Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

22 ianuarie 2025, ora locală: 13:10

 

Rezultate preliminare CEC: Chirtoacă - Primar!

adăugat 20 iunie 2011, 04:55, 07:55 la Politică • Articol publicat de Alexandru Rîșneac

Rezultate preliminare, CEC, Chirtoacă, Primar

Candidatul PL și al AIE la funcția de primar al Capitalei a câștigat scrutinul din 19 iunie 2011. Cel puțin așa reiese din datele prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC), care arată că pe Chirtoacă și Dodon îi despart cca 4422 de voturi. (Chirtoacă - 186916; Dodon - 182494)

Potrivit datelor CEC, Dorin Chirtoacă va redeveni primar datorită voturilor venite din suburbii pe ultima sută de metri, în special cele de la Durlești. După numărarea a 100% din procese verbale, Dorin Chirtoacă a adunat cu 50,6% din voturi, iar Igor Dodon - 49,4%. "Datele poartă un caracter preliminar până nu primim originalul proceselor verbale", a declarat la ora 05.00 dimineața președintele CEC, Iurie Ciocan.

Precizăm că Igor Dodon a câștigat peste 50% din voturi în orașul Chișinău, însă Dorin Chirtoacă a acumulat majoritatea voturilor în suburbii. Victoria candidatul liberal urmează să fie confirmată oficial și de Comisia Electorală Centrală azi la ora 11.00, când va avea loc o conferință de presă la sediul CEC.

Membrii PL confirmă că numărătoarea paralelă a formațiunii îl dă pe Dorin Chirtoacă câștigător. PCRM și Igor Dodon nu au avut o reacție oficială deocamdată.  

Azi la ora 05.00 dimineața, după anunțarea rezultatelor, Dorin Chirtoacă și echipa sa au ieșit în fața presei pentru a mulțumi susținătorilor săi. 

Vedeți mai jos secvențe din discursul său: 

  • Ora 05.01: "Mulțuim locuitorilor mun. Chișinău care au venit la vot. Au fost în număr destul de mare pentru specificul alegerilor locale. Merci celor care ne-au susținut dezinteresat, cu încredere în programul nostru de a continua reformele și a crea o viață mai bună pentru fiecare. Îi respectăm și pe cei care au votat pentru Igor Dodon. Dorin Chirtoacă în perioada 2011-2015 va fi primarul tuturor, indiferent de opțiunea politică. Acum, toți trebuie să punem umărul pentru a demara proiecte noi. Începând cu ziua de astăzi trebuie să intrăm în administrarea municipiului fără circ, fără show-uri, fără alte lucruri de manipulare. Sper să punem punct pe acest șir de alegeri din Moldova. Mulțumim și mass-media pentru efortul depus. Mulțumim societății civile pentru implicare. Mulțumim personalităților implicate alături de noi necondiționat (E. Doga, N. Botgros, N. Dabija, I. Ungureanu, S. Vangheli, C. Tănase, Val butnau). Mulțumim tinerilor, inclusiv celor ca la 7 aprilie și-au dorit o viață mai bună. Nu excludem că PCRM se va deda la provocări. Sperăm să nu fie așa. Consacrăm victoria luptătorilor pentru libertate. Mulțumim tuturor, să fie într-un ceas bun. Doamne ajută!"


Autor: UNIMEDIA
Sursa: unimedia.md
Bravo DORINE!
NOI ROMÂNII basarabeni te-am susţinut şi te-am votat.
DA!Dorin Chirtoacă înseamnă NU!RUSIA!
NU!KGB
NU!Călăilor Ocupanţi Ruşi!
DA!DORIN!

Victoria lui Dorin este ÎNCĂ UN PAS hotărât spre Marea RE-UNIFICARE a Basarabiei cu Ţara Noastră Mamă România!
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:35
Forul Democrat al Românilor din Basarabia cere guvernelor de la Bucureşti şi Chişinău să reunească până în 2012, Basarabia cu România

"În 2012 se vor împlini 200 de ani de la încheierea Tratatului de pace dintre Rusia şi Turcia, care a prevăzut, între altele, ca teritoriul dintre Prut şi Nistru, ce a aparţinut de secole Ţării Moldovei, să fie anexat Rusiei ţariste. La 16 mai 1812, prin două semnături ale unor furi, a fost să înceapă una dintre cele mai mari tragedii de care a avut parte vreodată un popor care a aparţinut dintotdeauna Europei: cea a Basarabiei.
Într-o anaforă adresată domnitorului Scarlat Calimah, membrii Sfatului Domnesc, îndureraţi de faptul că Moldovei i-a fost furat jumătate din teritoriul ei, aveau să protesteze în acele zile, subliniind că "s-au deosebit din trupul Moldovei partea cea mai bună şi însufleţirea hranei... poate mai mult de jumătate de ţară, într-un cuvânt, tot câmpul şi inima ţării". Moldova pierdea atunci Marea Neagră, Gurile Dunării, Insula Şerpilor, întregul teritoriu dintre Nistru şi Prut, cu vechile fortăreţe voievodale Hotin, Soroca, Tighina, Cetatea Albă...
Ocupând Basarabia, Rusia lăţită pe două continente, se vedea mai aproape de Constantinopol, după cucerirea căruia urmând să devină, cum zice Testamentul lui Petru I, "adevăratul stăpânitor al lumii". Din punctul de vedere al dreptului internaţional, Rusia ţaristă nu avea nici un drept asupra acestui teritoriu, ea a săvârşit o crimă rupând în două Ţara Moldovei, unitatea, istoria, poporul, pământurile ei. Au trecut de atunci aproape două secole. După dezmembrarea URSS, Basarabia a devenit stat independent cu denumirea Republica Moldova.
Dar calvarul ei – economic, politic, lingvistic – continuă. Acestea, credem, nu pot continua la nesfârşit. Ne gândim la copiii, nepoţii şi strănepoţii noştri, care nu mai au nici un drept să sufere în continuare consecinţele unui tratat criminal, încheiat între două imperii care au dispărut demult de pe hărţile istoriei: Imperiul Ţarist şi Imperiul Otoman.
Facem apel către guvernele celor două state româneşti: să dea dovadă de înţelepciune şi până la împlinirea a două secole de calvar şi străinie a Basarabiei (a Moldovei de Est) să facă totul ca să înlăture o nedreptate istorică.
Credem că acestea urmează să depună eforturi dublate de explicaţii la nivel diplomatic partenerilor europeni, ca, împreună cu Societatea Civilă, cu instituţiile academice şi cu asociaţiile neguvernamentale din ambele state, să elaboreze un plan concret de acţiuni care, realizat, ar face ca în anul 2012 Prutul să nu mai fie râu de graniţă, iar cele două Moldove (care azi una se numeşte Republica Moldova, iar cealaltă – România) să revină la ce-au fost de sute de ani: un singur stat european, prosper economiceşte şi cu viitor demn de trecutul glorios al strămoşilor noştri. Voinţa noastră este să fim împreună cu fraţii de sânge, de istorie, de ideal, de unitate europeană. Anul 2012 să fie Anul reunirii noastre!

Aşa să ne ajute Dumnezeu!


Consiliul Director al Forului Democrat al Românilor din Republica Moldova:
Nicolae DABIJA, scriitor, membru de Onoare al Academiei Române (preşedinte); Constantin TĂNASE, director al publicaţiei „Timpul" (vicepreşedinte); Valeriu DULGHERU, şef de catedră, Universitatea Tehnică, doctor în ştiinţe tehnice (vicepreşedinte); Ion BUGA, doctor în istorie, profesor universitar (secretar general); Acad. Mihai CIMPOI, preşedinte al Uniunilor de Creaţie din R. Moldova; Ion COSTAŞ, ex-ministru MAI si al Apărării; Ion UNGUREANU, ex-ministru al Culturii; Acad. Alexandru MOŞANU; Valeriu SAHARNEANU, preşedinte al Uniunii Jurnaliştilor din Moldova; Valerian DOROGAN, prorector al Universităţii Tehnice din R. Moldova; Nina JOSU, preşedintă a Asociaţiei pentru Literatura şi Cultura Română „Astra" – "O.Ghibu"; Alecu RENIŢĂ, preşedinte al Mişcării Ecologiste din R. Moldova; protoiereu Ioan CIUNTU; Mihai PATRAŞ, doctor în ştiinţe economice; Mihai MORĂRAŞ, preşedinte al Filialei FDRM de la USM; Acad. Sergiu CHIRCĂ; Ion DICUSARĂ, doctor în ştiinţe tehnice, preşedintele Aripii Tinere a FDRM; Ion MELNICIUC, doctor în filologie, şef de catedră, USM; Acad. Petru SOLTAN; Aurelian SILVESTRU, doctor în pedagogie, directorul Liceului „Prometeu"; Acad. Ion MAHU, preşedinte al Asociaţiei Veteranilor Armatei Române; Timotei MELNIC, preşedinte al Ligii Pedagogilor; Valeriu Matei, scriitor; Boris MOVILĂ, publicist; Acad. Gheorghe GHIDIRIM; Acad. Anatol CIOBANU; Acad. Diomid GHERMAN; protoiereu Petru BUBURUZ; Boris DRUŢĂ, avocat; Anatol VIDRAŞCU, editor, preşedinte al Asociaţiei „Litera"; Petru MUNTEANU, avocat; Gheorghe MAXIAN, profesor, preşedinte al Filialei Orhei a FDRM; Alexei MARULEA, om de afaceri; Gheorghe PALADE, doctor în istorie; Anton MORARU, doctor habilitat în istorie; Tudor NEGRU, doctor în drept; Ninela Caranfil, actriţă; Vasile TĂRÂŢEANU, preşedinte al Comunităţilor Româneşti din Ucraina; Petru GROZAVU, preşedinte al Asociaţiei „Dunărea şi Marea"; Ilie ILAŞCU, fost deţinut politic; Andrei IVANŢOC, fost deţinut politic; Tudor PETROV-POPA, fost deţinut politic; Alexandru LEŞCO, fost deţinut politic

Chişinău, 16 mai 2011
A comentat Vânătorul de forumişti KGB 20 iunie 2011, 14:38
pentru vanatorul de forumisti kgb e gresit spus ,nu 2 moldove . transnistria e a 3 a sa nu mai spun de transbugia ,tinutul dintre bug si nipru,altadata roman. acum ..................................................................................... rusia este ,a fost si va mai fi inca lepra poporului roman dintre nipru si tisa . trebuie in 20 maxim 25 de ani de infaptuit unirea . pentru asta trebuie lucrat mult . dar nu in zadar . rusia abia asteapta la cotitura . romanii trebuie sa dea semne ca sunt puternici si prin puternici intelegim uniti. nu poti fi puternic in raport cu alte popoare daca esti divizat in mai multe tari. SCAPATI NEAPARAT DE COMUNISTI PENTRU A PUTEA TRECE CAT MAI REPEDE LA A2 A ETAPA colaborari parlamentare ,colaborari in toate domeniile de la arta pana la fabrici si uzine . in a 2 etapa sunt de facut multe uniri. interconectarea tensiunii electrice ,a gazului ,a drumurilor , a cel [utin 3 sedinte comune a celor 2 parlamente . sunt multe de facut ,de schimbat istoria romanilor ,dar pana sa facem asta SCAPATI DE COMUNISTI! INTERESELE RUSIEI IN REPUBLICA MOLDOVA =PCRM
A comentat romanu 20 iunie 2011, 16:29


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Politică

Vicepreședintele Parlamentului Republicii Moldova, Vladimir Vitiuc a ascuns casele de ANI
În declarația sa de avere și interese personale figurează un automobil model Mercedes GLK 280 (anul fabricației – 2009) și un venit anual cumulativ de 267 mii de lei (din salariul și indemnizațiile de deputat). Vladimir Vitiuc a mai primit în anul 2020 o indemnizație de 174 de mii de lei de la Parlamentul R. Moldova. Susține că nu [...] mai mult
Anatol Ursu, candidatul unionist pe circumscriptia Europa de Vest, intre viziune, realitate si solutii pentru diaspora
 Anatol Ursu, candidatul unionist din partea Partidului Popular Românesc (PPR) pe circumscripția nr. 50 - Europa de Vest, sustine ca este nevoi de o viziune noua despre modul in care pot fi rezolvate problemele diasporei. In continuare puteti afla intentiile si solutiile sale in calitate de viitor deputat al diasporei pe circumscriptia [...] mai mult
O cerere, semnată de 1,2 milioane de persoane, privind ReUnirea a fost depusă la parlamentele de la Chișinău și București
O cerere susținută cu 1,2 milioane de semnături, în care se solicită parlamentelor de la Chișinău și București să voteze, la ședința comună din 27 martie, reîntregirea țării, prin reîntoarcerea teritoriului Basarabiei în componența României, a fost înregistrată la secretariatele celor două instituții în data [...] mai mult
Dodon ațâță moldovenii contra moldovenilor. Creează un „Front național” împotriva unioniștilor
odon a anunţat crearea unei "platforme de rezistenţă", menită să reunească moldovenii care nu împărtăşeşc ideea reunificăriii cu România. Şeful statului a precizat că "Frontul Naţional" e pentru cazul în care "situaţia va ieşi de sub control pe 25-27 martie".
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Dodon încearcă [...] mai mult
Decizia irevocabilă a Curții Supreme de Justiție care pune punct în dosarul Mânzat
Avocatul Valerian Mânzat, cunoscut opiniei publice pentru viaţa luxoasă etalată pe reţelele de socializare, își va petrece următorii opt ani în închisoare. Astăzi, 1 martie, Curtea Supremă de Justiție (CSJ), a respins recursul în anulare declarat de avocații lui Valerian Mânzat, ceea ce înseamnă [...] mai mult
Eșec total pentru Dodon // A ajuns la Berlin și se va vedea cu …. nemții
Vizita președintelui Igor Dodon la Berlin pare să fie un eșec total. Șeful statului a ajuns acum o oră în Capitala Germaniei, iar în mijloacele de informare de la Chișinău, nici pomină despre acest lucru, după cum era firesc. Explicația pare să fie faptul că agenda președintelui nu include decât o întrevedere cu adjunctul unui [...] mai mult
Senator român: Parlamentul moldovean a refuzat o ședință solemnă în anul Centenarului
enatorul român Iulia Scântei scrie într-o postare pe facebook că, Parlamentul Republicii Moldova a refuzat să dea curs invitației de a avea o ședință comună a Parlamentelor României și Republicii Moldova care ar fi trebuit să aibă loc la Iași sau la Chișinău.
Iulia Sântei punctează că: ”În ciuda eforturilor [...] mai mult
Igor Dodon vorbește despre cele mai mari pericole pentru securitatea țării: „Mișcarea unionistă trebuie oprită”
Unionismul, Alianța Nord-Atlantică și lipsa de soluții pentru problema transnistreană. Acestea sunt cele mai mari pericole pentru securitatea Republicii Moldova  în viziunea Președintelui, Igor Dodon. Șeful statului  a participat la emisiunea „Glavnîi vopros” de la postul de televiziune NTV Moldova. Președintele Republicii [...] mai mult
VIDEO/Iurie Leancă: Unirea României cu Moldova, o temă care prinde contur la Chișinău
Unirea cu România este o temă care prinde contur tot mai pregnant în Republica Moldova, susține fostul premeier și ministru de externe Iurie Leancă într-un interviu acordat emisiunii „În fața ta” de la Digi24.
„Zilele acestea am fost în centre raionale și am adresat această întrebare colegilor mei [...] mai mult
LUCINSCHI EXPLICĂ DE CE FEL DE PREȘEDINTE ARE NEVOIE MOLDOVA
Cel de-al doilea președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi, susține că în fruntea țării trebuie să se afle un președinte cu rol de arbitru, notează NOI.md. 
În cadrul unui interviu acordat portalului tribuna.md, fostul demnitar a declarat că optează pentru o republică prezidențială, în cadrul căreia președintele [...] mai mult

randat în 	0.1756 secunde