Timofti: „Voi fi președintele tuturor cetățenilor!” Ce spun Filat, Lupu și Ghimpu?
adăugat 12 martie 2012, 12:19, la Politică • Articol publicat de Alexandru Rîșneac
Președintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Nicolae Timofti, este candidatul AIE la funcția de președinte. Cei 3 lideri ai AIE, Vlad Filat, Marian Lupu și Mihai Ghimpu au prezentat la ora 13.00 oficial candidatura acestuia. La eveniment a fost prezent și președintele CSM.
„Mi-am luat o răspundere foarte mare - să candidez. Sper că se va termina cu bine. Eu numai una vreau să spun - eu nu voi fi președintele unui grup de oameni, al AIE, dar președintele cetățenilor R. Moldova. Am lucrat 36 de ani în calitate de judecător. Pot respecta legea și m-am condus doar de lege. Voi urma cu fermitate Constituția R. Moldova. Îmi voi da străduința să păstrăm echilibrul între forțele politice, dar și liniștea în țară.
Vreau să aducem încredere cetățeanului, să știe că Guvernarea va realiza programul care și l-a asumat. Sunt gata să negociez cu toate forțele politice”, a spus Nicolae Timofti.
De cealaltă parte, Filat, Lupu și Ghimpu au spus că toate cele 3 fracțiuni - PLDM, PD, PL - au semnat pentru candidatul Nicolae Timofti, iar acum așteaptă mișcările grupului Dodon.
Vedeți mai jos declarațiile lui Filat, Lupu și Ghimpu:
Mihai Ghimpu, președinte PL:
„Avenit ziua în care demonstrăm că AIE e tare. AIE și-a asumat un program pe care vrea să-l ducă la bun sfârșit. Azi am venit în fața dvs să vă prezentăm candidatul identificat prin consens. Numele dlui este Nicolae Timofti - președintele Consiliului Superior al Magistraturii. Este un candidat venit de la Dzeu. Este un om al legii, care toată viața a lucrat cu legea, fiind judecător, președinte al Curții de Apel, președinte CSM. O să-l cunoașteți și veți spune că da - Alianța a găsit un candidat pe placul tuturor”.
Vlad Filat, președinte PLDM:
„După o perioadă lungă de timp suntem gata să prezentăm candidatul la funcția de președinte al țării. În aprilie face 36 de ani de când este dedicat profesiei. Cu dânsul am avut posibilitatea să ne convingem că are în primul rând calitățile morale necesare. Nu a fost ușor să ajungem la acest compromis. Mulțumesc tuturor celor care au acceptat să figureze în calitate de candidat la funcția de președinte. Eu sunt bucuros pentru că în R. Moldova avem mulți oameni care întrunesc condițiile de buni președinți. Câteva lămuriri vizavi de dna Bacalu: Întrebarea care a rămas fără răspuns ține de nevenirea acesteia la Chișinău. Eu îi mulțumesc pentru modul cum dânsa a reacționat la propunere. Dânsa nu a venit la Chișinău pentru că a renunțat să fie candidat, aducând următoarele argumente: Având în vedere importanța vitală de a alege președintele țării, nedorind ca dânsa să împiedice acest proces, a renunțat benevol de a fi candidat. Eu privesc încrezător către data de 16 martie, zi în care putem să aducem liniște cetățenilor, liniște pentru ca țara să se dezvolte. Nu putem vorbi în numele grupului Dodon. Acele criterii au fost respectate. 58 de deputați au subscris, urmează ca și dânsul să facă același lucru.
Avem un candidat identificat pentru că nu am permis acel ping-pong de declarații... ce a declarat unul, ce a spus altul, cum a interpretat altul, etc. Referitor la ce face PCRM, pot să vă spun că un partid are dreptul să se dea cu părerea. Dar să dea verdict, să fie procuror, e de neacceptat. Legea va fi interpretată de instituțiile statului”.
Marian Lupu, președintele PD:
„Dl Timofti e o persoană bine cunoscută în țara noastră. Persoană notorie, care din punctul nostru de vedere, se bucură de întreg sprijinul pentru această funcție. Este o persoană deplin eligibilă. Este în deplină armonie cu principiile AIE. Odată cu alegerea sa, se va completa cadrul instituțional pentru ca Guvernarea să îndeplinească cu succes agenda anunțată anterior. Îi doresc mult succes și baftă pentru ca ulterior să-și exercite funcțiile de șef de stat. Noi nu examinăm scenarii de eșec”.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲
Iar in data de 27 martie 2012 se implinesc 94 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
Cititi pe blogul meu:
Basarabia 2012: 200 de ani de la anexare
http://foc-in-agora.blogspot.com/2012/03/basarabia-2012-200-de-ani-de-la-anexare.html