Programul de mentorat “Succes în România” se lansează şi la Timişoara
adăugat 17 octombrie 2011, 18:22, la Eveniment • Articol publicat de Alexandru Busuioc
JCI Timişoara în parteneriat cu Organizatia Studentilor Basarabeni din Timisoara, va lansa, în data de 10 noiembrie 2011, programul de mentorat „Succes în România” pentru studenţii români născuţi în afara graniţelor ţării. Acest proiect are drept scop integrarea socio-culturală a studenţilor etnici români veniţi la studii din afara ţării, precum şi susţinerea acestora în plan personal şi profesional.
Participanţii la proiect urmează să fie studenţi de anul întâi, de origine română, născuţi în afara României, în ţări precum Republica Moldova, Ucraina, Bulgaria, Ungaria, Macedonia, Albania, Serbia, Grecia sau altele.
În Timişoara, la acest program vor participa 15 studenţi, care vor fi selectaţi în baza unor criterii: studentul trebuie să fie de origine română şi să fie născut în afara ţării, să fie în anul întâi de studii, să facă facultatea în oraşul unde se desfăşoară proiectul, să răspundă cu atenţie, responsabilitate şi cu seriozitate la toate întrebările din formularul de înscriere. Perioada de înscriere este 17 octombrie 2011 – 30 octombrie 2011. Candidaţii vor completa formularul de înscriere de pe site-ul www.timisoara.succesinromania.ro şi vor trimite un CV şi o scrisoare de intentie/motivare la adresa de e-mail irinabistritchi_osb@yahoo.com. Aplicaţiile trebuie publicate până la data limită, 30 octombrie 2011. Formularele incomplete şi cele ce vor fi trimise mai târziu, nu vor fi luate în consideraţie.
Studenţii care vor fi selectaţi, vor fi anunţaţi personal despre următoarele acțiuni ce urmează a fi întreprinse în cadrul proiectului.
Mai multe detalii despre beneficiile Proiectului „Succes în România” găsiţi în comunicatul ataşat si site-ul proiectului.
“Asociația Junior Chamber International Timișoara anunță lansarea programului de mentorat ”Succes în România”, proiect dedicat studenților etnici români, născuți în afara țării care aleg să își continue studiile în România. Scopul principal al proiectului este facilitarea integrării tinerilor veniți la studii în mediul socio-cultural al zonei, prin intermediul unei relații de unu-la-unu cu un mentor, mentori care sunt persoane cu un înalt grad de moralitate și care au reușit să se afirme în România, constituind exemple de bună practică pentru societate.
În cadrul proiectului cu durata de un an academic, urmează să participe cinsprezece studenți, care pe parcursul perioadei de mentorat vor avea o serie de întâlniri cu mentorii, în cadrul cărora aceștia să le furnizeze răspunsuri la întrebările care îi interesează și să le sugereze soluții la eventualele probleme cu care se vor confrunta. Dacă beneficiile studentului sunt ușor de dedus, atunci cele ale mentorului sunt strict de ordin moral și se referă nemijlocit la nevoia fiecăruia de a contribui. Pe lângă întâlnirile dintre mentori și studenți, aceștia din urmă în funcție de solicitările lor urmează să participe la o serie de traininguri de formare pe diferite arii tematice, cum ar fi dezvoltare personală, leadership sau antreprenoriat, furnizate de către partenerii proiectului, Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș sau compania aeriană, Carpatair. Pentru studenții cu cele mai motivante răspunsuri din formularul de înscriere și din scrisoarea de intenție care urmează să fie depusă alături de un CV recent, se va organiza o sesiune de intership pe o perioadă de șase luni în cadrul companiei Carpatair, cu o posibilitate ulterioară de angajare.
Astfel ținem să încurajăm spiritul civic al celor care se văd în postura de a îndruma pe cineva care are nevoie de acest lucru, prin acordarea de sfaturi și sprijin în caz de necesitate, iar pe studenți, să își manifeste spiritul de inițiativă și interesul față de dezvoltarea personală pe toate planurile.”
Panfilii Alexandru
Președinde JCI Timșoara
Pentru informații suplimentare, vă stăm la dispoziție.
Panfilii Alexandru Bîstriţchi Irina
0751959367 0767193163
Coordonator proiect JCI Timişoara OSB Timişoara
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲