Ucraina, Republica Moldova si Belarus ar putea deveni scena confruntarilor dintre Rusia si Occident
adăugat 01 octombrie 2008, 06:30, la Ştiri de Top
Instalarea scutului american antiracheta in Europa de Est constituie o amenintare grava la adresa unor foste republici sovietice din aceasta parte a lumii, precum Ucraina, Republica Moldova si Belarus, care, in cazul unui razboi intre Rusia si Occident vor deveni campuri de lupta, considera adjunctul directorului general al Centrului pentru tehnologii politice din Rusia, Serghei Miheev. Pozitia de "no man's land" in care se vor gasi cele trei tari intr-o astfel de situatie ar trebui sa le faca pe acestea sa se opuna planurilor americane mai tare dacat o face Rusia."In prezent, pe plan international se deruleaza jocuri mari si nu este exclusa izbucnirea unui conflict militar la capatul acestora. In orice caz, toate republicile postsovietice si in prinul rand Ucraina, Belarus si Republica Moldova vor deveni teatru de operatiuni intre Rusia si Occident. Soarta acestor tari, in cazul unor astfel de evolutii, nu este deloc de invidiat", a declarat Miheev pentru RIA Novosti, citata de Agerpres.
Declaratia lui Miheev se conformeaza pozitiei oficiale a Moscovei, care considera ca incercarea Statelor Unite de a instala scutul antiracheta in Polonia violeaza zona sa de securitate.
Directorul Centrului de analiza a proceselor social-politice din spatiul ex-sovietic, Aleksei Vlasov, considera la randul sau ca planul Statelor Unite de a crea un sistem defensiv in zona fostului Tratat de la Varsovia poate avea consecinte dezastruoase pentru statele din regiune. "Desi, in prezent, statele membre CSI nu percep scutul american antiracheta ca pe un cal troian, in perspectiva, in cazul unor scenarii conflictuale, ele se vor pomeni tarate fara voia lor in confruntarea dintre Rusia si Statele Unite", a subliniat Aleksei Vlasov.
Un strabunic a fost pravalias in Bucuresti si a facut politica in PNT. A fost lasat fara afacere imediat ce au inceput rusii sa puna ghiara pe tara. Un unchi a lucrat 2-3 ani la Canalul Duneare-Narea Neagra pentru ca s-a opus nationalizarii. Bunicul meu nu a putut face liceul, nu a fost primit ca era fiu de "exploatator" si nici nu a primit casa de la stat ca si ceilalti tineri de o varsta cu el din acelasi motiv.
Altul a fost taran in Baragan si a luptat in Armata Romana in cel de al Doilea razboi Mondial. A fost luat prizonier de rusi la Cotul Donului. A facut 4 ani de lagar la rusi in conditii mai mult decat inumane. A luptat pentru tara lui, si pentru cei de acasa. S-a intors acasa dupa 7 ani si nici nu si-a mai recunoscut copilul, acum in clasa a doua primara.
Alt strabunic a fost chiabur si membru al miscarii legionare. El era de langa Prut in zona Murgeniului. A fost primar in 1938 pentru o scurta perioada de timp. Bunica mea a fost data afara de la liceu din Galati in ultimul an de studiu. Putea fi profesoara de sport, dar s-a intors fara diploma sa munceasca pamantul colectivizat pentru comunisti. A murit la 60 de ani dupa o viata de munca.
ma gandesc ca daca nu ar fi fost nenorocitii de comunisti impinsi de la spate de rusi as fi avut o alta viata, si eu si familia mea. Dar parca uneori ma bucur ca m-am nascut sarac.
‹ înapoi la Ultimele Ştiri |
sus ▲
vor sa le mai aminteasca odata ucrainei si moldovei ca sa aiba grija ce aleg rusia sau nato, astfel de delaratii de intimidare am observat ca le fac rusii cand se apropie alegerile in ukraina si moldova. de belarus nu am vorbit pt ca precum se stie belarus = rusia.