BOMBĂ! // Firma lui Vlad Filat din România verificată de inspectorii antifraudă! (.doc)
adăugat 17 iulie 2015, 10:17, la Politică • Articol publicat de Octavian Balan
Scandalul creditelor frauduloase de la BEM a trecut Prutul. Inspectorii români de la Antifraudă au început verificări la una dintre companiile lui Vlad Filat din România, care îi aduce milioane de lei în fiecare an. Cel puțin asta arată declarațiile sale de avere din ultimii ani. Este vorba de firma Kapital Invest Company SA, din România. Firmă prin care Vlad Filat deține 49,63 la sută din Acţiunile IPTEH din Chișinău.
Așa cum se vede din citația de mai jos, administratorul acestei companii a fost invitat de inspectorii antifraudă să prezinte mai multe documente legate de activitatea firmei în perioada 2013-2014, exact perioada furturilor masive de la BEM.
Potrivit surselor moldova24, inspectorii verifică mai multe tranzacții de milioane de euro provenite din companii off-shore, bani virați în mai multe firme românești care au legătură cu Vlad Filat, Ion Rusu și Vladimir Rusu, ultimii doi fiind reținuți și arestați în Republica Moldova, în dosarul penal al secolului – JAFUL BEM.
De asemenea, oamenii legii din România verifică modul suspect în care ar fi fost lichidate mai multe companii românești, după ce prin ele au trecut milioanele de euro provenite din firme din Republica Moldova și off-shore-uri, inclusiv cele care au luat credite frauduloase de la BEM. Totodată este investigată o schemă de spălare a unor sume de bani în proporții deosebit de mari.
Că nu e vorba doar de un control de rutină al autorităților române o demonstrează chiar faptul că verificările se fac de către Direcția Antifraudă, și nu de către o direcție de control obișnuită.
Mai mult, potrivit surselor noastre, oamenii legii din România verifică tranzacțiile a cel puțin două companii off-shore și a unor firme din Republica Moldova implicate în schema prezentată ieri de procurorii anticorupție, iar persoanele care ar fi coordonat această schemă sunt Ion Rusu, Vladimir Rusu și un cetățean român.
Amintim că procurorii au anunțat ieri că în furtul de la BEM sunt implicate și mai multe companii românești, care sunt investigate în acest moment de autoritățile din România și că un cetățean român a fost invitat la audieri, dar nu s-a prezentat, urmând să fie citat repetat, iar în caz de neprezentare, să fie emis mandat internațional de căutare.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲