"Suveranitatea economică a României a fost cedată către FMI"
adăugat 15 ianuarie 2013, 08:41, la Românii de Pretutindeni • Articol publicat de Octavian Balan
După ce ieri, site-urile de știri din România au preluat o declarație a unui analist politic transnistrean care spunea că România ar trebui să dispară de pe harta lumii, cei de la Vocea Rusiei au publicat o serie de comentarii referitoare la acest subiect.
"În condiţii normale, declaraţiile lui Safonov nu ar merită să fie nici analizate şi nici comentate. Din punct de vedere factologic, aspectele-cheie sunt următoarele: Andrei Safonov nu reprezintă nici măcar tangenţial vreo forţă politică importantă din Transnistria, Ucraina sau Rusia. Este un „analist politic” considerat marginal şi care se află în opoziţie faţă de administraţia de la Tiraspol.", scrie Vocea Rusiei.
"Problema atinsă de acest incident este cât se poate de reală însă nu are o legătură cu Moscova, ci cu Uniunea Europeană".
"Anul 2013 va fi unul deosebit de greu pentru România, mai ales în contextul geopolitic în care s-a înscris Uniunea Europeană. Conducerea UE pare să fi decis că distrugerea statelor naţionale şi transformarea Uniunii Europene într-o „federaţie de regiuni”, astfel încât elitele naţionale să nu mai poată opune rezistenţă centrului decizional aflat undeva pe axa Bruxelles – Berlin".
"Modificarea Constituţiei României va oferi un excelent prilej pentru forţarea unei regionalizări, inclusiv pe criterii etnice. Contextul economic dificil (tăierea salariilor, privatizările forţate, acordul cu FMI) va da o greutate în plus argumentelor legate de necesitatea regionalizării în vederea obţinerii fondurilor europene. Cedarea de jure a suveranităţii politice către centrul federal al UE va consfinţi situaţia de facto în care suveranitatea economică a României a fost cedată către FMI, iar suveranitatea politică a fost de facto cedată Comisiei Europene".
Declarația vine în condițiile în care Misiunea comună a Fondului Monetar Internaţional (FMI), Comisiei Europene şi Băncii Mondiale începe astăzi a şaptea şi a opta evaluare a acordului Stand By cu România.
În cadrul vizitei, programată să se deruleze până pe 29 ianuarie, vor fi analizate subiecte precum evoluţiile recente ale economiei româneşti şi bugetul pe 2013.
"România şi-a dorit mult să facă parte din această construcţie politică, iar acum a venit timpul consecinţelor nefaste ale acestei decizii.
Jurnaliştii interesaţi cu adevărat de integritatea teritorială a României şi nu de deservirea rusofobiei unor forţe politice de la Bucureşti, ar trebui să se preocupe nu de declaraţiile unui obscur analist transnistrean, ci de intenţiile reale ale Comisiei Europene".
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲