Televiziunea lui Vîntu are conturile bancare blocate
adăugat 20 ianuarie 2010, 22:33, la Social
Realitatea Media, firma care administrează Realitatea TV, nu mai poate face nicio plată către salariaţi şi furnizori, după ce Fiscul i-a blocat ieri conturile deschise la opt bănci pentru o datorie de aproape 5 milioane de lei (peste un milion de euro), provenite în principal din contribuţii neplătite la bugetul asigurărilor sociale, au declarat pentru Evenimentul Zilei surse din Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).„Am făcut poprire pe sumele existente în conturile bancare ale Realitatea Media, precum şi pe cele viitoare provenite din încasările zilnice în lei sau în valută”, spun alte surse de la Fisc, citate de Mediafax.
Pe 30 septembrie 2009, Realitatea Media SA figura în evidenţele Fiscului cu o restanţă de 1,3 milioane de lei la bugetul asigurărilor sociale de stat, la care se adăugau alţi 51.700 lei la bugetul de şomaj şi peste 484.000 de lei la bugetul asigurărilor de sănătate. La acel moment, existau cereri de compensare în curs de soluţionare. Între timp, compania a acumulat noi datorii, iar ANAF a demarat procedura de executare silită.
Cum trimiterea somaţiilor şi discuţiile nu au dat rezultate, reprezentanţii ANAF au decis să pună poprire pe conturile bancare ale instituţiei de presă controlată de Sorin Ovidiu Vîntu, ne-au spus sursele din ANAF. Este vorba despre mai multe conturi bancare deschise la următoarele instituţii financiare: BRD, OTP Bank, Egnatia Bank, CEC, BCR, MKB Romexterra, Banca Franco-Română şi Anglo- Romanian Bank.
Enache: „Nu avem niciun cont blocat”
Contactat de EVZ, Sorin Ovidiu Vîntu, patronul Realitatea Media, când a aflat motivul dialogului, a închis telefonul.
Asistenta lui Sergiu Toader, şeful grupului Realitatea, ne-a transmis că acesta este într-o şedinţă şi nu poate comenta informaţiile. Sorin Enache, director general la Realitatea Media SA, a declarat pentru EVZ: „Am verificat, nu avem niciun cont blocat”.
Presa se confruntă cu o scădere drastică a veniturilor, din cauza crizei financiare. În ultima lună, s-au închis patru publicaţii centrale: „Cotidianul”, „Business Standard”, „Ziua” şi „Gardianul”.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲