Ruşii fac pronosticuri apocaliptice: Unirea Moldovei cu România va provoca un puternic cataclism geopolitic
adăugat 19 februarie 2008, 15:44, la Ştiri de Top
Într-un articol de analiză, publicat de portalul rusesc Ava.md, unirea oldovei cu România, în noul context internaţional, pare "un scenariu posibil al vieţii politice de la Chişinău". În cazul în care acest eveniment se va produce, "va fi provocat un puternic cataclism geopolitic, care va da peste cap întreg sistemul de securitate regională a Europei de sud-est". Pe de altă parte, consideră sursa citată, "expansiunea unionistă a României slăbeşte tot mai mult interesul Rusiei faţă de Moldova. Rusia nu mai vinde Moldovei resurse energetice ieftine, iar accesul mărfurilor moldoveneşti pe piaţa rusă este îngreunat. Cetăţenii moldoveni, care lucrează în Rusia, sunt discriminaţi. Rusia, spre deosebire de România, UE, SUA şi alte state occidentale, nu-şi promovează în exterior propriile succese şi nu întreprinde nimic concret pentru a confirma relaţiile de prietenie cu Moldova".APEL!
La 23 martie 2008, Duminică, în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău, între orele 12.00 şi 15.00, va avea loc un miting consacrat celei de-a 90-a aniversări de la Unirea Basarabiei cu Patria-mamă România şi necesităţii stringente de reeditare a actului istoric din 27 martie 1918.
Este de datoria fiecărui patriot din aceste teritorii, tânăr sau bătrân, să se înroleze în lupta pentru readucerea teritoriilor româneşti de la est de Prut la trupul Ţării, ca unică soluţie de a ne salva de la pieire şi de a ne integra în structurile europene şi euroatlantice!
Dragi tineri! Voi veţi fi principalii beneficiari de pe urma Reunificării Ţării! Nu ezitaţi!
Anunţaţi-vă colegii, prietenii, rudele, vecinii, cunoscuţii, organizaţi-vă exemplar şi veniţi cu toţii la acest mare eveniment, care ar putea să însemne dacă vom fi mulţi şi uniţi, declanşarea ultimului val al luptei pentru lichidarea consecinţelor Pactului molotov-ribentrop!
Luaţi aminte: Indiferenţa,pasivitatea,frica sau laşitatea ne fac complici la fenomenul de dispariţie a fiinţei noastre naţionale din aceste teritorii!
Deşteaptă-te Române, din somnul cel de moarte!!!
Organizatori: Mişcarea Unionistă din R.Moldova
Asociaţia Antipact Molotov-Ribentrop
Academia de Ştiinţe a Mediului.
dar mai zic ca in maxim 5 ani unirea o sa fie posibila.
rusi mai sunt bagati in seama in acest moment pt ca au petrol si gaze mult dar cand or sa le termine o sa fie vai de steaua lor
Dupa tine , care este procedura de unire?
Uite mai sus, citeste, toti spun sa esim in strada ,cu minile in sus si sa strigam UNIRE.
Toata procedura asta trebue infaptuita pe trepte,etape,pasi. Primul pas am inteles, esim in strada si strigam......
Dar mai departe eu nu prea inteleg ce trebue de facut.
Sa presupunem la fantastic - punem la vot intrebarea pe ambele maluri, si mai fantastic ,ca 80% pentru,pe ambele maluri, si cum socoti tu ne unim automat. NU!
De la Bruxel nu da voe. Si atunci te trimitem pe tine la Bruxel sa rezolvi. Tu le lamuresti la europeni ca noi suntem un neam , nepoti dea lui Stefan, singe si vita de Daci s.a.m.d.
Ei o sa-ti spuna ca nu sunt impotriva unirii, da poftim unitiva.Dar problema care-i, ca Moldova nu prea corespunde conditiilor de intra in UE si NATO. Atunci pleaca Romania din UE si NATO.
Interesant - e de acord macar un roman sa plece din UE si NATO pentru a se uni cu Moldova!
OLTEANULE - Cred ca ai auzit de BP Anglia.Lucreaza de mult timp in Rusia , petrol ,gaz. Dupa ei - gaz in Rusia , pe vreo 400 ani , numai ca trebue extras. Coditiile climaterice si de transportat e cam greu.
Asa ca vai de steaua lor - nui degraba. Daca e vai de steaua lor , atunci si vai de steua noastra la toti.
Tu cum socoti, cind se termina la ei tot , vai de steua lor. Dar noi esim in strada chintam, dansam ,poezii si griul creste de la sine.
O mare gresala a fost alegerea lui Voronin , si nu fara ajutorul lui Basescu si altor patrioti.Atunci trebuea ales un om, nu radical nationalist, si nici un fel de PRO.Dar un om intradevar cu minte in cap, intelept, cu adevarat sa doreasca sa faca ceva pozitiv pentru tara.
Dupa parerea mea, ar trebui de dus un lucru foarte mare cu poporul. De lamurit, de convins, de aratat avantajele unirii. Din toate punctele de vedere de aratat veata din Europa . De educat asa ca ei singuri sa doreasca unire . Eu nu inteleg cum poti sa-i unesti cind marea majoritate-s impotriva.Uite si directia spre care trebue de lucrat. Nu lozinci, ca noi vom arata voua , noi vom face asa si asa.
Bine , Voronin cu banda sa pun pedici la astfel de lucru - de acord. O mare gresala a fost alegerea lui Voronin!!!!!!!!!!!!!
Moldova nach 15 jahren Unabhängigkeit Oktober 2006, vormittags. Ein dicht gefüllter Hörsaal in der Fakultät für Internationale
Beziehungen der Staatlichen Universität in Moldovas Hauptstadt Chişinău. Der Dekan
eröffnet eine Diskussionsrunde, begrüßt die Studierenden des zweiten und dritten
Studienjahres und stellt sie als die künftige politische Elite des Landes vor. Er heißt die
anwesenden Lehrenden der Fakultät und weitere Studierende und Lehrende der
Pädagogischen Hochschule willkommen und wendet sich dann den Gästen aus
Deutschland zu, die er zu einem Gedankenaustausch über die Rolle der Republik Moldova in
Europa einlädt. Die Gäste aus Deutschland sind Mitglieder einer Studiengruppe1, die der
Einladung des am 1. März 2006 eröffneten Moldova-Instituts Leipzig (MIL) zu einer
Studienreise nach Chişinău unter dem Titel "Republik Moldova - der künftige Nachbar der
EU. 15 Jahre Unabhängigkeit: Wertewandel und europäische Perspektive" gefolgt sind.2
Einige Aspekte dieses Themas durchziehen auch die Diskussion im Hörsaal. Die deutschen
Teilnehmer fragen danach, wie die künftige politische Elite dieses Landes ihre Verantwortung
bei der Demokratisierung und Modernisierung der Gesellschaft sieht; die moldauischen
Studierenden drängen auf Antworten und wünschen Empfehlungen dazu, wie die EUOrientierung
ihres Landes in Mitteleuropa und speziell im Lande des Hoffnungsträgers
Deutschland auf wohlwollende und befürwortende Resonanz stoßen kann. Zahlreiche
Redebeträge, darunter ausführliche und erhitzte zum zivilgesellschaftlichen Engagement der
Studierenden - verstanden als notwendiges Korrektiv zu einer durchaus mit Skepsis
verfolgten Regierungspolitik - beginnen mit den auf Identitätsstiftung zielenden Worten .
astept raspuns.
astia care ne intorc de la granita sunt niste cetateni care executa ordinele primite de la comunisti.mai mult ca sigur sunt si etnici rusi .pentru ca cei cu gandire romaneasca nu au ce cauta in asemena posturi. oricum,nu poti invinui toata tara pentru comportamentul de oligofren ce caracterizeaza marii sobolani rosii,comunistii.
Oficialii transnistreni examineaza masurile necesare recunoasterii internationale dupa modificarea statutului Kosovo, relateaza agentia Infotag. Surse apropiate Ministerului de Interne de la Tiraspol sustin ca separatistii propun trimiterea unor oficiali in Rusia, Belarus, Armenia si Kazahstan pentru a cere acestor tari sa recunoasca independenta Transnistriei.
Intelegeri secrete urmaresc impartirea Republicii Moldova intre Rusia si Romania.
Dupa recunoasterea independentei Kosovo, Republica Moldova ar putea deveni "jertfa" unor intelegeri secrete intre Rusia si Occident, arata politologul Roman Mihaes, citat de Info-Prim Neo. Precedentul kosovar ar putea duce la proclamarea independentei de catre Transnistria si apoi la unirea Republicii Moldova cu Romania. Scenariul a fost prezentat, pentru cotidianul rus "Nezavissimaia Gazeta", de catre o sursa din Ministerul de Externe rus. Daca Transnistria va fi recunoscuta de Rusia si o parte din satelitii sai, va aparea problema existentei a ceea ce a mai ramas din Republica Moldova, pe motiv ca ea este o alta formatiune statala, cu alt teritoriu si cu alta motivatie de existenta statala decit cea de la proclamarea independentei, sustine expertul, preluat de MEDIAFAX.
Declararea independentei Kosovo a fost intimpinata total diferit pe cele doua maluri ale Nistrului.
Publicitate
Guvernul de la Chisinau a considerat acest act drept "un factor serios de destabilizare in Europa". Veaceslav Untila, liderul Aliantei Moldova Noastra, a precizat ca nu este vorba despre un precedent pentru criza transnistreana, deoarece "in Transnistria nu avem un conflict etnic, ci unul politic". Liderul socialistilor de la Chisinau este mult mai ingrijorat si acuza UE si SUA pentru "subminarea definitiva a autoritatii ONU".
Oficialii transnistreni examineaza masurile necesare recunoasterii internationale dupa modificarea statutului Kosovo, relateaza agentia Infotag. Surse apropiate Ministerului de Interne de la Tiraspol sustin ca separatistii propun trimiterea unor oficiali in Rusia, Belarus, Armenia si Kazahstan pentru a cere acestor tari sa recunoasca independenta Transnistriei.
REM UNIRE'
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲