Rusia de astăzi - reeditarea scenariilor de acum mai bine de 60 de ani
adăugat 16 septembrie 2008, 12:00, la Opinii / Editoriale
Oricât de mult încearcă Rusia să tulbure apele în contextul atacului asupra Georgiei, cantitatea de "peşti politici" pescuită în aceste ape nu este în măsură să sporească. Se ştie că Rusia actuală, condusă de KGB-iştii Putin, Ivanov, Grâzlov şi Lavrov, este succesoare a fostei URSS. Drept urmare, aceasta a preluat de la defuncta uniune toate metodele de a acţiona: în plan politic, militar, economic şi diplomatic. Punctul comun al acestor metode este minciuna. Adevărul însă, precum se ştie, întotdeauna iese la iveală.După ce a invadat cu tancurile şi trupele sale teritoriul unei ţări suverane şi a bombardat oraşele din Georgia, Kremlinul a declarat că a făcut-o pentru a "impune pacea", pentru a interveni într-un conflict dintre două părţi - Osetia de Sud şi Georgia, pentru a-şi apăra cetăţenii de genocid etc. Securitatea rusească are direcţii analitice întregi al căror scop este, inclusiv, justificarea unei agresiuni. Aşa că motive "nobile" pentru o agresiune s-au găsit cu duiumul. Cine îşi aminteşte cum acţiona URSS va observa fără dificultate că metodele nu s-au schimbat. Când a atacat Ţările Baltice, Stalin declara că URSS vrea să se apere. Astfel, în loc să-şi fortifice propriile hotare de vest (care se opreau la Belarus şi Ucraina), până la Ţările Baltice şi Finlanda, URSS a atacat aceste ţări. Şi asta în timp ce era mult mai înţelept, din punct de vedere militar, să le lase pe aceste în calitate de zonă tampon. Or, ocupându-le, URSS îşi apropia hotarele de Germania nazistă, de care, chipurile, Rusia încerca să se apere. Deci, apărare prin ocupaţie. Când nemţii au atacat URSS, la hotarul de vest al URSS era concentrat un număr nemaivăzut de mare de oşti. Fără dubii, asta arată că Rusia se pregătea să ocupe, şi nicidecum să se apere, căci trupele concentrate la hotarul de vest nu au fost pregătite de apărare, după cum s-a văzut chiar din primele luni ale războiului ruso-german.
Ne teleportăm la peste 60 de ani. Rusia atacă Georgia şi declară că a venit să impună pacea, să elibereze poporul oset, implicit, propriii cetăţeni. În realitate, ruşii au provocat războiul, din timp, cu multă migală. Ca şi după cel de-al doilea război mondial, când cei mai mulţi oameni credeau că Germania a atacat URSS, acum, cu ajutorul mediilor ruseşti de informare, s-a întâmplat ceva similar. Mulţi au rămas nedumeriţi de faptul că Saakaşvili a îndrăznit să zădărască ursul rus. Ruşii au explicat acest fapt prin provocarea "organizată de americani" şi prin faptul că Saakaşvili ar fi un "idiot". În realitate, a fost vorba de reeditarea scenariului de acum mai bine de 60 de ani. Adică, Rusia a planificat invazia Georgiei şi trupele sale au intrat în Georgia înainte de atacul asupra Osetiei de Sud.
Datele oficiale arată că armata rusă "a ripostat la atacul georgian" ziua, pe data de 8 august. În acelaşi timp, alte date (inclusiv oficiale!) arată că, în seara de 7 august, armata a 58-a a trecut Tunelul Roksk, aflat pe teritoriul Georgiei. Într-un articol din ziarul "Steaua Roşie" al Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse, se aduce un citat al unui căpitan din armata a 58-a. Acesta povesteşte că, pe data de 7 august, erau cantonaţi la hotarul Osetiei de Sud, în apropierea oraşului Ţhinvali. "Noaptea, ni s-a dat ordin să pornim spre Ţhinvali. Am sosit în Ţhinvali pe data de 8 august. În aceeaşi noapte a izbucnit conflictul", povesteşte căpitanul decorat pentru eroism.
Declaraţiile sale arată că ruşii au invadat Georgia înainte de "atacurile lansate de georgieni" şi că, de fapt, Georgia s-a apărat de o invazie străină. Quod erat demonstrandum.
Dar mai bine zis , nunta sa terminat, sa chintat, sa dansat, sa baut si mincat. Acum e dezbracarea miresei. Muzicantii sunt beti .Dar tu ai venit cu chiueli la nunta, dansezi si chinti.
Bun articol si obiectiv dar cam tirziu. Uite o tema noua . Tu, ca jurnalist puternic ne spui ceva de insula reptilelor, doar asta e actual . Mai Ioane nu mai da cu pumnii dupa batae, nare rost. Bagate de la inceput sa ei peste scafirlue sa vezi cum e . Hai , asteptam cu totii articole interesante de la Haga . Aici poti pleca fara grija ca doar nu impusca, e liniste. In Caucaz sa te trimis cu forta ,nu plecai .Dar acum mare erou ,de parca ai fost centrul actiunilor .Scrie ma Ioane altele ce cunosti !
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲