Am ajuns, mă simt minunat, mai vreau să vin în oaza asta de liniște, liniște pe care noi vrem să o denumim un adevărat mic paradis”, ne-a spus Mihai Gospodin, manager al unui complex de odihnă și agrement din satul Sfântul Gheorghe, locul unde Dunărea întâlnește Marea Neagră.
Prețuri - pe buzunarul oricui
Prețurile sunt pentru buzunarul oricui și încep de la câteva sute de lei românești, pentru un sejur, până la câteva mii. Și în acest an hotelierii dau asigurări că va continua seria de oferte speciale cu zile gratuite de vacanță, bonusuri de masă, vacanța seniorilor, plătești pentru unul și merg doi, reduceri la șezlonguri pe plajă sau gratuități la spectacole.
Spre exemplu, într-o stațiune din Mamaia, dacă doriți să fiți cazați într-un hotel de patru sau cinci stele, va trebui să scoateți din buzunar între 800 RON (3500 MDL) și trei mii de lei românești (14 mii MDL) pentru un sejur de cinci nopți și șase zile. Prețurile diferă în funcție de perioada de odihnă și lună. În Delta Dunării, prețul pentru un sejur variază între 65 de euro și 135 de euro, în dependență de condiții și serviciile oferite.
InfoTrip pe litoral și Delta Dunării
Timp de o săptămână, circa o sută de manageri în turism și jurnaliști de pe ambele maluri ale Prutului au avut posibilitatea să admire aceste minunate locuri și să se convingă din prima sursă de priveliștea și condițiile de odihnă pe care le propun turiștilor. Pentru aceștia a fost organizat, la deschiderea sezonului estival, un Master InfoTrip, care i-a avut în calitate de oaspeți și pe doi dintre ambasadorii turismului românesc — Ovidiu Lipan, „Țăndărică”, și Nicolae Voiculeț.
Ca să știm ce să propunem clienților, trebuie mai întâi să vedem noi. Diferența este mare de la an la an, pentru că se investește mult în România în acest domeniu. Muncim toți pentru un scop comun – turistul să se simtă odihnit și împlinit atunci când revine din concediu. Am văzut hoteluri pentru toate gusturile și, bineînțeles, pentru toate buzunarele. Au fost investiți mulți bani, cea mai mare parte proveniți din Europa, pentru ca turiștii noștri să se simtă cu adevărat în Europa”, a spus pentru Ziarul NAȚIONAL, Victoria Stanchevici, managerul unei agenții de turism din R. Moldova.
Potrvit datelor statistice, pe litorarul românesc sunt 323 de hoteluri. Cele mai multe dintre acestea (152 hoteluri) sunt de trei stele, 99 - de două stele, 56 - de patru stele și nouă hoteluri de cinci stele.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲