Basarabeni.Ro

Portalul Basarabenilor din România

Avocat basarabeni.ro -Lăcătuș Igor
Campania Pro Cetăţenie Română
[o]

16 aprilie 2024, ora locală: 10:08

 

RUSINE NATIONALA: EROII ROMANIEI LA GUNOI. Senatul a respins proiectul de lege depus de Urban si Badea pentru acordarea statutului de eroi-martiri basarabenilor Lesco, Popa, Ivantoc, dupa 15 ani de temnita la Tiraspol

adăugat 14 decembrie 2009, 22:12, la Ştiri de Top

La data de 21 mai 2009, am depus la Senat impreuna cu senatorul de Diaspora Viorel Badea, un proiect de lege ce viza Propunerea legislativă privind declararea domnilor Alexandru Leşco, Andrei Ivanţoc, Tudor Popa drept eroi-martiri, luptători pentru democraţie, drepturile omului şi apărători ai valorilor spirituale şi culturale româneşti, despre care am discutat aici http://www.urbaniulian.ro/2009/05/21/suntem-obligati-sa-tinem-vie-flacara-sperantei-si-sa-nu-ajungem-obezi-dpvd-moral/. La data de 2 noiembrie 2009, dupa ce Comisia Juridica din Senat a dat raport de respingere acestui proiect de lege, am fost extrem de revoltat, asa cum va invit sa cititi accesand acest link http://www.urbaniulian.ro/2009/11/02/am-ajuns-obezi-moral-eroii-basarabeni-lesco-ivantoc-si-popa-nu-inseamna-nimic-pentru-romania/. Ciudat si penibil a fost faptul ca, inclusiv Comisia pentru ....DREPTURILE OMULUI...din Senat, adica exact dezideratul care il aparasera in 15 ani de inchisoare acesti basarabeni, a avizat negativ acest proiect de lege. M-am gandit ca in Plenul Senatului nu va fi posibil ca alesii NEAMULUI ROMANESC sa se opuna unei legi care vrea sa acorde recunostinta celor care lupta pentru flacara vie spiritului romanesc. Ei bine, nu numai ca legea a cazut la vot primind : - 6 voturi pentru - 60 de voturi impotriva - 7 voturi abtinere Dar comentariile facute in jurul acesteia au fost penibile si jenante. In primul rand, senatorul PSD Toni Grebla s-a grabit sa afirme ca nu este normal sa li se constituie acestor eroi, "avantaje financiare", crezand probabil ca noi vrem sa le bagam in conturi cateva miliarde de euro, uitand ca banii de la Rompetrol au apucat alte drumuri decat cele catre acesti oameni care au indurat chinuri , suferinte, torturi si umilinte dincolo de ratiunea si inchipuirea noastra, cand puteau sa tradeze extrem de usor. Apoi, senatorul PNL Mircea Diaconu a spus ca acestia nu pot fi numiti martiri atata timp cat se afla in viata, sugerand ca ar trebui sa asteptam trecerea lor in nefiinta, desi conform DEX, martir si martiriu este un termen care se asociaza inclusiv unor persoane aflate inca in viata MARTÍR2, -Ă, martiri, -e s.m., s.f. Persoană care a avut de îndurat suferințe, chinuri îngrozitoare sau moartea pentru ideile, convingerile sale. ♦ Spec. Mucenic (al bisericii). ♦ P. gener. Persoană care îndură persecuții, un tratament inuman, bătaie etc. – Din fr. martyr. Mai adaug un singur lucru : sunt colegi ai mei din PDL care au votat impotriva acestui proiect de lege, carora le adresez o intrebare simpla : La numai 8 zile de la alegeri au uitat deja ca , practic, noua functie de presedinte a tarii pentru Traian Basescu a fost adusa de basarabeni ????? Ce caut eu in Senat ?/ Traiectoria acestui proiect de lege se poate vizualiza aici : http://webapp.senat.ro/sergiusenat.proiect.asp?cod=14230&pos=0&NR=L494&AN=2009


Autor: urbaniulian.ro
Sursa: www.urbaniulian.ro
============================================================================================
TRAIASCA LIMBA ROMANA si ROMANIA MARE si LIBERA !!!
============================================================================================

Fratilor ! Solicitati CETATENIA ROMANA ! Nu dormiti !
A comentat Mariana 15 decembrie 2009, 00:05
"Fratilor ! Solicitati CETATENIA ROMANA ! Nu dormiti !"
....fratilor nu am nimc personal cu voi cei din republica moldova,dar o singura intreabre am:noi romanii daca eram la voi in tara,cum ne tratati fratilor?????ma indoiesc ca noi am fi fost primiti asa cum sunteti voi aici in romania....iar daca tot sunteti in romania si vreti cetatenie ..fiti cetateni responabili ca atare....de ce ati ales romania,si nu alta tara??????
A comentat anonim 15 decembrie 2009, 00:18
de ce nu rusia??si romania???ca tot vb limba asta cand sunteti acsa in rep. moldova
A comentat anonim 15 decembrie 2009, 00:19
pentru ca suntem romani....si am fost intotdeauna....
A comentat red 15 decembrie 2009, 00:55
E posibil sa fiti "romani", dar voi vorbiti ruseste, aveti religie ruseasca, mentalitate si traditii rusesti etc. Si atunci unde este romanismul vostru?
A comentat semnat anonim 15 decembrie 2009, 07:35
Stiti, pe la Iasi circula un banc despre basarabeni care suna cam asa:

"Mai Nadiejda de la Balti,
Te curteaza vreo doi fetzi,
Unu-i de la Magadan,
Altu-i de la Astrahan.

Tata cazac, mama cazaca,
Dar tu te dai drept maldavanca,
Nepoata lui Gingis Han
Nicidecum a lui Stefan"
A comentat semnat anonim 15 decembrie 2009, 07:41
da toromac mai esti
A comentat segiu 15 decembrie 2009, 09:20
nu fiti prosti wai, sa fi trait voi aici vorbeati si chineza nu numai ruseste(sa cunosti o limba straina e o oportunitate ...), in venele noastre curge singe de roman, si incetul cu incetul ne desteptam !

PS: ceia ce nu ne-a omorit ne-a facut mai tari ...
A comentat Oţel 15 decembrie 2009, 10:02
de ce nu rusia?ca sa avem cale libera in europa..chiar asa de greu de inteles e?cui ii trebuie Romania voastra?
P.S.si ca sa tragi concluziile despre ospitalitatea moldovenilor,ar trebui sa ajungi mai intii pe aici
A comentat Nadiejda 15 decembrie 2009, 10:07
Vrem dreptate eroilor.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:58 | mergi sus ▲
Vrem dreptate eroilor.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 13:59 | mergi sus ▲
Moldovenii ,basarabeni adica romanii ,sant madria Romaniei .Moldovenii basarabeni ,adica romanii ,sant Romania.Nu exista moldoveni basarabeni pentru ca sant romani ,nu exista Basarabia si Moldova pentru ca exista Romania.Nu santem cu secole ,despartiti ,ca Franta de Belgia.Avem un popor,avem o tara.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 14:03 | mergi sus ▲
Avem nevoie de Garda de Fier.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 14:04 | mergi sus ▲
Vrem ,Garda de Fier ,legala in Romania.Vrem sa existe ,Garda de Fier,un singur popor,o singura tara.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 14:06 | mergi sus ▲
Vrem ,Garda de Fier.
A comentat Italia 15 decembrie 2009, 14:07 | mergi sus ▲
Vrem infiintata ,Garda de Fier.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 14:07 | mergi sus ▲
Vrem infiintata ,Garda de Fier.
A comentat Interesant 15 decembrie 2009, 14:08 | mergi sus ▲
Rusia impreuna cu Uniunea Europeana si America au organizat si condus revolutia din Basarabia ca si revolutia din Romania,o singura natiune internationala ,mondiala si religioasa inclusiv bisericeasca,o Noua Ordine Mondiala.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:32 | mergi sus ▲
Nu trebuia sa ne ucideti poporul sa creati impresia ca este decizia si revolutia inceputa spontan de popor si ca este opera poporului si nu deciziile tarilor,nu trebuia sa prostiti .Nu trebuia ca astfel sa alati gandirea poporului,nu trebuia sa crati impresii ca poporul este suveran.Poporul trebuie sa isi hotarasca soarta si tara neinfluentati.Poporul trebuie sa isi hotarasca soarta.Nu trebuia sa fiti criminali ca poporul sa fie fericit si religios.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:35 | mergi sus ▲
Ion Iliescu era un om caruia ii placeau luptele intre oameni si natii ,era un dictator ,un om care provoca bataile de strada si crimele in numele democratiei ,era un om rau.Era un om care ne dezbina popoarele .
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:38 | mergi sus ▲
Ion Iliescu ,tu nu erai ales ,erai cu alegeri masluite,sa conduci ,erai un dictator,in numele democratiei tale.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:39 | mergi sus ▲
Ion Iliescu ,nu vrem ura si dezbinare intre natii ,vrem un singur popor si o singura tara.Vrem sa respectam ca un singur popor biserica.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:41 | mergi sus ▲
Nu trebuie sa aflati astfel gandirea poporului si sa creati impresia poporului ca este opera poporului revolutia cand decizile tarilor erau dinainte luate .Rusia ,Uniune Europeana si America erau inainte dinainte de revolutia din Romania.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:48 | mergi sus ▲
Rusia erau impreuna cu Uniunea Europeana si America dinainte de revolutia romana,nu trebuia sa ne ucideti poporul regizat sa para real ,nu trebuia sa ne ucideti poporul tarile la o revolutie regizata.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:51 | mergi sus ▲
Sa ucideti popoarele la o revolutie regizata nu insemna decizia involuntara si independenta spontana a poporului care cica ar creea o revolutie spontana ,o revolutie falsa regizata cu crime nu inseamna bucuria poporului si biserica lui Dumnezeu.Revolutia a fost provocata si creata de tari nu de popor.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:53 | mergi sus ▲
Nu trebuia sa ne ucideti poporul.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:54 | mergi sus ▲
Rusia era impreuna cu Uniunea Europeana si America inainte de revolutia romana din Romania.Ne-ati mintit.Nu trebuia sa ne ucideti poporul valabil si pentru biserica .Nu trebuia sa ne ucideti poporul valabil si pentru altii care conduc (cu ideeile lor) .Nu trebuia sa provocati sa para revolutie poporul .Nu trebuia sa ne ucideti poporul.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 18:59 | mergi sus ▲
Pentru unificarea tarilor ,a bisericilor ,sfarsit al razboiului rece si democratie nu trebuia sa ne provocati poporul si nu trebuia sa ne ucideti poporul tarile.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 19:01 | mergi sus ▲
Odata cu unificare bisericilor si a tarilor ,inceput prin uciderea propilor popoare ,probabil va incepe un razboi religios si al tarilor ,poate nu se vrea unificarea religilor ci un razboi mascat .
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 19:09 | mergi sus ▲
Unificarea bisericilor a inceput prin uciderea propiilor popoare in propiile tari.La fel si unificarea tarilor ,prin crime ,fara motive reale ci regie si falsuri .FELICITARI.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 19:11 | mergi sus ▲
Democratie.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 19:13 | mergi sus ▲
Crimele revolutilor regizate nu sant religia lui Dumnezeu si a bisericii asa cum vreti sa fie si sa va iubeasca poporul si sa fiti cu poporul,crimele nu sant Dumnezeu,ne-ati mintit tarile cu biserica si ucis poporul ,acesta este adevarul.
A comentat Romania 15 decembrie 2009, 19:22 | mergi sus ▲
Fratilor chjiar nu intelegeti ca PDL a avut nevoie de voturi ci nu de valori !!!!!!!!!!!!
A comentat Teaian 16 decembrie 2009, 08:53 | mergi sus ▲
A comentat 123 16 decembrie 2009, 10:41 | mergi sus ▲
Domnule Ion Iliescu ,stiu ca nu esti vinovat si ca esti un pion al revolutiei ,insa vrem sa te intrebam nu ca erai un dictator ci vrem sa te intrebam de ce tu cu altii nu ati oprit sa fie ucis poporul la revolutie in Romania si vrem sa te intrebam de ce ati provocat uciderea poporului la revolutie,ati vrut sa ucideti poporul si biserca lui Hristos si Dumnezeu sa fie iubita si ca biserica mondiala sa fie unita insa uciderea unui popor fara motive si regizat la revolutie nu este Hristos si Dumnezeu,nu trebuia sa ne ucideti poporul fara motiv la revolutia romana,in Romania si Basarabia.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:24 | mergi sus ▲
Nu trebuia sa ne ucideti poporul la revolutia romana in Romania.Ati provocat intentionat si continuat uciderea poporului la revolutia romana in Romania.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:26 | mergi sus ▲
Am vrea sa stim care este scopul tarilor sa fie comunism in Uniunea Europeana si America s-au sa fie rege in Romania si tar in Rusia.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:27 | mergi sus ▲
Domnule Ion Iliescu poate ma insel insa cred ca tu conduci din umbra Romania .Am auzit si ca Romania este posibil sa fie condusa de monarhie.Am mai auzit ca Romania ar fii o Republica.Am vrea sa stim parerea oamenilor despre o Republica mondiala .Am vrea sa stim parerea oamenilor despre o biserica mondiala.Am vrea sa stim parerea oamenilor despre un razboi cu evreii si un razboi intre tari.Am vrea sa stim parerea oamenilor despre Noua Ordine Mondiala.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:30 | mergi sus ▲
Nu sant rasist.As vrea sa stiu de ce comunistii ne dezbina si ne destabilizeaza natiile.Am reusit ceea ce nu ati reusit si va numim primitivi si rudimentari ,am reusit sa fim o singura natiune internationala si mondiala .Dorim sa reusim, sa existe in Romania ,Garda de Fier.Dorim sa ne aparam poporul.
A comentat Salut 16 decembrie 2009, 12:34 | mergi sus ▲
Domnule Traian Basescu ,dorim, sa fie considerati romani ,basarabenii ,in Romania,dorim sa fie aparati basarabenii in tara lor,nu mai putem admite, crimele in Basarabia si in Romania,dorim libertate si democratie fratilor de peste Prut.Un singur popor,o singura tara.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:38 | mergi sus ▲
Un singur popor,o singura tara.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:40 | mergi sus ▲
Am vrea ,sa stim parerea oamenilor ,despre o monarhie mondiala.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:42 | mergi sus ▲
Nu trebuia sa ne ucideti intentionat poporul la revolutii.
A comentat Romania 16 decembrie 2009, 12:49 | mergi sus ▲
pt autor: am citit textul dvs si inca o data va reamintesc sa nu fiti naivi, in sensul sa nu va fi pus sperante mari in basescu, aceasta nu va fi singura dezamagire de care veti avea parte sper din tot sufletul sa nu-si bage coada in moldova pt a provoca tensiuni de genul celor dintre rusia si georgia, premisele exista deja: vezi transnistria
A comentat n.bumbac 16 decembrie 2009, 17:28 | mergi sus ▲
uitati-va cine face parte din partidul care-l sustine pe basescu (partidul democrat), uitati-va in trecutul personajului basescu, ceea ce a declarat pana acum (cu exceptia atitudinii vizavi de perioada redobandirii cetateniei romane,un lucru atat de necesar pt unii dintre basarabeni) au fost doar strategii de a aduna voturi, lucru care ia reusit.
A comentat n.bumbac 16 decembrie 2009, 17:35 | mergi sus ▲
basescu este un bun manipulator, este genul de persoana care acuza pe altii de faptele facute de el: mogulii sunt fostiii lui aliati, fostii corupti din PSD sunt astazi membri cu drepturi depline in PD sau primesc cinci decoratii si sunt mai curati decat atunci cand ia facut mama lor. ar mai fi multe de spus, dar singurul lucru de temut este drumul pe care a luat-o Romania si mai exact degradarea morala si mai ales pericolul in care este pusa integralitatea teritoriala a Romaniei si mai exact prin schimbarea Constitutiei la cererea UDMR scoaterea sintagmei de stat national si indivizibil din primul art. al Constitutiei.
A comentat n.bumbac 16 decembrie 2009, 17:40 | mergi sus ▲
dedicatie pt toti sustinatorii lui basexu: http://www.youtube.com/watch?v=oIZKZxDIzx8
A comentat n.bumbac 16 decembrie 2009, 17:43 | mergi sus ▲
Bai voi aia din Basarabia! Ce Dumnezeu mai vreti de la tara noastra daca voi aveti tara voastra, intinderile uriase ale Rusiei si limba si cultura rusa? Noi avem oroare de straini si de limba rusa. Iar Romania are peste 90% romani, asa ca va fi mereu stat national, unitar si indivizibil intre frontierele actuale. Din aceasta cauza nu ne mai trebuie si alti straini in Romania. Dar eu v-as ruga sa va preocupati de tara voastra, de Rusia si celelalte tari din CSI si sa mai uitati de Romania. Ce Dumnezeu? Ati vazut voi romani sa se preocupe de Basarabia? Cati romani au solicitat vreodata cetatenia tarii voastre?
A comentat Dan capitan de plai 16 decembrie 2009, 18:12 | mergi sus ▲
cunosc cativa timisoreni care din propria initiativa, au solicitat cetatenia republicii moldova pt a confirma legaturile dintre romanii de dincoace si romanii de dincolo de prut. p.s. nu e bine sa ai oroare fata de un anume popor
A comentat n.bumbac 16 decembrie 2009, 18:21 | mergi sus ▲
cred ca "n.bumbac" e de fapt kommenkiller
A comentat Armeanu 16 decembrie 2009, 22:39 | mergi sus ▲
Sub titlu:"O veste trista de Craciun, sau cum v-ati dat arama pe fata" am transmis un protest vehement parlamentarilor si am atasat cele doua materiale trimise anterior.....


FLOAREA RECUNOŞTINŢEI
Anul 1942, an de război. Într-un cătun din judeţul Covurlui, un copil care încă nu avea 6 ani a fost luat din faţa porţii şi dus la şcoală de către DOMNUL. La şcoală, DOMNUL ne-a dat cărţi şi câte o tufă de flori spre îngrijire. Mie mi-a dat o tufă de crizanteme cu flori mici, numite năsturaşi sau dumitriţe. Când noi aveam grijă de flori, DOMNUL se plimba printre noi şi ne spunea că el vede cum vor răsări nişte flori pe care noi nu le vedem acum şi că se va bucura foarte mult. Nu m-a înscris în catalog. La sfârşitul anului s-a dus la Galaţi, a venit cu inspector care m-a înscris în catalog şi m-a premiat cu o carte de poveşti de Ion Creangă. Anul 1944, anul venirii ruşilor. Învăţătorul meu era codrean din Basarabia, dl Popescu, numele mic nu-l cunosc, probabil că nu l-am ştiut niciodată. Pentru noi, era DOMNUL. La o săptămână după venirea ruşilor în sat, într-o noapte a fost ridicat. A doua zi, noi, copiii, am aflat că undeva există o Siberie, unde-i frig şi opincile nu ţin cald, unde noaptea şi ziua ţin câte 6 luni. În naivitatea noastră, ne întrebam: cum poate dormi un om 6 luni şi cum se numără anii? Câţi ani din satul nostru încap într-un an din Siberia? Bătrânele vorbeau în şoaptă că au fost duşi pe viaţă sau pe 25 de ani. Mai târziu, am realizat că se poate dormi, nu 6 luni, nu 25 de ani, ci 50.
De atunci, de câte ori aud sau citesc cuvântul Siberia, îl văd cu ochii minţii pe învăţătorul meu, un om de statură potrivită, vânjos, brunet, cu ochi negri, muncind la câmp, lotul şcolii de 5 ha, ca şi noi, sătenii, având la plug doi cai mari negri, bine ţesălaţi, cei mai frumoşi cai din sat. Caii bineînţeles, au fost luaţi de eliberatori captură de război. Grăia despre strămoşii lui că au fost pieptul oştirii lui Ştefan cel Mare şi ai marelui Ion Vodă cel Cumplit. Ne-a învăţat să altoim, să tăiem cu ferăstrăul, să întocmim o cerere, să facem o învoială şi multă, multă citire, istorie, geografie şi aritmetică. Fie acest înscris o floare din sutele de flori văzute de DOMNUL.



DESPRE LIMBA MALDAVIINEASCA

Galaţi, toamna anului 2004, probabil 2005, în piaţa din cartierul Ţiglina 3, numită după mine greşit "piaţa ruşilor" deoarece în această piaţă cei care vin nu sunt ruşi ci moldoveni din Basarabia, dintr-un automobil LADA de culoare verde, cu arcurile şi cauciucurile turtite de greutate, coboară un tânăr voinic cu o musculatură de sportiv, deschide pe dinafară uşa din spate stânga şi "extrage", ca pe un dop de sticlă, dintre lăzile cu struguri pe un bătrânel, mic de statură, numai piele şi os, mi-am zis că dacă cineva suflă peste el, îl culcă la pământ. Au schimbat câteva vorbe în limba turcă, găgăuzii sunt turci ortodoxi, şi bătrânul sprinten ca o sfârlează s-a îndreptat către tarabe.
Contrariat de cele văzute, am intrat în vorbă cu tânărul sportiv întrebându-l dacă vorbeşte româneşte, mare greşeală din partea mea, mare greşeală, tânărul mi-a răspuns puţin surprins de întrebarea mea, într-o perfectă limbă română şi cu o dicţie de actor că,…. părinţii şi bunicul lui s-au străduit să-l înveţe puţin.
După câteva minute a sosit bătrânelul, nepotul a început să vorbească cu el în limba turcă, în timp ce-i vorbea, bătrânul se uita la mine şi mă măsura de sus pînă jos.
După o pauză, bătrânul m-a întrebat dacă-mi place cum vorbeşte nepotul său, i-am răspuns că sunt încântat de vocabular şi dicţie, mi-a mulţumit şi după un oftat şi o pauză cam lungă mi-a spus "pentru că am predat româneşte limba MALDAVIINIASCĂ, 18 ani am tăiat lemn în Siberia" .
După ce i-am spus că am avut învăţător un basarabean, timp de aproape o oră mi-a povestit cum a fost deportat şi purtat din lagăr in lagăr. Pe scurt, a fost deportat dincolo de cercul polar într-un orăşel numit Dudinska, de 12.000 locuitori, aproape toţi din Moldova, pentru că a încercat să-i înveţe româneşte pe copiii din lagăr a fost deportat în alt lagăr şi apoi în alt lagăr până a ajuns în insula Sahalin unde au crezut că-l vor disciplina definitiv. Spre mirarea lui, în insula Sahalin a întâlnit o familie de români, români din România, mai exact de peste dunăre de la Zaclău, surprinşi în 1940 în Basarabia şi deportaţi în iunie 1941.
În esenţă, mi-a spus că dacă România vrea să-şi atragă Basarabia, să dea burse pentru studii în România pe lângă moldoveni şi pentru populaţia alogenă, găgăuzi, ruşi, ucraineni şi bulgari din Basarabia şi Transnistria care vor învăţa asemenea lui, înainte de război şi, vor vedea că românii nu sunt mâncători de oameni, cum timp de 50 ani propaganda sovietică a sădit în mintea băştinaşilor cu răbdare şi tenacitate de picătură de apă, acest lucru.


A comentat GHEORGHE PRISPA din GALATI 19 decembrie 2009, 11:11 | mergi sus ▲
Gabori ai comunistilor ,ati vrut sa par nebun,ati vrut sa par incult ,v-am facut pe plac,aveti acelasi sistem,mizerabil gaboricesc.
A comentat Salut 24 decembrie 2009, 15:49 | mergi sus ▲
Craciun Fericit .Sarbatori Fericite.Un an nou fericit.La Multi Ani ,tuturor.
A comentat Romania 24 decembrie 2009, 15:51 | mergi sus ▲
Scumpa Romanie... Iata Rezultatul Ocupatiei Rusesti care Dureaza Timp de 200 de ani... Mama,de ce nu-ti Recunosti Copiii-Martiri ???...
A comentat Basarabia Martira 05 octombrie 2011, 13:54 | mergi sus ▲
Scumpa Romanie, doar 6 suflete din senatul romaniei au votat PENTRU ! Iar 60 de persoane care nu au Constiinta Nationala Romaneasca ne-au facut de rusine Neamul Romanesc care Lupta si Sufera in Basarabia Martira,Bucovina de Nord,Tinutul Herta,Transilvania de Nord,Cadrilaterul ... ( Nimeni nu este Profet in Tara Lui !)
A comentat Pelerinul Basarabean 17 octombrie 2011, 18:15 | mergi sus ▲
LINGETI-I la bot pe rusi dupa ce v-au bagat in Gulag, v-au daramat bisericile,v-au falsificat istoria, limba iar la voi in tara voastra tot voi sunteti slugile asuprite de bolosevicii rusi- salvarea este NATO SI EUROPA

A comentat suraianu mihai 27 aprilie 2012, 19:08 | mergi sus ▲


‹ înapoi la Ultimele Ştiri | sus ▲

Întrebări şi răspunsuri

Ultimele răspunsuri

  • #1 Lilyutza pentru natalita.popescu
    Odata ce esti si cetatean roman nu cred ca ai nevoie de acte din Republica Moldova, cel mai bine intrenati la starea civila din localitatea viitorului...

  • #2 Anusca pentru dorin1995
    dar daca depui direct la universitate si nu intri la buget sau eventual deloc mai poti depune si la consulat sau mu mai ai voie ?
    ...

  • #3 cielfanthom pentru dorin1995
    Salut!
    In acest caz aplici ca oricare alt absolvent de liceu, depunand dosarul la consulat(pentru a candida pentru unul din locurile pentru etnici rom...

  • #4 marinaian pentru Alina
    cei mai marsavi soferi sand pe ruta BRASOV-CHISINAU si sunt cei mai mari tepari. Evitari autobuzele lor de la orele 19:00 si 21:00. Eu de ultimu timp ...

  • #5 luminitacumpana pentru D0ina
    Ca basarabean cu diploma din rep. Moldova , nu e nevoie de echivalare dar ca romani cu diploma de la Moldova e necesar de echivalat la CNRED. Cu o ase...

  • #6 adaiulica pentru nicu_d
    salut, anul trecut nu a fost nevoie de echivalare de diploma cei de la universitate ocupanduse personal, dar trebuie sa intrebi la universitatea care ...

  • #7 lilik pentru Bogdanpop
    si tu ai scos vreodata bani de pe siteul asta?
    ...

  • #8 donici.vyiorel pentru Ciobanu_V
    Buna, lasa-mi un msg pe e-mail donici.vyiorel@gmail.com cu mai multe detalii gen, orasul in care ai vrea sa te transferi, la medicina generala/dentara...

  • #9 crinna pentru larisa2726
    aproape 10 media, ca sunt doar 5 locuri la masterat...

  • #10 adaiulica pentru Cornel
    deci poti in acest caz sa aplici pentru un liceu/colegiu in Romania, poti beneficia de locurile acordate de statul Roman ( astfel primind o bursa de 5...

Parteneri

Basarabeni.Ro

PROIECT realizat in cadrul OSB Timisoara

osb.basarabeni.ro

PROIECT administrat si intretinut de Basarabeni Media Grup

Ştiri de Top

ordinul republicii, georgia, inmanare
Președintele Georgiei, decorat de Mihai Ghimpu cu "Ordinul Republicii". "Primesc ordinul în numele poporului georgian și vă asigur că vă suntem alături", declară Mihail Saakașvili
In urmă cu puțin timp la reședința de stat din str. N. Iorga a avut loc decorarea cu cea mai înaltă distincție a R. Moldova - "Ordinul Republicii" Președintele georgian, Mihai Saakașvili . Ordinul a fost oferit de președintele interimar al țării, Mihai Ghimpu. 
"În semn de profundă gratititune din partea R. Moldova, pentru [...] mai mult
alegeri, Corjova, sectii de votare, CEC
CEC nu va deschide secţii de votare în satul Corjova din motive de securitate
Modificari apar nu doar ce tine de listele electorale dar si de sectiile de votare. Precizam ca, in satul Corjova, din raionul Dubăsari, nu vor fi deschise secţii de votare pentru alegerile anticipate din 28 noiembrie. Comisia Electorală Centrală a luat această decizie din motive de securitate.
Amintim ca la scrutinele anterioare, în această [...] mai mult
taxa consulara, permis de sedere, taxa permis, viza de resedinta, Tomac,
Taxa consulară de 120 de euro va fi eliminată
Taxa consulară de 120 de euro pentru studenții basarabeni care se încadrează în categoria „fără bursă fără taxă” va fi eliminată pentru anul universitar 2010-2011, promite secretarul de stat Eugen Tomac, din cadrul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.
Anul acesta [...] mai mult
Guvernul Romaniei a premiat olimpicii la limba si literatura romana din RM
19 olimpici de limbă şi literatură romană din Republica Moldova au fost astăzi premiaţi de Guvernul Romaniei. Ceremonia a avut loc la Ambasada Romaniei de la Chişinău. Elevii au primit 10 volume de clasici romani, diplome, bani şi o excursie la mare în timpul vacanţei de vară.

Cei 19 olimpici din diverse zone ale republicii s-au remrcat atît prin [...] mai mult
Creştinii sărbătoresc pe 25 decembrie Naşterea Domnului
În urmă cu peste 2.000 de ani, pe 25 decembrie se năştea Iisus Hristos.

Acum peste două mii de ani, în oraşul Bethleem s-a săvârşit marea taină a dreptei credinţe: "Dumnezeu S-a arătat în trup" (I Tim. III, 16). Eveniment unic în istoria omenirii, petrecut pe vremea regelui Irod cel Mare, stăpân peste Galileea [...] mai mult
Zeci de asociatii romanesti din strainatate cer ministru delegat pentru romanii de pretutindeni
Intr-o scrisoare deschisa adresata Presedintelui Romaniei si Primului ministru desemnat, zeci de asociatii romanesti din afara frontierelor cer infiintarea functiei de ministru delegat pentru romanii de pretutindeni."Luand in considerare criza prin care trece Romania nu cerem minister care sa se ocupe de problemele extrem de complexe pe care le avem. [...] mai mult
Cate cereri de redobandire a cetateniei romane au fost inregistrate in perioada 2003-2009 la Directia Cetatenie
Raspuns al Directiei Cetatenie prin care informeaza Institutul pentru Drepturi Civile Europene asupra numarului de cereri de redobandire a cetateniei romane depuse de cetatenii moldoveni si ucraineni la Consulatele Romaniei din Moldova si Ucraina intre anii 2003-2009, cereri care au fost transmise la Minsiterul Justitiei si Libertatilor Cetatenesti.

Referitor [...] mai mult
Caseta cu Geoană: Bani pentru "un loc eligibil", nu sex oral. VEZI VIDEO
Pe bloguri a apărut astăzi o înregistrare cu Mircea Geoană, despre care se crede că ar fi cea care a stârnit atâtea controverse. Nu este însă vorba de imagini cu sex elect-oral, ci de o persoană din PSD care plăteşte pentru un loc eligibil pe listele partidului.

Posibila înregistrare despre care vorbea Traian Băsescu în campania electorală îl arată [...] mai mult
Vlad Filat s-a intalnit cu Angela Merkel, Basescu si cu premierii din Polonia, Olanda si Belgia. Vezi AICI ce au discutat
Premierul Vlad Filat s-a intalnit astazi cu cancelarul Germaniei, Angela Merkel, presedintele Romaniei, Traian Basescu, si cu omologii sai din Polonia, Olanda si Belgia. Intrevederile au avut loc in orasul german Bonn, unde Vlad Filat participa la lucrarile Congresului Partidului Popular European.

Potrivit Serviciului de presa al Guvernului, Vlad [...] mai mult
Istoricii basarabeni demonteaza fenomenul “moldovenismului”
Cum a apărut fenomenul moldovenismului, cine sunt părinţii fondatori ai acestuia şi cum Internaţionala a III-a Comunistă, o reţea globală de spionaj bolşevic, creată de URSS, a dezbinat România - sunt întrebările la care istoricul Gheorghe Cojocaru răspunde prin publicarea, în premieră, a volumului de documente „COMINTERNUL şi originile moldovenismului". [...] mai mult

randat în 	0.4662 secunde