Complicii Rusiei din UE fac lobby pentru regimul liberalizat de vize pentru Rusia. R. Moldova si Ucraina pot sa mai astepte.
adăugat 17 noiembrie 2011, 08:17, la Externe • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
Dupa ce au vandut tehnologie NATO Rusiei si dupa ce s-au legat la conducta de gaz rusesc, intr-o complicitate demna de anul 1939, Germania si Franta, se transforma in uneltele necuratului la Bruxelles, facand lobby pentru ca kgb-istii imbogatiti peste noapte sa-si poate extinde retelele mafiote fara nici-un fel de opreliste in toata Uniunea Europeana.
Conform euobserver.com, Franţa şi Germania au declarat că Uniunea Europeană ar trebui să înceapă negocierile cu Rusia privind introducerea regimului liberalizat de vize, în ciuda temerilor că acest pas ar putea fi interpretat greşit de către alte state post-sovietice.
Potrivit portalului european, miniştrii de externe ai celor două state și-au prezentat poziţiile lor în cadrul unei cine informale, duminică, pe 13 noiembrie, la Bruxelles, la care au fost prezenți Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, Catherine Ashton şi alți miniştri europeni. "Noi optăm pentru renunțarea la bariere în calea liberei circulații pentru turişti şi oameni de afaceri rusi” au opinat cei doi.
Adica bietii kgb-isti si familiile lor, singurii care pot face afaceri si turism in Rusia, sa poata umbla slobozi prin UE , cumparand si ce a mai ramas necumparat de pe Coasta de Azur sau din Baden-Baden sau mafiotizand statele UE.
Ministrul român de Externe, Teodor Baconschi a avertizat, luni, că nu ar trebui să existe o atitudine aparte pentru Moscova. "La întrunirea informală de Duminica privind chestiunea cu Rusia, am cerut să existe "o coerenţă regională" privind mobilitatea oamenilor. Cu alte cuvinte, vizele nu ar trebui să fie liberalizate pentru Rusia, lăsându-i pe alţi parteneri din regiune să aştepte", a declarat oficialul român.
EUobserver scrie că subiectul vizelor face parte din sfera politică, deoarece riscă să dea impresia că Rusia este mult mai importantă pentru UE decât alte ţări post-sovietice mai mici, care doresc să adere la UE. "Ucraina și Republica Moldova au început negocieri privind regimul liberalizat de vize în decembrie/ianuarie, iar precondiţiile privind conformitatea tehnică cu standardele UE sunt cu mult mai dificile decât cele care vizează Rusia", se mai scrie euobserver.com.
Lansarea discuţiilor privind regimul fără viză este un proces deschis, care ar putea dura ani de zile înainte ca restricţiile de călătorie să fie ridicate. La acest capitol, totuși, Ucraina şi Republica Moldova sunt lideri, fapt ce se datorează reformelor anterioare scrie euobserver.com.
Negocierile cu Federația Rusă privind regimul liberalizat de vize ar putea fi văzută drept "o legitimizare" a revenirii premierului rus la funcția de președinte anul viitor, scrie Nicu Popescu, cercetător la Consiliul european pentru relaţii externe.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲